anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Inceputul sfarsitului pentru compania Facebook? Migrari masive catre alte platforme

Anonim
Neaplicabil
Probabil ca majoritatea celor activi aici deja stiti de migrarile in masa catre Signal si Telegram din ultimele zile, probabil cele mai mari cifre inregistrare vreodata in toata industria asta.
Totul a pornit de la Elon Musk, care a recomandat simplu sa ''folositi Signal''. Asta are legatura cu noua politica de utilizare a aplicatiei WhatsApp.
De parca asta nu era de ajuns, scandalurile mari si din anii precedenti impotriva Facebook si a practicilor lor neortodoxe privind protectia datelor personale si a felului cum acestea sunt folosite (adica vandute) au venit la fix.
Eu personal am reusit sa imi trec in doar cateva zile toate contactele pe alternativele astea doua, ceea ce ma bucura enorm, in locul aplicatiei de mai sus.
De folosit Facebook, Instagram si alte cele nu o mai fac de ani buni si mi-e foarte bine asa. Cred ca lumea incepe sa puna mai mult pret pe intimitate, fake news si protectia datelor cu caracter personal si asta ma bucura foarte mult.
Voi ce parere aveti?
14 Răspunsuri 14

mihai_13
Maestru
Personal nu pot decat sa ma bucur - am avut cont de facebook din 2010 pana anul trecut in decembrie(l-am sters) cand mi sa facut sila de cata manipulare politica si conturi false poate exista acolo pe facebook nu mai este de mult timp o retea de socializare . - sincer imi doresc sa dea faliment zuckerberg .

Anonim
Neaplicabil
Pai asta au si urmarit, sa monopolizeze segmentul asta. Au cumparat Instagram si pe urma si WhatsApp si au castigat putere imensa, insa incet-incet se sparge socoteala. Cu ocazia asta poate altii care dormeau si se trezeau cu ochii in aplicatiile astea mai revin putin la realitate. Eu tocmai asa am renuntat, intr-o zi, intrebandu-ma care e rostul si sensul de a mai folosi asa ceva, ca nu ma incanta sa dau like-uri, comentarii si nu ma ajuta cu nimic treaba asta. Asta, desigur, pe langa ce am enumerat mai sus, cu foarte multe informatii private adunate din dispozitiv, locatii, persoane apropiate si nu numai. Nu accept asa ceva si nu voi accepta.

FaraUnID
Campion certificat
Zuckerberg si-a facut-o cu mana lui, prin modelul arogant de business implementat in cadrul Facebook si ulterior pe WhatsApp si mai apoi pe Instagram. In momentul in care a lansat Facebook, Zuckerberg era un adolesent cu zero experienta antreprenoriala si fara sa stie ce este acela un plan de business. Intamplarea a facut ca aceasta platforma sa prinda in randul trumei, iar Zuckerberg a devenit celebru si bogat peste nopate fara sa ridice un pai de jos. Aceasta "putere" dublata de faptul ca ajuns sa detina o cantitate uriasa de date, l-au facut ignorant. Aceasta ignoranta a dus treptat la pierderea simtul ratiunii si l-a rupt de realitate oferindu-i senzatia ca a devenit stapan pe plantatie. Eu fac pariu cu oricine faptul ca acest Zuckerberg habar nu are cat costa o paine, o calatorie cu metroul sau un plin de benzina in America. Pentru ca, in momentul in care ajungi sa le ai pe toate esti rupt de sinele interior, iar toti cei din jurul tau devin o marfa de schimb.

Razvan
#StarMember
Probabil o sa închid contul de whats app și de Facebook. Nu mi-am instalat aplicația Facebook pentru a nu avea acces la contacte și el s-a gândit ca le va lua direct din aplicație, țeapă cum se zice pe românește.

Jay
Campion certificat
Nu stiam de migrare, insa, am auzit de Signal recent, de Telegram mai demult.. Am observat ca, de cateva zile, imi apare o notificare pe whatsapp, dar, i-am tot dat "nu acum" pt ca n-am timp sa vad despre ce e vorba.. Stiu ca au tot fost scadaluri cu Facebook, insa, nici Elon Musk, nu cred ca inspira prea multa incredere.. Avand in vedere ca nu toti suntem asi in IT, nu am incredere ca alte aplicatii nu colecteaza.. Din pacate esti conditionat de anumite activitati sa folosesti niste aplicatii si, probabil, pe asta se si bazeaza, cand iti pun conditii pe care, vrei, nu vrei, trebuie sa le accepti.. altfel, nu as simti lipsa acestor site-uri.. din multe puncte de vedere, acestea fac mai mult rau decat bine..

