anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament telefonie fixa fara internet

Roxi2
Junior

Chiar nu se poate face abonament la telefonie fixa (prin fibra optica) fara abonament la internet?

Cei de la Orange spun ca nu, dar mie mi se pare aberant cu tehnologia de azi sa nu poti sa separi internetul de telefonia fixa.

Bonus au pus si un abonament la antivirus desi am specificat clar ca nu se foloseste internetul la locatia respctiva.

1 Soluţie acceptată‚

FLo1
#StarMember

@Roxi2: Bun venit în Comunitate. Din păcate, echipamentele necesare sunt aceleași ca pentru internet și TV, motiv pentru care oferta pentru telefonie fixă include automat și servicii de internet(cel puțin) și TV. Mai multe detalii găsești aici

Vizualizare soluţie în postul original

9 Răspunsuri 9

FLo1
#StarMember

@Roxi2: Bun venit în Comunitate. Din păcate, echipamentele necesare sunt aceleași ca pentru internet și TV, motiv pentru care oferta pentru telefonie fixă include automat și servicii de internet(cel puțin) și TV. Mai multe detalii găsești aici

Multumesc pentru raspuns.

Inteleg ca este acelasi echipament dar sigur exista o solutie din soft pentru separare (la fel cum limitati viteza de download de exemplu).

Nu mi se pare normal sa platesc un serviciu pe care nu-l folosesc.

Sa fie singura solutie portarea? Cei de la DIGI se pare ca au solutie pentru situatia aceasta.

Nu este vorba de soluție hardware sau software. Este simpla ofertă care la acest moment conține telefonie fixă DOAR dacă alegi și internet/TV. 

Pentru ce ai nevoie de telefonie fixă? Pentru aparat (dispozitiv) sau pentru linia de telefonie fixă? Sigur sunt soluții alternative.

Este pentru o doamna in varsta care nu se descurca cu telefoanele mobile. I-a fost inlocuita tehnologia veche cu fibra si cu ocazia asta i-au mai adaugat si un abonament la internet desi nu-l foloseste.

@Roxi2: Dacă dorește STRICT serviciile de telefonie fixă, atunci nu rămâne decât căutarea furnizorului care are în ofertă EXCLUSIV serviciile de telefonie fixă. Dar poți solicita de la Orange aici o ofertă în acest sens. Dacă nu se poate... măcar știi ce ai de făcut. Succes.

Multumesc mult pentru raspunsuri.

Noah
Explorator entuziast

Teoretic ar trebui sa se poată. Practic...De exemplu eu in bloc am telefonie fixa pe sârmă de cupru comunistă. Actualmente este la Orange pentru că Telekom nu mai există. De fapt așa am și ajuns la Digi cu fixele și la Orange cu mobilele. Pentru că răposatul Telekom a considerat că nu are rost pentru nea Noah să tragă fibră optică in bloc, doar daca mai aduceam vreo doi clienți. Eu.Motiv pentru care am inițiat un divorț amiabil .

Cred ca acolo (la Digi) vom ajunge si noi.

E pacat, au vazut ca nu prea intelege ce e cu ofertele astea si profita de ea sa-si faca target-ul de vanzari.

Pololică
#StarMember

In urma cu niste ani (7-8) UPC oferea internet doar daca venea la pachet cu televiziunea (cablu tv se putea oferi singur, dar internetul nu) din motive directe: semnalul TV era la liber si se puteau receptiona canale necodate (semnalul venea prin coaxial). In perioada respectiva (7-8 ani) au inceput sa ofere contracte si doar pentru internet (receptia TV nu a fost inlaturata din semnal).

Probabil, in cazul tau (doar pentru telefonie fixa), posibil sa nu renteze "blocarea" unui decodor de internet si televiziune doar pentru un post telefonic.

Totusi, ar fi solutia prin GSM (cu cartela SIM ca la mobil, dar cu numar de fix). Intreaba si vezi daca poti sa rezolvi asa. Cartela cu numarul de fix va trebui activata la adresa la care se doreste serviciul (se va crea dependenta de o anumita antena a Orange).