anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Studiu Fomalhaut Techno Solutions: Cât costă producția unui iPhone 12 Pro

FaraUnID
Campion certificat

Conform Fomalhaut Techno Solutions, componentele unui iPhone 12 Pro costă aproximativ 406 dolari. Această sumă este adăugată la costul total de producție al telefonului atunci când sunt luate în considerare și alte costuri precum asamblarea, cercetarea și dezvoltarea, marketing-ul și transportul până la magazine, plus adaosul comercial al magazinului care îl vinde.

Totuși, știm și faptul că Apple lucrează în general cu margini de profit de aproximativ 30%, deci probabil că restul costurilor nu sunt la fel de mari precum costul componentelor.

 

  • La fel ca în anii trecuți, ecranul de pe iPhone 12 Pro nu mai este cea mai scumpă componentă. Samsung este compania responsabilă pentru aceste ecrane, prețul lor fiind estimat la 70 de dolari. Modem-ul 5G este în schimb estimat la un cost de 90 de dolari.
  • Procesorul Apple A14, primul pe 5nm de pe piață și unul dintre cele mai puternice la ora actuală, costă doar 40 de dolari, acesta fiind unul dintre avantajele Apple: atunci când îți produci propriile cipuri, ai costuri mai mici la final decât dacă le cumperi de la parteneri.
  • Memoria RAM-ul costa 13 de dolari.
  • Memoria flash costa 20 de dolari.
  • Senzorii de la Sony costă între 7,4 și 7,9 dolari bucata.

 

În timp ce iPhone 12 Pro ajunge pe la 406 dolari în producție, pretul de raft este de 999 dolari. Un iPhone 12 standard costă 829 de dolari la raft și are un cost de producție de 373 dolari americani. Diferențele între aceste variante sunt o cameră, senzorul LiDAR și un ecran mai puțin luminos pe partea hardware. Oțelul este de asemenea înlocuit cu aluminiu pe varianta „normală”.

 

Un alt lucru interesant este însă faptul că iPhone 12 nu este produs cu foarte multe componente din China. Majoritatea componentelor (în funcție de valoarea lor) sunt produse de companii din Europa (21,9%), SUA (21,9%) și Coreea de Sud (26,8%). Restul componentelor sunt făcute în Japonia (13,6%), Taiwan (11,1%) și în cele din urmă China (4,6%).

Aceasta pare să fie parte din strategia Apple de a se depărta treptat de China. Compania a început deja să mute o parte din producție în alte țări, precum India sau Vietnam. Există zvonuri și despre producția de iPhone-uri în Mexic, iar noile modele Mac Pro deja sunt asamblate în SUA.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/cat-costa-p...

 

Evident ca in Romania pretul in USD devine pret exprimat in Euro la care se mai adauga un 30% taxa pe smecherie. Si cu toate astea sunt extrem de multe persoane dispuse sa renunte la o mana sau la un rinichi pentru a avea cel mai recent model de iPhone.

3 Răspunsuri 3

svetalex
Senior certificat
Niște prețuri exagerate... Se plătește numele

mihai_13
Maestru
am folosit un iphone acum ceva ani ... nu va spun ce minusuri are (ca sa nu fiu subiectiv) dar NU inteleg pe cei care cumpara _numai_ Iphone IOS ... ceva de genul snobism la paroxism ..

FaraUnID
Campion certificat
Cred ca tine si de nivelul de cultura si educatie sau mai bune spus de lipsa educatiei finaciare in randul compatriotilor + nevoia acuta de a epata in orice situatie. - Exemplu 1: Daca un neamt, austriac, elevetian, francez, spaniol, britanic, etc dispune de 10.000 euro si vrea sa-si cumpere o masina, va alege un model de 7000 - 8000 euro din motive cat se poate de corecte. - Exemplu 2: Daca un roman are 10.000 euro si vrea sa-si cumpere o masina, merge si mai imprumuta 10.000 euro dupa care da avans pentru o masina de 50.000 euro.