FaraUnID
Campion certificat
WhatsApp a decis să amâne implementarea forţată a noilor reguli privind datele personale, după ce a stârnit un val de reacţii adverse, concretizat prin milioane de oameni care au migrat către produsele alternative, potrivit news.ro. WhatsApp anunţă că va amâna cu trei luni aplicarea noilor politici de intimitate, care ar fi trebuit să devină active de la 8 februarie. Noul termen până la care utilizatorii trebuie să le accepte este 15 mai. Intre timp, undeva in www-eu ..... 1. Telegram a trecut de 500 de milioane de utilizatori şi a crescut în ultimele zile, în medie, cu 25 de milioane de utilizatori la 72 de ore, conform datelor oficiale. 2. Signal a văzut şi el o creştere spectaculoasă a numărului de utilizatori noi, având zilnic în medie undeva între 800.000 şi 1 milion de cereri.

Ascary
Campion certificat
Fiti liniștiți,romanii vor fi ultimii care vor trece la Signal si Telegram. Abia ne-am obisnuit bunicii cu F.B.-ucul si Whatsapp-ul si cum stim ca ai nostri sunt mai conservatori (nici dupa 30 de ani nu se lasa plecati de la PSD) greu o sa-i putem convinge de alte platforme.

Anonim
Neaplicabil
V-am citit cu mare drag raspunsurile si ma bucur mult ca ganditi asa. Am uitat sa mai mentionez ca, odata cu scaderea interesului pentru astfel de retele de socializare care efectiv iti baga cu forta pe gat tot felul de termeni care iti incalca grav intimitatea, o sa ne mai scapam probabil si de asa zisii/zisele ''influenceri/e'', care fac mereu reclame la tot felul de produse-minune de pe o zi pe alta si alte inutilitati. E deja prea mult spam, prea multa reclama. Ca zicea colegul mai sus de bunici, chiar m-am uitat ieri pe telefonul bunica-mii si am vazut ca ii aparea notificare de la signal ca avea 4 contacte noi. :)) Hai ca e de bine.

Ascary
Campion certificat
Simple,pai daca nu ai stat de ani de zile pe Facebook si Instagram de ce ai sta acum pe altele mai noi? Zau,poti trai si fara ele. Zi drept,unul din contactele bunicii care trecuse pe Signal erai tu,nu? Celelalte 3,sotia si copiii?! 🙂

Anonim
Neaplicabil
Nu, erau contacte de varsta bunicii, probabil le-au facut copii/nepotii conturile. Zic si eu, ca nu stiu. 😄 Dar e bine ca le-au spus si lor ce si cum. Eu ma refeream la aplicatiile astea de mesagerie, nicidecum nu as sta pe FB/Insta, pierdere de timp. 🙂

Roxy_3
Explorator entuziast
Nu am auzit inca de platforme acestea de Signal si Telegram. De unde le poti acesa? Sau sunt aplicatii? Sunt cum trebuie aceste platforme? Tot de pe magazin play? Oricum Fb nu mai este ce a fost odată.

Anonim
Neaplicabil
Roxy, sunt aplicatii precum e si WhatsApp, le gasesti in magazin Play.

GOLDzila
Explorator
Există viață și după Facebook , nu este sfârșitul lumii . Toate la vremea lor . Așa cum telefoanele publice s-au desființat și nu le mai simțim lipsa . Eu nu am avut niciodată cont de Facebook și iată că exist .

Ascary
Campion certificat
Salut Roxy,in linkul de mai jos gasesti cam tot ce ar trebui sa stii despre aplicatiile propuse de colegul @Simple,vulnerabilitatile Signal si Telegram dar si ale Whatsapp-ului in comparatie cu cele doua,de ce sa alegi sau sa nu alegi sa migrezi catre alte platforme. Daca nu te descurci cu limba engleza apasa butonul "translate" (traducerea acestei pagini). https://www.forbes.com/sites/zakdoffman/2021/01/19/if-you-quit-whatsapp-for-imessage-signal-or-telegram-beware-this-dangerous-mistake/