anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pentru prima oara din 2008 incoace, Orange a inceput sa piarda un numar semnificativ de clienti

Anonim
Neaplicabil

O stire aparuta acum cateva zile ne arata ceva foarte interesant: Orange a pierdut pentru prima oara ...
Eu nu pot sa zic decat ca ma bucur, poate se trezesc si romanii la realitate si nu mai accepta sa fie calcati in picioare pe banii lor, permitand operatorilor sa le modifice tarifele la abonamente cum vor si cand vor, fara a respecta un contract. Iar cine accepta, foarte bine, sa plateasca scumpiri peste scumpiri.

Probabil faptul ca nu prea se vad investitiile in retea, mai ales in zone rurale si urbane mici isi spun cuvantul, plus serviciul clienti tot mai slab, boti care doar incurca, diverse fente facute de angajatii din CC si magazine, apelarea la serviciul clienti prin tot felul de combinatii de coduri si chinuiala multa si cate mai cate au dus la treaba asta.

Cu siguranta si in 2023 Digi Mobil va fi liderul la portarile in retea, anul trecut avand peste 700K portari, cele mai multe. De ce? Pentru ca sunt corecti, transparenti si nu te duc cu zaharelul. Aia ofera, aia primesti.

Nu ar fi rau sa vedem cum sta si Vodafone, operatorul numarul doi.

15 Răspunsuri 15

Anonim
Neaplicabil

Cred ca Orange (dar si Vodafone) ar trebui sa asculte mai mult de opiniile clientilor, mai ales cand aceasta este oferita in mod gratuit si argumentat in mod repetat. Cel putin din partea clientilor care vor ceva realist si nu cai verzi pe pereti.

Inclusiv eu am contribuit aici pe comunitate cu sugestii si sfaturi privite din ambele tabere - aceea de client, dar si aceea de operator.
Fara investitii serioase si fara sa nu iti mai bati joc de client nu ai cum sa rezisti la nesfarsit, indiferent de business si domeniu.
Sa mai zic ca tot Digi au inceput sa atace puternic si orasele mici cu microcelule montate pe stalpi? Sa zic ca sunt singurii care fac asta? Inclusiv la mine deja sunt o gramada de cutii pe stalpi, menite sa preia din incarcare si sa creasca gradul de satisfactie si semnal.

Deci, Orange, fa ceva daca vrei sa opresti hemoragia. Invata sa-ti tratezi clientii cu respect si sa-i lasi in pace cu contractele pe care le-au ales. Altfel in cativa ani o sa vezi ca Digi devine si pe mobil numarul 1, asa cum sunt pe fibra de mult deja. Vodafone probabil o sa cada pe locul 3, iar Telekom Mobile... ce sa mai zic, astia sunt pe cale de disparitie oricum.

Pololică
#StarMember

Vezi ca Digi mai are de recuperat în afara orașelor. Mai au de muncit până ajung la nivel.

PS: dar da, sunt de acord cu tine. Exista nevoie de un șoc pentru revenire. 

Anonim
Neaplicabil

Depinde de zone, ca la toti. Eu vreau sa vad ce face Orange, ca tot zic ca sunt numarul 1. Pentru mine numarul 1 inseamna ca daca merg intr-o localitate mica sa vad trantit un 3CA, iar restul fie sa n-aiba antene sau sa emita doar in 800. Pe DN-uri minim 3CA as pune sau 2CA in zone mai izolate sa zic. In orase mici trantit 4CA + 5G n78. Nu ai cum sa nu omori concurenta daca faci asta. Vei avea capacitate superba. 

Anonim
Neaplicabil

Deși sunt client orange cu 5 servicii de la ei pot sa zic ca ma bucur, din cauza ca anul trecut nu au fost corecți, la clienții existenți au crescut cu 1 euro și la aia noi dădeau abonamente la 5 euro. Penibil

Razvan
#StarMember

Majorările succesive au dus la rezilierea multor contracte scumpe, mna, ce au căutat aia au găsit. Semnalul la telefonie este in scădere dupa ce au achiziționat TKRC, si-au agățat singuri o bilă de plumb la barcă, care a inceput să ia apă. 

Vio73
#StarMember

Singura soluție este să investească masiv in rețea, atât în 4g+ la greu ( mai peste tot), cât și în 5g. Dacă nu o fac repede, nu știm ce se va întâmpla.

