anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Oficial Huawei și ZTE declarate „amenințări la siguranța națională a SUA”

FaraUnID
Campion certificat

Investigațiile americane asupra companiilor Huawei și ZTE și marcarea lor la nivel declarativ drept „amenințări la securitatea națională” există de mulți ani. Autoritățile americane nu s-au ferit niciodată să ofere declarații de acest gen în public. Totuși, abia acum FCC, autoritatea care reglementează telecomunicațiile în SUA, a declarat în mod oficial faptul că aceste două companii sunt considerate de către guvernul federal SUA o amenințare.

 

FCC spune că Huawei și ZTE sunt agenți de stat pentru guvernul din China. Motivul pentru acest lucru sunt legăturile politice ale companiilor, cât și obligativitatea lor de a coopera cu agențiile de stat sub legea în vigoare din China. De asemenea, FCC menționează vulnerabilitățile în echipamentele Huawei și ZTE care au fost descoperite în ultimii ani și care ar putea fi folosite de către China.

 

Nu în ultimul rând, cele două companii sunt acuzate că au colaborat cu Iran și Coreea de Nord, furnizând echipamente bazate pe tehnologie americană în ciuda embargoului internațional. Totuși, SUA încearcă acum să convingă și alte țări aliate să ia acțiuni similare, presiunea fiind acum pe Marea Britanie. De curând, guvernul lui Boris Johnson a început să reconsidere implicarea Huawei în dezvoltarea rețelelor 5G din Anglia.

 

Noul statut al companiilor chineze Huawei și ZTE nu va afecta în vreun mod vizibil situația lor din SUA.

În ultimele câteva luni, autoritățile din SUA au lucrat pentru a interzice echipamentele acestor două companii în rețelele din SUA. Operatorii telecom din mediul rural sunt însă cei mai afectați de aceste decizii. Se lucrează acum la acordarea unui buget care să asigure subvenții pentru aceste companii. Folosind acești bani, vor putea schimba echipamentele chinezești deja instalate din rețelele lor cu alternative considerate mai sigure.

 

În luna mai, la un an distanță de includerea Huawei pe Entity List, documentul care interzice companiile americane să colaboreze cu Huawei, Donald Trump a prelungit cu încă un an restricțiile asupra companiei.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-si-zte-au-fo...

 

Pentru cine nu este foarte in tema, majoritatea telefoanelor, modem-urilor si router-elor rebrand-uite de operatorii telecom sunt ZTE. De aici ar putea aparea unele probleme.

3 Răspunsuri 3

Ascary
Campion certificat
Daa,super amenintari,ce sa povestesc. Cand america trage cu tunurile in statele nevinovate,,nu mai e amenintare ci o metoda de a "mentine pacea"

delfinas
#StarMember
Iar se teme America de Huawei si ZTE? Au probleme mult mai grave, insa vad ca au idei putine, dar fixe. De iPhone nu se tem ca ar putea fi spion(at), avand in vedere ca e fabricat la Huawei?

Jay
Campion certificat
Pai, au dreptate, ca daca le scad veniturile din cauza lor, e vorba de siguranta lor nationala :))). Probabil din acest motiv au cumparat si tot tratamentul dupa piata, cel mai eficient la momentul actual, ca sa-si revina.. 🙂