anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Qualcomm vrea să vândă procesoare către Huawei si solicita o licență autorităților SUA

FaraUnID
Campion certificat

Huawei a recunoscut public faptul că nu va mai putea livra smartphone-uri echipate cu procesoarele sale proprietare Kirin si astfel începe o cursă pentru companie pentru a umple acest gol.

 

MediaTek are deja o relație cu Huawei, fiind lansate mai multe dispozitive cu procesoare taiwaneze de la producătorul chinez https://comunitate.orange.ro/questions/2350297-huawei-inlocui-procesoare-kirin-mediatek

 

Qualcomm pare însă să își dorească să devină un furnizor de componente pentru Huawei, după ce anul trecut a primit deja o licență de colaborare, dar nu pe partea de coponente hardware, aparent.

 

În toamna anului trecut, reprezentanții Qualcomm spuneau că au deja o licență din partea autorităților americane să colaboreze cu Huawei. Era însă cel mai probabil vorba despre licențierea anumitor brevete sau colaborare în cadrul unor asociații internaționale care dezvoltă standarde și tehnologii noi. Acum că zvonurile din primăvară au fost confirmate direct, Qualcomm și-ar dori și o licență de distribuție hardware către compania din China.

 

Conform Wall Street Journal, reprezentanții Qualcomm fac acum lobby în guvernul american pentru a primi o astfel de licență, care îi va permite să ofere procesoarele sale Snapdragon, produse cel mai probabil în fabrica TSMC, aceeași care se pregătește să oprească livrările către Huawei în septembrie. Articolul spune că dacă autoritățile SUA nu vor oferi companiei Qualcomm o astfel de licență, ar putea câștiga concurenții din piață precum Samsung și MediaTek respectivele contracte, banii respectivi ajungând în economiile Coreei de Sud și Taiwan-ului.

 

„Dacă Qualcomm este supus unor licențe de export, dar concurenții săi din alte țări nu sunt, politica guvernului SUA va cauza o schimbare rapidă a pieței de cipuri 5G în China și în alte locuri. Acesta ar fi un rezultat inacceptabil pentru interesele SUA.” (declarație a reprezentanților Qualcomm, relatată de WSJ)

 

Huawei Mate 40 va fi cel mai probabil ultima serie de smartphone-uri de top a companiei care va beneficia de un chipset Kirin în viitorul apropiat. Compania ar putea lansa aceste dispozitive exclusiv în China, doar în cantități limitate, în limita stocurilor de procesoare pe care compania le va primi de la TSMC înainte de data limită de 15 septembrie.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/qualcomm-vrea-sa-va...

 

Iata ca dupa ce Google a solicitat o licenta de colaborare cu Huawei https://comunitate.orange.ro/questions/2245554-google-aplica-licenta-colaborare-huawei acum si cei de Qualcomm au identificat felie generoasa din tortul numit cota de piata.

 

Si cum ar fi, daca ar fi, ca alegerile din SUA sa fie castigate de Joe Biden si sa ne putem bucura de terminale Huawei tractate de procesoare Qualcomm si Google Play Services....

2 Răspunsuri 2

FLo1
#StarMember
Tot Qualcomm e fruntea.... deci nu e exclus sa predomine si in relatia cu cei de la Huawei. Well Done! 🙂

Vio73
#StarMember
E tare relația dintre companiile americane și cele chinezești, dar să nu facă președinte american infarct.