anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Vulnerabilități Routere Tenda

FaraUnID
Campion certificat

Sanjana Sarda, analist în domeniul securității cibernetice la Independent Security Evaluators a descoperit cinci vulnerabilități ale modelului de router Tenda AC15 AC1900 Smart Dual-band Gigabit Wi-Fi.

 

Din totalul de cinci vulnerabilități, cea mai serioasă o reprezintă serviciul Telnet, lăsat deschis în internet, acesta având parola hardcode-ată și utilizată pe toate router-ele aceluiași model.

 

În plus, a identificat două metode prin care se puteau efectua atacuri persistente de reverse shell, dar și alte două vulnerabilități la atacuri XSS, respectiv CSRF.

 

Sursa - https://www.govinfosecurity.com/yet-again-vulnerabilities...

5 Răspunsuri 5

svetalex
Senior certificat
Eu am avut un Router Tenda, dar am renunțat la el când am optat pentru netul de la Orange, care a venit cu propriile echipamente (nu mă întrebați ce marcă sunt :)) Acum acel router este la mama, dar nu cred că dacă ar fi victima unui atac ar putea obține prea multe date din computerul ei.

FaraUnID
Campion certificat
Se pot face multe nasoale daca pui stapanire pe un router. Daca in ecuatie intra si faptul ca acel router poate fi nodul central dintr-o retea care include tot felul de echipamente smart, concluziile le tragi si tu. Daca aceste atacuri au loc pe routere care sunt pilonul central dintr-o companie, se cam complica lucrurile.

FLo1
#StarMember
Noroc ca pe Tenda l-am studiat doar ....pe raftul magazinului. Nu mi-au placut nici ca modele nici caracteristicile de care erau in stare. Asa ca m-am orientat spre alte modele. Oricum fiecare model are plusuri si minusuri.

svetalex
Senior certificat
@FaraUnID mama nu face plăți online cu cardul, nu are Internet Banking, nu are prea multe dispozite Smart conectate (telefonul,televizorul, calculatorul). În cel mai rău caz ar avea cineva acces la conturile ei de socializare

Vio73
#StarMember
Nici eu nu folosesc Tenda, doar Tp-link și Huawei am avut și am.