anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Xiaomi patenteaza hibridul SIM şi card microSD

FaraUnID
Campion certificat

Xiaomi propune un concept nou: cardul SIM care este şi microSD. Giz China notează că producătorul a obţinut deja patentul pentru această idee.

 

Conform informaţiilor neoficiale despre acest „hibrid” microSD/ SIM va fi compatibil cu reţelele 5G, dar, aparent, foloseşte o tehnologie care nu seamănă cu cea a sloturilor microSD pe care le folosesc producătorii în prezent. Unii internauţi speculează că aceste noi carduri de memorie vor putea să fie folosite doar pe dispozitivele Xiaomi sau Redmi.

 

Sursa 1 - https://www.descopera.ro/lumea-digitala/18921589-xiaomi-reinventeaza-felul-in-care-poti-utiliza-o-cartela-sim-pacat-ca-nimeni-nu-s-a-gandit-la-asta-pana-acum

Sursa 2 - http://www.gizchina.com/2020/02/22/xiaomi-will-launch-a-sim-card-that-also-works-as-a-microsd/

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Xiaomi ia startul mult mai devreme decat ceilalti si, la prima vedere par sa faca asta doar pentru ei.. :)) Daca ies bani din asta, nu vad de ce n-ar putea imparti inventia si cu ceilalti, daca exista interes..

FaraUnID
Campion certificat
Daca ceilalti platesc pot imrumuta si utiliza si ei aceasta tehnologie.

Ascary
Campion certificat
Interesantă ideea,astfel mai economisesc si din spatiul destinat sloturilor. Acum poate fi doar unul si pentru card si pentru SIM.E-SIM-ul a fost un concept revolutionar dar iata ca se poate si mai mult.

Razvan
#StarMember
Este interesant, mă gândeam mai demult, de ce unui sim nu i se poate aloca și spațiu de stocare mai mare, cum se pot stoca numere și sms-uri, în prezent.

FaraUnID
Campion certificat
Nu cred ca spatiul de stocare in sine a fost si este problema in cazul SIM-urilor. Problema este data de viteza de transfer a datelor. Observati ca dupa un restart de telefon, de regula, dureaza putin pana cand telefonul reuseste sa-si refaca index-ul cu numelere de contact din SIM. Cel mai progabil, odata cu aparitia 5G, telefoanele mobile vor fi capabile sa filmeze 5K sau chiar 6K. Pentru continut video in format 6K sau chiar 4K ai nevoie de viteze foarte mari de scriere / citire a datelor.

Ascary
Campion certificat
Si totusi am vazut au aparut pe piata camere care filmeaza in 5k,dar probabil ca nu inregistreaza pe un card ci poate intr-o memorie interna si apoi utilizatorul transfera datele la viteza care ii permite gadgetul pe care transferă.