anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

ZVON Xiaomi pregătește un telefon cu cameră de 200 Mpx și procesor Qualcomm SD8450

FaraUnID
Campion certificat

Conform Digital Chat Station, leaker din China, care oferă deseori informații despre dispozitive încă nealanste, Xiaomi are în plan lansarea unui smartphone cu senzor foto de 192 de megapixeli.

 

Acesta ar folosi un sistem de pixel binning de 16 la 1 pentru a scoate fotografii la 12 megapixeli la calitate înaltă, cu zgomot de imagine scăzut și luminozitate mai înaltă în condiții de iluminare slabă. De asemenea, acest senzor ar trebui să permită realizarea unui zoom prin crop de până 4x fără pierderea calității, cu trepte între 1 și 4x.

 

Telefonul pare să fie în plan pentru sfârșitul anului în curs sau începutul anului viitor, întrucât acesta ar trebui să folosească chipset-ul SM8450 de la Qualcomm, procesorul care va înlocui în piață modelul Snapdragon 888.

 

În general, Qualcomm lansează noi procesoare la începutul lunii decembrie, iar Xiaomi este printre primele companii care aduce dispozitive echipate cu acestea pe piață pe la finalul lunii decembrie sau prin ianuarie.

 

Noul procesor ar folosi procesul de fabricație pe 4nm cu nuclee Kryo 780 (folosind arhitectura ARMv9), un cip grafic nou, Adreno 730 și un procesor de imagine Spectra 680, alături de modem-ul Snapdragon X65 cu viteze de până la 10 Gbps.

 

Acesta are șansele să fie cel mai performant smartphone în momentul apariției, din toate punctele de vedere (CPU, GPU, cameră, etc.).

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-preg...

6 Răspunsuri 6

delfinas
#StarMember
Misto chestia legata de zoom, sunt curioasa cum va fi, desi e digital, nu optic. Parca erau pb cu procesoarele, materialele pt ele...

FaraUnID
Campion certificat
Pe mine ma lasa rece zecile sau sutele de Mpx daca restul ansamblului de camera este praf. Spre exemplu un DSLR entry-level are undeva in jurul a 20 Mpx dar, din punct e vedere al calitatii produsului final, da de pamant cu orice telefon care se lauda cu zeci sau sute de Mpx. Un asemenea telefon este considerat varf de gama si costa de la 1000 euro in sus. Un DSLR entry-level costa cca 2000 lei. Aviz smart testerilor care vor o camera buna ca sa aiba o camera buna in vacanta.

delfinas
#StarMember
Da, nici eu nu pun mare accent pe numarul de Mpx, ca nu fac afise de pus pe blocuri. Eu caut o alternativa de bun simt la zoom-ul lui P30 Pro sau P40 Pro, pt a poza oricand apare ceva interesant, nu doar in vacante si sesiuni de pozat.

FaraUnID
Campion certificat
Huawei cred ca au baut din acelasi pahar cu Apple pentru alta explicatie nu am la faptul ca la fiecare update lansat performanta camerelor scade. Am un telefon din gama Mate cu GMS si un model din seria P40 cu HMS si ambele au aceleasi simptome. Si nu sunt singurul posesor de Huawei care raporteaza aceste probleme. Daca Huawei va mentine tendinta aceasta, relatia cu ei se va incheia inainte de termen. In alta ordine de idei: Tocmai am citit un zvon conform caruia modelul P50 nu va avea capabilitati 5G si ca va fi lansat cu procesoare 4G de o generatie ceva mai veche.

delfinas
#StarMember
Am mai auzit posesori de Huawei care se plang ca au pb cu camera dupa update, eu nu am observat, inca, schimbari majore. Da, am auzit si eu ca seria P50 va veni fara 5G. Pe mine nu m-ar deranja asta, ci tot lipsa GMS. 😞 Preferabil ar fi ca tehnologia premium sa o mute la Honor, doar asa se mai poate salva ceva.

Vio73
#StarMember
Sunt hotărât să încerc și eu modelele Xiaomi, pentru că n-am avut niciodată. Sper să nu mă dezamăgească! În ceea ce privește modelul de față, nu cred nici eu că un telefon poate înlocui un DSLR, la capotolul fotografii!