anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

OpenRoaming nou standard pentru rețele Wi-Fi

FaraUnID
Campion certificat

Menit să elimine granițele parolelor care separă rețelele Wi-Fi în spații virtuale distincte, standardul OpenRoaming îți va permite să setezi un singur nume de utilizatori și parolă, dispozitivul tău comutând apoi automat între hotspot-uri Wi-Fi ca și cum acestea ar fi o rețea 4G/5G de telefonie mobilă.

 

Planul este ca OpenRoaming să elimine întreruperea conexiunii cauzată trimiterea și revalidarea constanță a credențialelor de autentificare, pe măsură ce te deplasezi între hotspot-uri Wi-Fi gratuite, cum sunt cele oferite de unii furnizori de servicii pentru acces la internet.

 

Sub noul standard de conectate Wi-Fi, telefonul tău nu va mai trebui să caute automat rețele Wi-Fi și trimită numele și parola de utilizator memorată anterior, acestea fiind deja deschise pentru conectare instantanee.

 

Avantajele OpenRoaming sunt numeroase, începând cu promisiunea de a oferi utilizatorilor acces la internet cu viteze „decente” folosind infrastructura Wi-Fi existentă, rezolvând totodată problema acoperirii deficitare a rețelelor de comunicații mobile în interiorul clădirilor. Un alt aspect important este consumul de energie, conectarea la rețele Wi-Fi presupunând puteri de transmisie net inferioare accesării rețelelor de date mobile.

 

Tehnologia a fost deja testată la scară redusă, urmând să fie implementată la scară largă prin cooperarea cu principalii furnizori de echipamente de rețea. Probabil că mai întâi vom vedea rețele cu OpenRoaming activat tot de la furnizori tradiționali de servicii Wi-Fi gratuite, tehnologia îmbunătățind calitatea serviciilor oferite de aceștia. Însă pe termen ceva mai lung, am putea vedea mai multe routere Wi-Fi pentru consumatori lăsate cu canal OpenRoaming activat, oferind internet gratuit celor care tranzitează zona de acoperire.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/networking/openroaming-19146521/

 

Ideea in sine nu reprezinta o noutate. Faptul ca va deveni in standard este ceva nou si extrem de binevenit.

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Daca este testat si ofera si siguranta, este super binevenit.. Am tot vazut articole ca trebuie sa avem grija si la ce retele ne conectam.. ca nu stii cum patesti vreo surpriza neplacuta..

FaraUnID
Campion certificat
Securitatea retelelor Wi-Fi publice si in mod particular a hotspot-urilor gratuite, a fost mereu subiect de discutie. In principiu cam 9 din 10 hotspot-uri gratuite sunt vulnerabile datorita proastei configurari, ceea ce poate duce la brese de securitate in sistem si implicit risc pentru dispozitivele conectate.

Vio73
#StarMember & May's Problem Solver
Din ce în ce mai multe noutăți și la aceste standarde. Sper să ofere ,,viteze decente " așa cum spun, și să acopere zonele deficitare ale rețelelor mobile, dar să reducă și riscurile de securitate. Vom trăi și vom vedea! Mulțumim!

fortheworld
Junior entuziast
OpenRoaming implică Encryption by Default! Pentru siguranța datelor recomand folosire VPN sau DNS proxy la orice conexiune internet, exemplu: ProtonVPN #staysafe #dataprotection