anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Este bun semnalul la internetul Orange prin satelit?

IrinaAprofirei
Începător
Am serviciul de televiziune și telefonie de la Orange și m-am gândit să îmi trag și internet de la ei. Problema este că localitatea in care locuiesc nu are acces la fibră, am vorbit cu un operator și mi-a zis că se poate trage internet prin satelit.
Cei care aveți internet prin satelit cum va împăcați cu semnalul? Ați plătit ceva la instalare, echipamente?
7 Răspunsuri 7

FaraUnID
Campion certificat
Internet prin satelit !?!?!?!? Daca ai buget pentru asa ceva nu mai depinzi de un operator telecom. Cumperi echipamentul de receptie si te conectezi direct la satelit, la preturile aferente. Sau astepti lansarea serviciului Starlink in Romania https://comunitate.orange.ro/questions/2602498-starlink-disponibil-romania-incepand-2022

FLo1
#StarMember
@FaraUnID: eu cred că dorea un internet mai... terestru. Prin aer, nu la sol, dar nici chiar dintre stele. :) @Irina: daca semnalul de mobil voce e ok, atunci poti incerca sa testezi si un serviciu de internet 4G. Conteaza locatia, zona, si scopul pentru care ai nevoie de servicuul de date (internet).

Vio73
#StarMember
@Irina, Eu am internet fix 4g în mediul rural și este destul de ok. Este nelimitat și îmi fac toate treburile cu el, ca și când ar fi internet prin fibră. Folosesc ruterul Huawei B 525, care este foarte stabil și își face treaba excelent. Te sfătuiesc însă, să încerci înainte semnalul 4g în zona ta, cu ajutorul telefonului, în caz că nu ai făcut-o deja, iar dacă nu ai probleme, poți cere instalarea. Ea este gratuită, dar cere ruterul Huawei B 535, care este în regulă! https://www.orange.ro/magazin-online/modemuri/huawei-b535-4g-plus-flybox Folosesc internet mobil cu rutere de peste 10-12 ani și nu am avut probleme cu semnalul, doar că unele rutere am fost nevoit să le înlocuiesc, pentru că nu-și făceau treaba! Succes!

FaraUnID
Campion certificat
Internetul 4G este mult, muuult mai slab, in comparatie cu cel pe fir xDSL / Fibra Optica. Sunt extrem de multe topicuri care semnaleaza viteze jenante in cazul internetul 4G. - viteze fluctuante - ping mai mare - daca nu ai acoperiere 4G reala poti sa-ti iei adio de la el - echipamente cu firmware "custom made" oferite de operator sunt praf - unele echipamente din locuinta pot interfera cu router-ul 4G si de aici problemele legate de calitatea conexiunii Singurul avantaj real al internetului fix 4G este cel legat de lipsa cablurilor si al gaurilor date prin pereti, vorba ciobanului Ghita. Per total, daca pui in balanta plusuri vs minusuri ale internetului fix 4G, o sa cam dea cu virgula. Cel mai indicat ar fi sa testezi acest tip de serviciu oferit de fiecare operator (Vodafone, Telekom, Orange) pentru a vedea care sta mai bine la capitolul semnal si viteze de acces, in locaul in care urmeaza a fi instalat serviciul. Optional poti achizitina un router 4G din alte surse decat Orange si poti folosi internetul in sistem prepay. In acest fel nu esti conditionata la plata unui abonament timp de 24 luni, chiar daca vitezele sunt jenante.

Razvan
#StarMember
Internetul 4G este o alternativa la cel fix și la fel de bun, unde capacitatea instalată este cea adecvata, adică CA prin minim B3 și B20. Dacă este doar B20 este mai slab decât 3G.

Vio73
#StarMember
Dacă semnalul și viteza pe telefon sunt în regulă, adică să ai 4g+ cu viteze decente, nu văd de ce să nu iei! Sigur că toți ne dorim fibră optică, dar ea nu a ajuns peste tot și, din câte observ, nici în localitatea ta, deci iese din calcul. Așa cum am spus și anterior, testează cu un telefon semnalul și vitezele ( prin aplicația speedtest.net by ookla) și dacă îți indică viteze bune ( peste 40-50 Mbps), e o alternativă bună la fibră. Eu o folosesc de mult timp și mi-au spus o grămadă pe forumuri că nu e în regulă, că nu știu ce face, etc. Povești! Merge foarte bine și chiar dacă am fibră de la RDS în locația respectivă, țin netul pentru că îl am pe camerele de supraveghere și e mai stabil prin ups ( mai pică sistemul de electricitate) decât cel fix, care se întrerupe aproape zilnic și revine după 10-15 minute.

bobycici
Începător
eu am internet prin satelit in judetul covasna ,comuna calnic...dar netul merge foarte prost foarte sacadat