anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Parlamentul European are în vedere obligarea companiilor Big Tech sa plateasca pentru stiri

FaraUnID
Campion certificat

Eurodeputații care lucrează la două proiecte de reglementări digitale (Legea serviciilor digitale și cea a piețelor digitale) au declarat pentru Financial Times că acestea ar putea fi modificate pe măsură ce vor trece prin parlamentul UE, pentru a include aspecte ale reformelor australiene, forțând companiile Big Tech să plătească pentru știri.

 

Google și Facebook și-au intensificat eforturile pentru a ajunge la acorduri de licențiere pentru știri în Europa, în baza unei legislații votate în 2019, dar acest regim este unul slab, comparativ cu ceea ce planifică Australia, unde se preconizează că vor fi obligate să plătească pentru traficul (implicit și publicitatea încasată) din știrile postate și citite. Google a amenințat că știrile din Australia nu vor mai apărea în motorul său de căutare dacă nouă legislație va fi adoptată, iar Facebook a avertizat, de asemenea, că va opri utilizatorii din Australia să distribuie știri.

 

Financial Times observă însă că, deși sprijinul pentru măsurile în stil australian este în creștere, deputații europeni sunt destul de divizați în privința vitezei cu care ar trebui adopătate aceste modificări

 

Google a comunicat pentru FT că “suntem dispuși să plătim pentru a susține în continuare jurnalismul și facem asta în întreaga lume.” Compania preferă să contracteze însă direct cu editorii drepturi de licențiere pe actuala legislație, conștientă că o modificare a legislației le-ar da acestora o putere semnificativ mai mare de negociere.

 

Sursa - https://www.biziday.ro/financial-times-parlamentul-europe...

 

Mai devreme sau mai tarziu, trebuia sa se intample si treaba asta. Daca nu la nivel de legislatie locala, macar la nivel de legislatie comunitara. Nu' de alta dar companiile acestea din zona Big Tech fac evaziune fiscala pe fata si in cel mai barbar mod posibil.

0 Răspunsuri 0