anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Windows 11 - o noua versiune de Windows confirmata chiar de către Apple

RafaHelper
#StarMember
Un build timpuriu de Windows 11 a ajuns pe internet cu puţin timp înainte ca Microsoft să realizeze prezentarea oficială, programată pentru 24 iunie, ocazie cu care pot fi văzute şi primele capturi de ecran cu interfața viitorului sistem de operare.
Mai mult, pe site-ul de support Apple apar informații despre cum poți instala iCloud pe noul Windows 11, confirmand existenta si numele noii versiuni.
‏‏‎ ‎
Cele mai evidente schimbări vizuale par a fi la nivelul taskbar-ului. Pictogramele aplicaţiilor nu mai sunt aliniate de la stânga la dreapta, ci au fost mutate pe centrul barei.
‏‏‎ ‎
Meniul Start a fost şi el simplificat şi este acum afişat pe centrul ecranului. Acesta afişează cele mai recente aplicaţii şi permite, ca şi până acum, să fixeze aplicaţiile preferate, pentru a le accesa rapid.
‏‏‎ ‎
Pentru utilizatorii mai conservatorii, sistemul de operare va oferi opţiunea revenirii la vechea ordonare, cu pictogramele de pe taskbar şi meniul Start aliniate de la stânga la dreapta.
‏‏‎ ‎
Mai puţin evidente, dar suficient de uşor de văzut în capturile de ecran sunt colţurile ferestrelor, care sunt, acum, uşor rotunjite.
‏‏‎ ‎
Cu Windows 11, Microsoft readuce în actualitate şi widget-urile, la care a renunţat cu ani în urmă. Prin intermediul acestora, utilizatorii pot afişa, direct pe desktop, aunmite informaţii, precum vremea şi ştirile.
‏‏‎ ‎
Dincolo de interfaţa grafică, care este preluată de la Windows 10X, sistem de operare la care Microsoft a renunţat, în cele din urmă, nu par să existe schimbări esenţiale la nivelul sistemului de operare.
‏‏‎ ‎
Mia multă lumină privind noul Windows se va face pe 24 iunie, când va fi prezentat oficial.
Sursa: www.news.ro
‏‏‎ ‎
Sunteți dornici de un nou update?
Cum vi se par noile modificări aduse?
10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember
Așteptăm cu interes! Am citit undeva și sper că ne rămân valabile licențele existente și pe viitor. În rest, sper să fie de bine. Îmi place destul de mult și Windows 10. Mulțumesc!

delfinas
#StarMember
Daca schimbarile vor fi mai mult la nivel grafic, nu e imbucurator. Daca o sa fie imbunatatiri de ordin tehnic, consum, fluiditate si interfata o sa fie prietenoasa, poate ca trec la 11, dar nu imediat. Sunt multumita de Win 10, deocamdata. Mie mi-a placut cel mai mult XP-ul, cu o interfata prietenoasa si se misca ok si acum, dupa atatia ani si fara suport tehnic, actualizari. Windows 8 mi s-a parut cel mai alambicat dpdv al interfatei, l-au mai remediat un pic cu 8.1,

svetalex
Senior certificat
Ar fi bine dacă ar face ceva și cu Internet Explorer... ultima versiune e de prin 2013. Între timp au scos Edge, dar IE este mult depășit

FLo1
#StarMember
@rafa: În timp ce unii așteaptă (poate trenul), eu întreb ca neșcolitu': ”Ce face în plus Win11 și nu făcea Win10?”. Părere personală? În afară de ”burtologie”, încărcătură grafică și spațiu ocupat de către OS cu lăcomie.... nimic altceva nu am găsit nou în descrierea făcută de tine. Pe de altă parte, interfața și la WIN 10 o puteai ”afișa” asemeni unui ecran de tabletă, cu meniul aranjat ca la un OS de echipament smart. La fel toată ”distracția” cu pictogramele agâțate pe unde vrea utilizatorul. Cât privește WIDGET-urile au existat (așa cum ai scris) și există chiar și acum în OS WIN10, deși nu e ceva din categoria ”fantasticului”. CONCLUZIE? Nu am fost mulțumit nici când am fost obligat (by default de către configurația HW) să trec la Win 10, deci cu atât mai puțin se impune o ”satisfacție” la așa rezultat, intitulat ”OS ferestre 11”. LE: @svetalex: de când au scos ”Edge”, IE-ul este istorie. De altfel, lipsit de suport, nici măcar nu mai percutează la noul format al paginilor de pe internet. Concret: Instalează un XP și încearcă să instalezi / configurezi ceva de pe internet: browser, drivere de căutat, alte aplicații. ”Plăcerea” este garantată.

RafaHelper
#StarMember
@vio73 te-am prins furând la puncte :)) @svetalex, pentru Internet explorer nu mai au ce sa facă, acesta a fost scos la pensie si nu se mai dezvolta o noua versiune, find înlocuit de Edge in Windows 10 iar suportul se încheie la data de 15.06.2022. @FLo_1, in articol nu s-a menționat nimic de spațiul ocupat pe disk dar nu te contrazic, e posibil sa ocupe mai mult. Asa cum spune si articolul, mai multe detalii vom afla pe data de 24 iunie.

Razvan
#StarMember
Aștept data lansării oficiale a lui Win11. Laptopul meu din 2012, cam gâfâie și cu Win10, din cauza update-urilor insistente și de multe ori îmi blochează HDD-ul. Dacă ar face și ei un sistem care să nu mai consume aiurea resurse, când ii dai drumul. Poate o să trec la noul Windows pe laptopul soției, fiind din 2017, are componente hw mai noi și mai capabile să ruleze noul Windows.

RafaHelper
#StarMember
@Razvan, poți înlocui HDD-ul cu un SSD si sigur vei observa o diferența in realizarea task-urilor zilnice.

Razvan
#StarMember
Posibil, m-am gândit și la varianta aceasta. Este de luat în calcul, însă îl folosesc mai rar, de când am schimbat locul de munca, nu mai lucrez și de acasă, peste ce am nevoie.

mariancirjau
Junior entuziast
sper sa apara cu o alta interfata nu imi place asta de la 10

Viocat
Senior certificat
Nu stiu daca mai este de actualitate, insa eu am vazut o imbunatatire prin noua versiune. Ce mi s-a parut mult imbunatatit fata de 10, cu driverele care vin incluse in sistem vitezele wireless s-au dublat. De asemeni la calculatoarele cu sata hdd, nu ssd, a disparut 100 % disk usage ceea ce face respectivele pc uzabile. Inca nu am avut ocazia sa vad cum merge shareul de imprimanta in retea, dar probabil se va intampla in viitorul apropiat.