anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Top 10 țări cu cele mai rapide conexiuni la internet Aprilie 2020

FaraUnID
Campion certificat

SpeedTest.net, celebrul serviciu de testare a vitezelor de internet, a publicat un raportul global pentru luna aprilie. Acesta este împărțit pe categoriile „mobile” și „broadband” și afișează media de viteze de transfer a utilizatorilor care și-au testat conexiunile cu serviciile SpeedTest. La nivel mondial, viteza medie de download este de 74,74 Mbps, iar cea de upload de 39,62 Mbps. Latența este de 24 ms pe broadband.

 

La categoria „mobile”, vitezele de transfer sunt semnificativ mai mici. Viteza de download este de 30,89 Mbps, iar cea de upload este de 10,5 Mbps. Latența este de 42 ms la nivel global pe telefoane mobile.

 

TOP 10 TARI CU CELE MAI RAPIDE CONEXIUNI DE INTERNET BROADBAND IN 2020

 

1. Singapore – 198,46 Mbps
2. Hong Kong – 176,70 Mbps
3. Tailanda – 159,87 Mbps
4. Elveția – 152,05 Mbps
5. România – 151,87 Mbps
6. Monaco – 140,10 Mbps
7. Andora – 139,66 Mbps
8. Macao – 137,47 Mbps
9. Suedia – 137,43 Mbps
10. Danemarca – 136,44 Mbps

 

TOP 10 TARI CU CELE MAI RAPIDE CONEXIUNI DE INTERNET MOBIL IN 2020

 

1. Coreea de Sud – 88,01 Mbps
2. Qatar – 84,81 Mbps
3. China – 84,68 Mbps
4. Emiratele Unite Arabe – 78,56 Mbps
5. Olanda – 75,32 Mbps
6. Canada – 73,52 Mbps
7. Bulgaria – 68,18 Mbps
8. Norvegia – 66,87 Mbps
9. Australia – 62,15 Mbps
10. Arabia Saudită – 55,71 Mbps

 

Putem vedea din aceste clasamente două lucuri interesante. România a scăzut cu două poziții față de clasamentul anterior, fiind depășită de Tailanda și Elveția. De asemenea, diferența dintre România și Singapore este de aproximativ 25%. De asemenea, România nu are conexiuni rapide la internet pe mobil. În topul mondial, țara noastră se află pe locul al 40-lea, cu 37.09 Mbps viteză medie.

 

Aceste clasamente sunt realizate folosind datele colectate de la utilizatorii SpeedTest.net. Pentru ca o țară să fie listată în acest clasament, sunt necesare 300 de teste independente pentru fiecare tip de conexiune în parte.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/top-10-tari-conexiu...

 

Raport integral SpeedTest.net https://www.speedtest.net/global-index

 

Urmarind clasamentele, parca "Sfântului Graal" al operatorilor de telefonie de la noi, adica 5G si fibra de 1000 Mbps devin o picatura intr-un ocean in configuratia finala a topului.

9 Răspunsuri 9

Jay
Campion certificat
Macar ne regasim si noi pe undeva.. Cam slabut, dar, ne regasim.. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Au fost momente in care Romania era in Top 3 in Europa si undeva in Top 5 Mondial, la viteza medie generala (adica combinat internet fix + internet mobil). Odata cu semi-lansarea 5G pe piata din Romania, am ajuns vertiginos pe locul 40 mondial. Viitorul suna bine!

Jay
Campion certificat
Mda.. cand pui problema asa.. parca nu mai e chiar roz..

Anonim
Neaplicabil
Încă suntem în topul de internet fix dar lipsim din cel mobil. Dacă nu implementăm rapid 5G, vom rămâne în urmă și mai tare. Ca fapt divers, China e în top pentru că are o rețea foarte bună 5G. Probabil că și Coreea de Sud și Qatar-ul se află pe primele două poziții pentru că au o rețea bună 5G (e o presupunere, nu am informații despre asta). Până și bulgarii au viteză mobilă mai mare decât noi. Europa este slab reprezentată în acest top 10 tocmai pentru că nu accelerează implementarea 5G.

mihai_13
Maestru
daca datele din testari ar avea ca referinta numai orange si pe locul doi vodafone altele ar fi rezultatele inclusiv topul international, dar datorita telekom si digi(gigi) care ne trag in jos rau de tot asta ne este locul (40) - de exemplu in orange scot constant peste 200mbs cu un maxim de 356mbs (in download) dimineata in jurul orei 6 pe cand la digi nu am scos niciodata mai mult de 45mbs (aceste viteze le realizez in Municipiul Galati pe un telefon samsung S9)

FaraUnID
Campion certificat
Daca tu scoti constant 200 Mbps, asta nu inseamna ca toata lumea scoate atat. Dupa cum ai putut observa, foarte multi utilizatori (inclusiv subsemnatul) se plang de viteze de nivel 3G chiar daca se afla in aria de acoperire 4G si detin terminal compatibil 4G. Cat priveste Telekom si Digi, ei sunt cei care ne tin in top pe partea de internet fix. Atat Telekom cat si Digi au acoperire OK si viteze decente pe fibra optica, in zonele urbane.

blackgothic90
Junior
La liniile fixe tot scadem din cauza ca operatorul Digi desi creste vitezele constant, prefera sa nu anunte clientii pana cand acestia trebuie sa prelungeasca contractele, in loc sa ii migreze automat. De asta inca sunt multi pe contractele de 100 mb desi acestea nu mai exista de ani buni.

Anonim
Neaplicabil
Digi a migrat automat toți clienții la viteză superioară de internet.

datan
Începător
România va mai scădea și din topul de internet fix destul de mult, in multe tari vestice și chiar și din Europa precum Franța Italia Elveția Spania Slovenia Ungaria etc se oferă viteze mai mari de 1 Gbps. Și tari precum Anglia Germania etc acum investesc fibra optica iar upstreamurile vor fi mai ocupate în tranzit iar operatori din România nu își vor permite costuri prea mari la cat profit se face în România.