anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

JingOS sistemul care va echipa Huawei MateBook 14 si Microsoft Surface 6

FaraUnID
Campion certificat

JingOS este o nouă distribuție de Linux care promite experiență de utilizare ca pe un iPad. De altfel, cei din spatele proiectului JingOS nici nu se feresc să compare sistemul lor de operare cu cel de pe tabletele iPad.

 

Interfața pare să fie clar inspirată de la Apple. Avantajul lui JingOS este faptul că va putea rula atât pe PC-uri, cât și pe tablete, în timp ce faptul că este bazat pe Linux, îl face un sistem de operare deschis, care poate fi modificat după bunul plac al utilizatorilor.

 

De altfel, codul sursă este disponibil pe GitHub și poate fi adaptat la nevoile personale de către cei care au cunoștințele necesare. https://github.com/JingOS-team

 

La bază, JingOS folosește la rândul său o altă distribuție de Linux ca bază: Ubuntu 20.04, alături de interfața KDE v5.76 și Plasma Mobile 5.20. În timp, Plasma Mobile ar putea fi înlocuit cu un framework proprietar: Jing Desktop Environment.

 

 

JingOS va primi prima versiune publică pe data de 31 ianuarie și va fi disponibil doar într-o versiune x86.

 

Primele două dispozitive compatibile vor fi Huawei MateBook 14, un laptop, în timp ce pe partea de tablete, va putea fi instalat pe Microsoft Surface 6. În 2021, probabil odată cu upgrade-uri la nivelul framework-ului, va fi adăugat și suport pentru procesoare pe arhitectură ARM.

 

Pe lângă sistemul de operare oferit pentru instalarea pe alte dispozitive, echipa JingOS plănuiește să lanseze și o tabletă numită JingPad C1, care va ajunge în magazine în iunie 2021, cam în același timp cu JingOS 1.0, care este programat pentru lansarea versiunii finale pe 30 iunie.

 

Pagina Oficiala JingOS - https://www.jingos.com/

Sursa - https://www.go4it.ro/content/software/jingos-este-o-noua-...

 

Trebuie mentionat faptul ca acest JingOS nu este prima tentativa de a "transforma" interfata unei distributii de Linux astfel incat sa imite Window XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, MacOS, iOS, Android.

Unele tentative de acest gen au succes (ZorinOS https://zorinos.com/ ), altele au ramas in anonoimat (Q4OS https://q4os.org/ ), altele au fost plimbate prin tribunale pe motiv de proprietate intelectuala (Pear OS http://pearlinux.org/ )

1 Răspuns 1

Anonim
Neaplicabil
Macar nu se feresc sa recunoasca. :))