anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Impactul Metavers

Haptic
Explorator entuziast
Pareri pro si contra.
13 Răspunsuri 13

delfinas
#StarMember
Eu zic sa incarcam sa traim in realitatea adevarata. Eu inteleg ca unii simt nevoia sa mai scape din realitatea cruda, dar sa nu credem ca dispar problemele daca ne afundam intr-o lume virtuala, Unii incearca sa fuga de realitate consumand alcool si substante ilegale si stim care sunt consecintele...nu numai ca nu se rezolva problemele vechi, ci apar unele noi, mai grave. Eu inteleg sa joci niste jocuri, sa-ti consumi nervii acolo, dar sa nu te consume ele pe tine...am auzit ca s-a ajuns la aberatii de genul achizitii de case virtuale cu muuulti bani cat se poate de reali! O nebunie, una foarte reală, deloc virtuală!!!

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Cei care comentează pe lângă sau au păreri trunchiate nu dețin suficientă informație/nu sunt destul de educați în domeniul respectiv. Este foarte ușor să judeci că nu înțelegi și că de ce toată lumea vorbește despre asta. În trecut, Bill Gates era criticat pentru noul big thing de atunci și anume Internetul, dar fără el, nimic nu ar fi fost posibil. Fâcând trecerea la Metaverse, ușor ușor, companiile mari migrează spre Metaverse. Va fi ceva mare, însă cu aplicabilitate în viitor, pe termen lung, nicidecum acum, în prezent. Și da, sunt pro Metaversului fiindcă poți face exact aceleași chestii ca în viața reală, doar la nivel virtual. De la întâlniri pe zoom, la vizitat Piramidele din Egipt, să vezi cum e acolo, fără ca tu să mai fi nevoit să platești 2-3000 mii de dolari doar pentru a simți exact aceeași senzație. Putem spune și exact în cazul de la Disney, vizitezi Disney în Metaverse și e exact aceeași chestie. E o viziune modernă, însă mulți o vor denigra și îi vor tăia capul, cum se și vede. Bune exemple care să îmi susțină punctul de vedere referitor la Metaverse sunt filmele Matrix, Ready Player One, Altered Carbon, dar și jocul CyberPunk 2077.

delfinas
#StarMember
S-a cerut opinia pro sau contra, am oferit-o pe a mea. Sa spui ca o calatorie virtuala e ca cea reala mi se pare cel putin hazardata, ca sa ma exprim eufemistic. E adevarat, tine de fiecare, de perceptiile si asteptarile sale. Eu raman la ideea ca realitate virtuala e un surogat si nu trebuie sa substituie realitatea adevarata, poate, cel mult, sa fie complementara, altfel, pt omenire, e distrugator. Si asa lumea incepe sa devina usor sociopata, pandemia ajutand la asta. Nu sunt o fana a aglomerarilor umane, dimpotriva, am o anxietate in privinta asta, dinaintea pandemiei. Dar pana la a interactiona doar virtual, e un drum lung si periculos. E ca si cu internetul, care ofera f multa informatie, ceea ce e un lucru f bun daca am sti si sa o filtram corect, sa nu ne faca mai mult rau decat bine. La fel, internetul apropie oamenii, dar, in acelasi timp, ii si indepartaza. Nu exista un lucru 100% bun sau rau, trebuie sa stim sa alegem echilibrul.

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Omul a fost curios ca să afle exact păreri cu privire la acest subiect, chiar dacă, pe Internet, găsești toată documentația necesară în acest sens, inclusiv studii de la MIT. Așadar, se vede încă o dată că tu, cauți să mă afunzi cu statutul pe care îl ai, pe un forum, pe baza unor perk-uri unde poți obține puncte. Se vede încă o dată că ai oferit o opinie personală legată de opinia mea și nicidecum opinia legată de întrebarea lui Haptic. Mai mult decât atât, i-ai tăiat gâtul evoluții tehnologice cu anxietățile privind mulțimile. Tocmai, poți filtra acest spațiu astfel încât să îți fie de folos, în care nu ești nevoit să te întâlnești fizic cu nimeni ci doar virtual, adică te ascunzi în spatele unui caracter si that's it, end of story. Ziceai ceva legat de interacțiunea doar fizică. Nu am menționat asta, este doar o alternativă, exact ca internetul unde afacerile fizice s-au mutat, deschizându-și magazine fizice. Încă un aspect legat de anxietăți. Acolo poți face exact ce faci pe forumul de la Orange, interacționezi cu oameni din spatele unui ecran, dar în spatele ecranului doar tu știi cine ești. Așa că te rog, nu mai îmi răspunde mie, PERSONAL, la întrebări fiindcă chiar nu dau doi bani pe ce zici și pe statutul pe care îl dobândești pe un forum în care, indiferent de topicuri, dai cate 4940 de răspunsuri și după te iei de mine. Exact aceeași întrebare am pus-o și eu și atunci ai comentat. Acum, nu ai comentat nimic. Deci mai spală-te pe față atunci când trebuie să fi atentă la întrebările pe care le pun alții, dar cu mare măsură la răspunsurile pe care le oferi.

