anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

PinePhone, smartphone cu butoane fizice On/Off pentru cameră, Wi-Fi, casti BT, modem sau microfon

FaraUnID
Campion certificat

Din seria curiozitati din lumea telecom, dupa 4G Rotary Cell Phone https://comunitate.orange.ro/questions/2365562-4g-rotary-cell-phone-telefon-mobil-aparte iata ca avem PinePhone, smartphone-ul cu butoane fizice On/Off pentru cameră, Wi-Fi sau microfon.

 

PinePhone este un smartphone cu sistem de operare bazat pe Linux care îi oferă utilizatorului un control total asupra unor componente.

 

Dispozitivul, dezvoltat de compania Pine64, include butoane fizice On/Off pentru cele două camere, Wi-Fi/Bluetooth, modem, microfon și jack-ul audio. Când un buton este trecut în poziția Off, utilizatorul știe sigur că serviciul respectiv a fost dezactivat la nivel hardware.

 

De exemplu, utilizatorul poate dezactiva camera frontală a telefonului atunci când nu o folosește pentru a fi sigur că nu îl urmărește nimeni. Și, vorba celor de la Android Police, dacă vrea să vadă cum e să ai un iPhone sau un Samsung de ultimă generație, posesorul smartphone-ul poate dezactiva jack-ul audio.

 

Butoanele pot fi accesate prin îndepărtarea capacului din spate al telefonului.

 

Pe scurt, PinePhone are un cran cu diagonala de 5,95” (rezoluție 1.440 × 720 pixeli), chipset Allwinner A64, 3 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 32 GB (plus slot pentru card micro-SD), cameră principală de 5 MP (plus frontală, pentru selfie-uri, de 2 MP) și baterie de 3.000 mAh. Acumulatorul poate fi înlocuit de utilizator.

 

Cea mai scumpă versiune a PinePhone costă 200 de dolari. Varianta cu capacitate de stocare internă de 16 GB și 2 GB memorie RAM are prețul de 150 de dolari.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/pinephone-s...

 

Mai ramane sa avem un telefon mobil cu fise sau cu manivela! Parca si vad posesorul unui altfel de telefon, la terasa, dezasambland telefonul pentru a activa bluetooth sau conexiunea de date.

 

3 Răspunsuri 3

Miha_Z
#StarMember
Ce haios e telefonul. Pe verso zici ca e tablou electric. :)) Nu stiu daca vor fi clienti dornici al acestui model de telefon avand ca sistem de operare Linux.

FaraUnID
Campion certificat
Un amic: - Fa-mi o poza cu telefonul tau! Eu: - Stai sa desfac tabloul si sa ridic siguranta!

Miha_Z
#StarMember
Buna gluma. Cam asa e si cu telefonul asta. O fi facut in "gluma" la un pahar cu bere. :))