anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Top Vanzari Smartphone T1 2020

FaraUnID
Campion certificat
Cei de la Counterpoint Research au dat publicitatii o radiografie a vanzarilor de smartphones, la nivel mondial in primul trimestru al anului 2020, comparativ cu acceasi perioada a anului trecut.
Asadar, pe primul trimestru din 2020 vanzarile de smartphones la nivel global stau cam asa:
1. Samsung – 59 mil unitati in 2020 vs 72 mil unitati in 2019
2. Huawei – 49 mil unitati vs 59.1 mil unitati in 2019
3. Apple – 40 mil unitati vs 42 mil unitati in 2019
4. Xiaomi – 29.7 mil unitati vs 27.8 mil unitati in 2019
5. Oppo – 22.3 mil unitati vs 25.7 mil unitati in 2019
6. Vivo – 21.6 mil unitati vs 23.9 mil unitati in 2019
7. Realme – 7.2 mil unitati vs 2.8 mil unitati in 2019
8. Lenovo – 6 mil unitati vs 9.5 mil unitati in 2019
9. LG – 5 mil unitati vs 6.9 mil unitati in 2019
10. Tecno – 4.6 mil unitati vs 4.7 unitati in 2019
Dupa cum se poate observa Samsung, Huawei, Apple au scazut in vanzari. Interesant este faptul ca Huawei, in ciuda problemelor pe care le au cu administratia americana au reusit sa se mentina pe locul 2 surclasand astfel Apple.
Supriza placuta din partea Xiaomi care a inregistrat o crestere usoara si o surpriza si mai placuta din partea Realme, cei din urma reusind sa creasca spectaculos in vanzari de la 2.8 mil unitati in 2019 la 7.2 mil unitati in 2020.
Brand-uri cu greutate gen Motorola, HTC, Nokia intra in top la categoria "si altii".
Sursa - https://www.counterpointresearch.com/global-smartphone-shipments-plummet-300mn/
9 Răspunsuri 9

Jay
Campion certificat
Macar la vanzari e si Samsung in frunte. ca pe la AnTuTu nu prea era.. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Interesant clasamentul.

Ascary
Campion certificat
Samsung e atat de bine înrădăcinat in topul vanzarilor că greu va mai putea fi detronat vreodată. Cert este ca oricat s-ar zbate Huawei,chiar si cu produsele sale mai ieftine tot nu-l va putea ajunge pe Samsung fiindca lumea vrea ce este mai bun si aceste topuri o dovedesc. Despre Apple nu cred ca mai trebuie discutat. S-a dus vremea cand a avea un iPhone era o fiță,dealtfel fie vorba intre noi de asta era de cele mai multe ori cumparat si nu pentru performanțe sau design.Huawei va ramane mereu Volkswagen iar Samsung Mercedesul 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Parca Samsung - telefon la care multi se inchina ca la icoana facatoare de minuni - avea probleme cu upgrade-ul la Andorid 10 si reusea sa prejeasca placa din telefon, iar in cazul S20 Ultra plesnea din senin sticla care proteja camera foto si al carei pret de inlocuire (desi telefonul se afla in garantie) este de 400 euro. Intr-adevar super telefoane....... pacat ca prin testele AnTuTu si DXOMARK cad de pe foaie cand intocmesti topurile.

Vio73
#StarMember
Destul de interesant. Îmi place că Huawei stă bine acolo. Mulțumim!

Ascary
Campion certificat
FaraInID sa nu uitam de Note7 care pur si simplu explodau si cu toate acestea,urmatoarele modele 8 si 9 au avut cel mai mare succes. Din pacate,odata cu Note10 cand suportul Oculus VR a fost retras,vanzarile au scazut considerabil.

FaraUnID
Campion certificat
PUBG Mobile Battle! Galaxy S20 Plus tractat de Exynos 990 vs Xiaomi Redmi Note 8 Pro tractat de MediaTek Helio G90T https://www.youtube.com/watch?v=dZn_4NHHgwQ Si iata cum un Xiaomi de 200 USD reusete sa umileasca, in gaming un Samsung de 1000 USD.

Ascary
Campion certificat
Da,pe partea de gaming niciodată nu a stat prea stralucit. Mereu Huawei cu al sau Mate Pro,Razer Phone sau Asus Rog Phone,au fost fruntașe pe acest segment.

FaraUnID
Campion certificat
Un nou raport Counterpoint, citat de publicația chineză Sina Technology, spune că Huawei a fost în luna aprilie cel mai mare producător de telefoane. Compania a fost responsabilă pentru 21,4% dintre vânzările de telefoane mobile la nivel mondial, fiind urmată de Samsung cu 19,1%. În total, în luna aprilie au fost vândute 69,37 milioane de smartphone-uri. Cum a reușit însă Huawei să depășească Samsung în condițiile actuale? Pare să fie vorba despre un cumul de factori. În primul rând, Huawei are în ultima perioadă vânzări predominant în China, unde este lider de piață. Chiar dacă vânzările sale de telefoane au scăzut semnificativ în 2020 la nivel global, numărul de unități vândute a crescut semnificativ în China. Având în vedere că piața chineză a fost lovită de COVID-19 prima, aceasta a reușit deja până în aprilie să intre într-o stare de recuperare. Între timp, Samsung se confruntă cu probleme la nivel global. Întrucât vinde foarte puține unități în China, producătorul sud coreean se bazează pe vânzările din Europa și SUA în principal. Totuși, aceste regiuni au fost în perioada respectivă cele mai afectate de COVID-19. De asemenea, modelele Galaxy S20 au înregistrat scăderi în vânzări de peste 30% față de seria S10. Nu în ultimul rând, India, o piață care devine importantă pentru Samsung, a fost de asemenea în izolare în perioada respectivă. Desigur, ne confruntăm cu o anomalie. Chiar dacă Huawei este momentan producătorul de telefoane care vinde cel mai mult, probabil că nu se va menține foarte mult pe această poziție. Sunt așteptat creșteri de vânzări pentru Samsung în perioada următoare, odată cu lansarea modelelor Galaxy Note20. De asemenea, multe țări încep să slăbească restricțiile legate de pandemia de COVID-19, așa că vânzările ar putea să revină la normal în următoarea perioadă. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-vanzari-samsung-apple-19147883/