Anonim
Neaplicabil

Dar sa bage și oferte mai bune și pt clienții existenți, sa vedem și la cei existenți abonamente de 5,6 euro

Razvan
#StarMember

Da, este nevoie să fidelizeze și clienții mai vechi, nu doar să alerge după portări, căci aceia la primul semnal pleacă la alții. 

Anonim
Neaplicabil

Pare ca anul asta va fi miscare mai interesanta. Pana la final de 2023 am ''auzit'' ca Digi urmeaza sa lanseze noi abonamente mobile cu nelimitat net fara FUP + se va da drumul la 5G in toate orasele din tara unde exista B38 prin transformare in N38. Asta ar fi o palma extrem de usturatoare pentru ceilalti. Practic ar avea cea mai extinsa acoperire 5G la nivel national. Plus ca diferena cea mai mare s-ar vedea fix in orasele mici + unele zone rurale... unde astia nu misca nimic de regula.

Anonim
Neaplicabil

Asa cum am mai specificat si alta data, solutia pentru ca clientii sa ramana in retea si sa-i atragi e sa fii corect cu ei, daca semneaza ceva lasa-i in pace si zi mersi ca iti dau bani lunar plus investitii puternice in retea.

Segmentarea si numarul clientilor se face in mod natural - oferi servicii fara surprize, retea stabila si cu capacitate mare, atunci clientii nu vor sa plece ca nu au unde la altii mai buni. Cei care vor pleca din varii motive o parte se vor intoarce, iar cei care nu se intorc inseamna ca nu aveau nevoie de asta.

 

Calin12
Junior

Foarte bine, în sfârșit am învățat sa nu mai toleram bătaia de joc a firmelor străine care au venit aici sa ne ia pielea de pe noi.  Personal am renunțat la tv și net de la Orange comm, și mobilul l am portat la digi. Ar trebui sa ne îndreptăm atenția mai mult și sa susținem firmele românești, ex digi. Zi frumoasa! 

mihai_13
Maestru

Se "spune" ca portocala "investeste" in infrastructura/etc  dar eu de cand sunt client Orange mai mult de 2G nu am la mine in bloc (locuiesc la parter) -  deci in anul de gratie 2023 eu am semnal ca acum 20 de ani , nu am facut reclamatii deoarece sigur Orange nu monta o antena mai aproape de blocul meu - iar daca rds-rcs "ajunge" mai repede cu 5G in Municipiul Galati este posibil ca eu sa las abonamentul Orange in plan secund sau chiar sa renunt la el (DE 3 ANI tot scriu "cum este posibil ca un oras ca Galati majoritar pe Orange  sa nu aiba inca 5G !!! )  

Din experienta cu Digi (raportat la Orange, furnizorul pentru aproximativ 5 ani) in ultimile 6 luni:

  • acasa (Rahova/Pucheni), in curtea blocului, viteza Digi este cu aproape un 0 mai mica (intre 5-10 ori mai exact)
  • in interior, Digi are semnal 4G (nu am telefon 5G si nu voi raspunde la intrebare), iar Orange baleiaza intre 3 si 4G. Vitezele la interior (Digi) sunt cam de 3-4 ori mai mici decat ale Orange. Cum Digi nu are 3G, comparatia este Digi 4G cu Orange 3G si 4G.
  • in afara localitatilor, Digi 4G mai are de recuperat fata de Orange 4G. Am fost in apropierea Draganesti Olt si, intre Alexandria si Bucuresti (DN6) in apropiere de Draganesti Vlasca Digi cam gafaia la viteza (in conditiile in care Orange 4G cam statea bine)

Evident, experientele/experimentele vor continua pana la anul cand voi avea o concluzie (de Paste a fost prima iesire mai departe de casa si am putut compara cu un traseu pe care il faceam mai des).

PS: sunt unul din utilizatorii care considera ca o viteza de 20-30 Mbps este una decenta pentru mobilitate (nu pentru regim fix, ci pentru utilizarea mobila). Poate o limitare zonala ar putea oferi viteze mai bune (e doar o idee) si, eventual o prioritizare a internetului fix 4G fata de mobil.

culmea pe rds rcs am 4G in apartament (am si 4 abonamente pe numele meu la digi pe care le folosesc membri familiei) iar da 20-30 mbs (la digi)este putin dar de ajuns pentru orice ai face pe mobil...