anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Topul țărilor cu cel mai rapid internet 5G

FaraUnID
Campion certificat
Rețelele 5G au început să fie disponibile la scară largă în multe țări, iar vitezele de descărcare pentru date oferite variază mult.
Cele mai mari viteze medii de download au fost înregistrate în Arabia Saudită, potrivit firmei Opensignal. În statul din Orientul Mijlociu au fost înregistrate viteze de 414,2 Mbps.
Pe locurile doi și trei se situează Coreea de Sud și Australia, cu 312,7 Mbps, respectiv 215,7 Mbps. La polul opus sunt rețelele 5G din SUA, care oferă o viteză medie de descărcare a datelor de doar 50,9 Mbps.
În Statele Unite vitezele sunt mai mici deoarece este folosit un spectru de bandă joasă 5G (600 MHz la T-Mobile, 850 MHz la AT&T), cu acoperire și penetrare foarte mare, dar care nu excelează la capitolul viteză. Prin comparație, în Arabia Saudită este folosită, ca principală, banda medie de 3.5 GHz.
Verizon, liderul pieței americane, folosește tehnologia mmWave, în care testele au consemnat viteze de 496 Mbps. Când rețeaua va fi disponibilă la scară largă, aceasta va ridica viteza medie în SUA.
În ceea ce privește timpul petrecut de cei care dețin smartphone-uri 5G în astfel de rețele, Arabia Saudită conduce de asemenea, cu 35% din timp. Urmează Kuwait și Hong Kong, cu 29%, respectiv 26%. La polul opus se situează Marea Britanie, cu 4,5% din timp petrecut în rețele 5G.
Vitezele medii combinate 4G + 5G sunt cele mai mari tot în Arabia Saudită, cu 145 Mbps. Urmează Canada și Coreea de Sud, cu 90 Mbps, respectiv 76 Mbps.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/topul-tarilor-cu-cel-mai-rapid-internet-5g-un-stat-arab-conduce-detasat-19155030/
La noi..... ramane cum am stabilit: 100% acoperire 4G in zonele urbane, dar cu viteze 3G!
4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Eu nu pot spune ca am citit prea mult despre 5G, dar, conform topului, se pare ca tehnologia a fost imbratisata si de tari, care au făcut experimente si au vazut rezultatele, cum sunt Olanda și Elveția.. Oare Bruxelul refuza tehnologia pentru ca "mai marii" de acolo trebuie sa fie safe&healthy?!!... Eu as prefera oricand semnal cu mai puține G-uri pentru toata lumea.. http://infobrasov.net/dosar-de-sanatate-nr-14-bruxelles-primul-oras-care-refuza-tehnologia-5g-de-ce-ei-nu-au-nevoie-de-holograme/

FLo1
#StarMember
Interesant dar chiar este necesar? Cum mai spuneam in trecut, decat mult si fara rost.... Dar asa cum pe auto nu mai conteaza sutele de CP, asa si aici, pentru cetateanul de rand va conta calitatea semnalului de.... pretutindeni, nu doar pe langa casa sau la job. Deocamdata nici 4Gul nu este ceea ce trebuie, ce sa zic de 4G+.... Eu unul nu visez la 5G prea curand pentru ca nu am asigurat decat firmituri de 4G. Poate mai tarziu, in viitorul indepartat va fi altfel.

FaraUnID
Campion certificat
Probabil ca pentru unii este necesar, altfel nu reusesc sa-mi explic de ce sa achizitionez in acest moment un telefon 5G daca nu ai acoperire. Sau de ce sa aplici pentru un abonament 5G daca nu ai telefon compatibil si/sau acoperire. Poate in zona de business, in medicina, sisteme militare, cercetare, dezvoltare ar fi util, dar ca si home user prefer un 4G functional la adevarata sa capacitate si nu doar pe hartie. Pentru usor, usor incepem sa vedem efectul de boomerang al internetului "nelimitat" in abonamentele de voce.

ClaudiuP_1
Explorator entuziast
Nu sunt "propovaduitor" al 5G-ului dar 5G este bun "pentru ca are costuri energetice mai mici" si "viteze de transfer de date si parca latenta mai mica". Daca vreti sa cititi: https://www.iotsworldcongress.com/advantatges-of-5g-and-how-will-benefit-iot/#:~:text=The%20main%20advantages%20of%20the,adjusted%20connectivity%20to%20concrete%20needs. Nu e doar o conspiratie, toti vrem sa se incarce pagina in sub 1s, sa primim pozele pe aplicatii de mesagerie instant dar cred ca am uitat cum aratau in anii 2000 modem-urile de internet si dial-up-ul (sa spun ca te bucurai la viteze de 512 Kb/s ?! ). Nu cred ca ati avea acum rabdarea sa asteptati sa vi se descarce un document la 128 kb/s.