anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ANCOM lansează licitația de spectru radio pentru servicii de comunicații electronice de nouă generație (2022)

Vio73
#StarMember
“Lansăm astăzi licitația pentru acordarea drepturilor de utilizare pentru frecvențele radio destinate implementării noilor tehnologii. În urma publicării de vineri în Monitorul Oficial a celor două decizii, avem acum toate condițiile îndeplinite pentru a publica anunțul de demarare a procedurii de selecție. Am ajuns la acest moment în urma unui proces complicat pe care am reușit să îl finalizăm doar printr-un dialog permanent cu toți factorii implicați: Guvernul României, industria telecom și societatea civilă. Îi așteptăm pe operatorii din România sau din afara ei, deținători sau nu de spectru radio, să participe la licitație, condițiile acestei proceduri de selecție fiind cât se poate de bine adaptate actualului context socio-economic. Piața de comunicații electronice din România este matură și una dintre cele mai competitive la nivelul Uniunii Europene și acest lucru se datorează abilității și interesului investitorilor, dar și barierelor reduse pentru accesul pe piață al furnizorilor. Creșterea cantității de spectru va duce la noi investiții pe piața din România, spre beneficiul întregii economii”, a declarat Vlad Stoica, președintele ANCOM.
Anunţul de participare şi documentaţia pentru organizarea procedurii de selecţie competitivă în vederea acordării drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de 700 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz și 3400-3800 MHz pot fi consultate aici.
Sursa: https://www.ancom.ro/ancom-lanseaza-licitatia-de-spectru-radio-pentru-servicii-de-comunicatii-electronice-de-noua-generatie_6649
În fine, s-a intrat în linie dreaptă și sperăm să fie cu noroc!
4 Răspunsuri 4

cezar98
Junior entuziast
Interesant! Poate vom vedea si noi in viitorul apropiat 5G 700mhz in mediul rural! Clar ar fi o imbunatatire pe langa B20 fara CA, stiind ca majoritatea site-urilor in acele zone sunt in ran-sharing cu Vodafone!

Razvan
#StarMember
Depinde ce cantitate de spectru vor achiziționa. Și B20 ar merge ok, dacă ar fi 20 MHz la comun cu Vodafone ca în Ungaria.

mihai_13
Maestru
Sa se "faca" odata ca m am saturat sa astept in Galati 5G - ieri am fost cu probleme prin Bucuresti si am facut un speedtest orange pe site rds-rcs , rezultate foarte bune - testul realizat pe bulevardu Ficusului