anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații de mobil pentru scanarea documentelor

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Din ce în ce mai frecvent ni se solicită să atașăm documente scanate în mediul online. Dacă avem o imprimantă cu scanner este foarte simplu. Dacă nu, este la fel de simplu mulțumită unor aplicații gratuite pentru mobil care ne permit să digitalizăm tot ceea ce avem nevoie.

 

Iată câteva variante pentru scanarea direct cu smartphone-ul:

 

CamScanner

Cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea fiind una dintre cele mai cunoscute aplicații din Google Play și App Store pentru scanarea și stocarea documentelor cu telefonul mobil. Rezultatul poate fi convertit și trimis în diferite formate cum ar fi JPG, PDF, Word sau Excel.

Printre multe alte opțiuni, această aplicație permite și decuparea și editarea imaginilor și chiar setarea de parole pentru vizualizarea anumitor fișiere. Deși are și o versiune cu plată, versiunea gratuită este mai mult decât suficientă pentru majoritatea utilizatorilor.

 

Adobe Scan

În spatele acestei aplicații se află Adobe, creatorul formatului PDF. Similar cu CamScanner, ea are funcția de “Recunoaștere Optică a Caracterelor” (OCR), care îi permite să recunoască textul tipărit și cel scris de mână și apoi să convertească conținutul respectiv într-un document în format PDF sau JPEG. În plus, are și un editor de imagine încorporat pentru a corecta eventualele imperfecțiuni ale capturii înainte de a exporta documentul.

 

Notes (iOS)

O variantă extrem de simplă, direct din aplicația Notes (Notițe), adăugați o notiță nouă sau intrați pe o notiță existentă, mergeți pe pictograma cu aparat foto și pe opțiunea "Scan Documents" (Scanare documente).

 

Tiny Scanner (Android)

Cu această aplicație, chiar și smartphone-urile mai puțin performante pot scana documente rapid, transformându-le apoi în imagini JPEG sau fișiere PDF, fie în tonuri de gri, fie în alb și negru.

Tiny Scanner detectează automat marginile paginilor și oferă filtre de contrast pentru un rezultat mai realist. De asemenea, permite ajustarea dimensiunilor documentului la diferite formate (A4 etc.) și protejarea documentele cu parolă.

 

Google Drive

Știați că această aplicație, populară mai mult pentru stocarea fișierelor în cloud, funcționează și ca scanner? Pentru a realiza acest lucru, în interfața aplicației trebuie să facem click pe pictograma cu simbolul „+” și va apărea opțiunea de a face o poză. La prima folosire poate apărea un mesaj în care aplicația ne cere permisiunea de a folosi camera telefonului și este necesar să o acceptăm. Dacă trebuie să scanăm mai multe pagini, va trebui să apăsăm de mai multe ori pe „+” și apoi fișierele fotografiate vor fi salvate direct în drive-ul nostru.

Dacă aveți deja instalată această aplicație pentru cloud, îi puteți oferi acum o nouă utilizare, fără a fi nevoie să descărcați una suplimentară, specială pentru scanare.

 

Microsoft Lens

Această aplicație este opțiunea perfectă pentru cei care utilizează serviciile Microsoft. Ea permite scanarea oricărui tip de fișier doar făcând o fotografie a acestuia. Apoi capturile se pot exporta în documente de tip Word, PowerPoint sau PDF. Pe lângă salvarea documentelor în telefon, le putem încărca automat și pe cloud-urile Microsoft, OneNote și OneDrive.

Aplicația are și o opțiune suplimentaă numită “whiteboard mode” care permite decuparea documentelor în detaliu și prelucrarea imaginilor (de exemplu curățarea reflexelor sau a umbrelor rezultate la realizarea fotografiei).

 

Aici găsiți și mai multe recomandări de la colega noastră Alina pentru aplicații de scanare a documentelor.

 

Eu folosesc aplicația Notes și CamScanner. Voi folosiți aplicații de mobil pentru scanarea documentelor? Aveți și alte recomandări?

4 Răspunsuri 4

teacher_
#StarMember
Salut! Și eu folosesc CamScanner, și chiar mi-a fost de ajutor. Îmi place chiar foarte mult.

Neaplicabil
Aplicația One de la Microsoft vine cu opțiune de scanare și e tot ce trebuie să fie, mai nou și aplicația Box de care mă leagă 50GB spațiu de stocare de la un vechi Samsung Note are opțiunea de scanare (ba chiar mai mult ai posibilitatea de a face și stoca direct în cloud fotografii, înregistrări audio și înregistrări video)

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu folosesc de vreo câțiva ani aplicația Fastscanner și sunt foarte mulțumit de ea. Dar o să încerc și cu altele, care sunt enumerate aici. Mulțumesc foarte mult!

Viocat
Senior certificat
Eu folosec aplicatia QRcode optiunea text are inclusiv optine ocr ptr scanare editabila a documentului. A venit preinstalata pe Xiaomi tel