delfinas
#StarMember
Tudorica, mama, pe mine chiar ma stie o parte din lumea de pe aici, REAL, nu sunt doar un nick ascuns in lumea virtuala, am o viata reala intr-o lume reala si nu ma agat de nici un statut, stai calm! Aici e un loc unde sa ne intrajutoram, sa impartasim din experienta noastra, din informatiile pe care le detinem despre serviciile Orange, nu sa ne incordam muschii. Topicul asta e legat de pareri, nu de nu stiu ce teorii stiintifice. Tu ai spus ca unii au pareri trunchiate, ca vorbesc pe langa subiect. Cred ca tu nu ai inteles exact ce inseamna "pareri pro si contra". Parerile sunt personale. Asa ca nu stiu cine trebuie sa-si spele ochisorii cand citeste cerintele topicului.

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Exact cum ai făcut și în celelalte topicuri, faci asta și aici. Ți-am oferit un exemplu legat de situația ta și cum îl poți filtra și adapta într-un mediul virtual, cum de atlfel, faci și aici, iar tu ai luat-o personal, ÎNCĂ o dată. Ți-am oferit răspunsul personal în urma unor documentări. Deci, până la urmă, și celelalte topicuri, sunt deschise bunor opinii pentru a fi oferite noile useri care vin pe site. Nu tu spuneai că te documentezi înainte să oferi răspunsuri? Cam paradoxală tu de fel. Încă o dată ai postat doar ca să faci numărul de puncte pentru concursul respectiv, nicidecum ca să-l ajuți pe bietul om. Nu știu pe unde îți curge apa în casă, dar sigur nu pe la robinet, că tot închiși ti-s ochii, sincer. Legat de că te știe lumea de pe comunitate, parcă ziceai că locurile pline de oameni te cam provoacă înspre zona anxietății... enigma Otiliei se aplică și în cazul tău.

delfinas
#StarMember
Tudor, se pare ca, in continuare, intelegi ce si cum vrei, personal luand-o tu. Nu-ti cer sa studiezi activitatea mea si vechimea mea din Comunitate, ca sa vezi ca cele mai multe raspunsuri ale mele sunt la subiect, fara alte divagatii. Nu te victimiza, ca nu-ti sta bine, nu am nimic personal cu tine, ti-am mai spus. Sunt foarte multi membri noi cu care nu am clenciuri, dimpotriva, am incercat sa ii ajut, sa le dau un sfat cand am putut. Daca nu am avut toate informatiile, am studiat pb, m-am documentat si am raspuns, dar nu din raspusurile date de altii, deja, la acelasi topic. ;) Repet, acest topic nu era despre documentare, ci despre "pareri pro si contra". Tu mi-ai contestat parerea, eu am explicat. Eu ti-am zis ca unii colegi de Comunitate ma cunosc, ca sa intelegi ca nu sunt un nick ascuns in fata unui monitor, dar asta nu inseamna ca locuim impreuna, nu ne aglomeram, pastram distanta si ne spalam pe manute regulamentar. :) Eu iti urez cat mai multe raspunsuri documentate pe bune si solutii in Comunitate, mult succes!!! Eu ma opresc aici, pt ca s-a divagat prea mult. PS Imediat ce ti-am facut urarea, ai si obtinut solutia! 😉 La cat mai multe!

mihai_13
Maestru
Salut - am sa fac abstractie de "duelul" vostru virtual/ metavers :)) - Metavers (Metaverse) Univers fictiv - nu am nimic impotriva dar eu personal sunt de moda veche, eu chiar vreau sa traiesc cu toate simturile (miros ,vaz, auz, tactil, etc) la maxim - surogatele nu sunt pentru mine

mihai_13
Maestru
pacat ca nu mi-se aproba comentariul pe care l-am facut inainte 🙂

delfinas
#StarMember
Aoleu, dar de ce, Mihai, ce ai scris?

mihai_13
Maestru
- ceva serios si ceva ca o gluma - ceva in legatura cu dragostea virtuala vs dragoste fizica - asta ar fi diferenta dintre fictiv si real ... dar erau niste cuvinte cheie care nu au fost acceptate 🙂

delfinas
#StarMember
Incearca si tu versiunea "radiofonica". 😉

DanielaH
Moderator
Vă mulțumim pentru că ați oprit discuțiile în contradictoriu și că mențineți acest topic într-o notă pozitivă. @Haptic, am eliminat marcajul de soluție pentru că astfel de întrebări sunt mai mult dezbateri și chiar nu pot avea o soluție. Părerile pot fi împărțite și le respectăm pe toate. @mihai_13, din păcate, comentariul tău a fost oprit automat de black-list-ul platformei. Îl vom publica parțial, doar prima parte, iar pentru cea de-a doua te rugăm să încerci să reformulezi sau să găsești o altă comparație. Mulțumim penrtru înțelegere.