anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tehnologia radio Ericsson

Lord_Paul
Junior entuziast
"Ericsson a stabilit noi standarde de sustenabilitate în domeniul reţelelor de comunicaţii odată cu lansarea unui echipament radio performant R6646. Acesta vine cu 3 sectoare, ce acoperă 3 benzi de frecvenţe, putând echivala performanţa a nouă unităţi radio din gamele precedente.
Faţă de radiourile cu 3 benzi de frecvenţă şi un sector, unitatea Radio 6636 are consum de energie redus cu 40% şi cântăreşte cu 60% mai puţin. Are şi o amprentă de carbon mai redusă. Noul echipament extinde capabilitatea multibandă a produselor cu 3 sectoare dezvoltate până acum de Ericsson, îmbinând benzile de frecvenţă de 700, 800 şi 900 MHz într-o singură unitate radio compactă, compatibilă cu tehnologii 2G, 3G, 4G, 5G.
Echipamentul Radio 6646 a fost gândit astfel încât capabilităţile sale în spectrul de frecvenţe low band să crească semnificativ acoperirea 5G, dar fără un consum exagerat. Creşte şi performanţa în zona de frecvenţe mid-band, de 3.5 GHz. O reducere cu 40% a consumului de energie se poate traduce în economii anuale comparabile cu încărcarea unei maşini electrice de 40 de ori, ceea ce nu e puţin lucru. Reducerea cu 60% a greutăţii noului dispozitiv îi va ajuta pe furnizorii de servicii de comunicaţii să minimizeze costurile cu implementarea, închirierea turnurilor de comunicaţii, dar şi amprenta de carbon.
Dispozitivul Radio 6636 va contribui la realizarea de acoperiri extinse, atât la exterior, pe acoperişurile clădirilor sau pe turnuri, cât şi la interior, în birouri, subsoluri, magazine şi locuinţe. Va creşte capacitate reţelelor 5G, prin integrarea cu frecvenţe de tip TDD în banda medie. Această lansare vine după ce în 2021 Ericsson a lansat dispozitivul Radio 6626 cu banda dublă în 3 sectoare de frecvenţe. La început de an 2022 Ericsson a lansat 7 noi soluţii 5G RAN, care au consum redus de energie." - Știre din presa de specialitate! Dacă postarea nu e potrivită pentru restul discuțiilor specifice din Comunitate, rog pe cineva în măsură să șteargă postarea.
5 Răspunsuri 5

Anonim
Neaplicabil
E normal sa evolueze echipamentele si ma bucur ca Orange au ales Ericsson ca partener. MIMO 4x4 + 3/4CA...si iese ceva frumos. Nu mai zic si-un 5G in 100MHz pe langa.

Vio73
#StarMember
Aștept și eu cu interes să se producă schimbările și să beneficiem de o acoperire cât mai bună la nivel național, pe diverse frecvențe și tehnologii. Mie îmi place genul acesta de postări și cred că aduc un plus Comunității! Mulțumesc pentru informație!

Razvan
#StarMember
Orange a ales Ericsson, nu de bună voie ci așa a fost impus europenilor de americani, pe motiv de spionaj al Huawei, cât o fi de adevărat, habar nu am. Swap-ul început de ORO va dura câțiva ani, timp în care și acoperirea va stagna.

Vio73
#StarMember
Oricum, cred că va fi și destul de costisitor. Mă gândesc totuși că vor folosi tehnologii de ultimă generație și asta ar fi și un beneficiu pentru clienți.

Pololică
#StarMember
E bine ca se merge pe ecologie, dar amprenta bugetara asupra clientilor? Ma indoiesc ca toti clientii sa fie de acord cu cresterea tarifelor (abonati sau cartelisti). Totusi, mi-as dori, prin aceste investitii, sa-si rezolve din probleme. PS: la ce implementeaza 2G si 3G daca, intr-o informatie disponibila online, in urmatorii 8 ani le scot din priza? Nu vad rostul. Mai bine imbunatatesc (soft/reparatii) ce au si le schimba in momentul incep sa traga pe dreapta tehnologiile.