anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Lenovo Thinkpad și Lenovo Thinkstation Vor Fi Echipate Cu Linux

FaraUnID
Campion certificat
Lenovo anunță că întreaga sa serie de sisteme Thinkpad și Thinkstation vor căpăta certificare pentru Linux.
Asta înseamnă că toate sistemele din aceste categorii vor fi livrate în viitor direct cu un sistem de operare non-Microsoft. Veți avea de ales între Ubuntu și Red Hat, în funcție de necesitate, la oricare modelele ce vor fi disponibile din aceste două categorii. Lenovo deja oferea suport pentru Linux într-o anumită măsură, dar era limitat la doar câteva modele. Acum sunt toate.
Mai înseamnă și că Lenovo se angajează să se asigure că, indiferent ce ar fi, sistemele respective nu vor avea probleme pe Linux (sau măcar variantele acelea) de compatibilitate, probleme de driver, instabilități sau orice alt fel de lucru.
Fiind oricum sisteme gândite pentru sectorul de afaceri, Linux se va potrivi numai bine. Poate pe partea de desktop casnic încă mai aveți motive bune să folosiți Windows, pe partea de business, nu prea mai există de mult timp. Deși, cu lucruri precum Vulkan, Proton și unelte alternativele din ce în ce mai solide pentru suita Adobe (bine, Gimp e încă primitiv prin comparație și Audacity este cam incomod) mulți ar putea trece deja la Linux. În special cei care lucrează predominant prin internet.
Sursa - https://zonait.ro/lenovo-imbratiseaza-linux/
Si vom avea parte de eternele discutii infocate Windows vs Linux si Pro vs Contra.
6 Răspunsuri 6

svetalex
Senior certificat
Personal nu știu cum m-aș descurca cu Linux sau oricare alt sistem de operare. Și nici nu mă pricep să instalez unul, așa că am preferat să cumpăr laptopul cu Windows instalat. Nu cred că aș alege această varintă, ci aș opta tot pentru Microsoft

Jay
Campion certificat
Mie, Linux, imi este total strain si-mi suna greoi, ma bucur ca, momentan, nu trebuie sa-mi fac grji asupra sistemului pe care lucrez.. Dar, la nevoie, bea Grigore aghiazma, daca trebuie.. :))

Miha_Z
#StarMember
Linux ca sistem de operare este dificil de folosit. Noi foloseam la munca si erau conectate la acest sistem toate casele de marcat.

FaraUnID
Campion certificat
Linux a castigat teren masiv in ultimii ani, comunitatea si dezvoltatorii axandu-se pe a face linux-ul mai user friendly pentru utilizatorul care incearca trecerea de la Windows. Exista chiar distributii de Linux care ofera interfata grafica sau desktop daca preferati asta, asemeni Windows XP, Windows 7, Windows 8 sau Windows 10 pentru a face mai usoara tranzitia de la Windows. Are si linux-ul avantajele sale, primul si cel mai important aspect este acela ca linux este GRATUIT, ma rog, marea majoritate a distributiilor de linux sunt gratuite. Verificati preturile pentru licentele Windows Server si vedeti ce economie puteti face daca optati pentru un server motorizat de Linux. Dupa care ar mai fi: - linux-ul este ceva mai bine strans de oua la capitolul securitate; - exista distributii de linux minimaliste sau Lite capabile sa resusciteze calculatoare din gama Pentium 3; - poate rula de pe medii de stocare externe si aici va puteti juca si voi cu el pentru ca nu va afecta instanta de Windows instalata in caalculatorul vostru; - linux stie sa puna mult mai bine in valoare hardware-ul din calculator, comparativ cu Windows; Nici eu nu sunt fan infocat linux, dar trebuie sa dam Cezarului ce-i al Cezarului: Pe anumite segmente linux sta mult mai bine comparativ cu Linux.

Vio73
#StarMember
Nici eu nu mă descurc cu Linux! Mi se pare greu de lucrat cu așa ceva, dar sunt destui care se pricep. Mă descurc însă cu sistemul de operare de la Microsoft și îmi instalez singur ce-mi trebuie!

eda2k
Cunoscător
Salut, Pe un sistem Desktop Lenovo, am instalat fără probleme uBuntu - merge fără probleme ! De ceva timp, Linux se poate instala pe orice sistem, driverele fiind corect identificate. Eu utilizez uBuntu de 4 ani - și l-am instalat pe toate sistemele - 3 laptop-uri, 2 desktop-uri. Prefer să achizitionez un hardware mai competitiv, decât să plătesc pentru un sistem de operare. Spor !