anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei Mate V

FaraUnID
Campion certificat

Compania a înregistrat deja această marcă pentru a o folosi în Europa, iar acum avem și un brevet care dezvăluie câteva detalii despre dispozitiv. Se pare că și Huawei pregătește un telefon pliabil cu clapetă, care să concureze pe segmentul de piață ocupat în prezent doar de Samsung Galaxy Z Flip și modelul Motorola RAZR.

 

Brevetul a fost înregistrat la CNIPA (China National Intellectual Property Administration). Acesta descrie un dispozitiv cu ecran pliabil de tip „clamshell”, cu un design extrem de similar cu cel al lui Galaxy Z Flip de la Samsung. Avem de a face cu un display înalt cu notch în partea de sus, iar la exterior pot fi observate camerele foto, cât și un spațiu care ar putea fi ocupat de un display foarte mic. Alte elemente de pe exterior ar fi un modul separat de cameră, probabil pentru blitz și un senzor 3D TOF, cât și butoanele de volum și butonul power.

 

Balamaua este extrem de similară cu ceea ce a folosit până acum Samsung pe telefoanele sale pliabile. Acesta Huawei Mate V ar fi primul model de telefon al producătorului chinez care ar folosi un ecran care se pliază spre interior. Mate X și Mate Xs au folosit ecrane pliabile la exterior, care puteau fi extinse pentru transforma telefoanele în tablete.

 

Nu știm însă ce hardware ar putea integra un model Mate V atât de compact. Având în vedere cât de subțiri sunt cele două părți ale telefonului, cel mai probabil, majoritatea spațiului va fi ocupat de acumulatori. Astfel, va fi necesar un procesor cât mai eficient din punct de vedere al consumului de energie, dar destul de puternic pentru a oferi o procesare foto de top.

 

Faptul că folosește un senzor 3D TOF sugerează că modulul de cameră va fi unul high-end, probabil comparabil cu ceea ce găsim pe dispozitivele Mate și P. Astfel, un procesor mid-range precum Kirin 820, probabil că nu se va ridica la nivelul așteptărilor. Un Kirin 990 ar fi însă prea vechi la lansare, în timp ce un Kirin 1000 ar putea să nu fie lansat prea curând, din cauza restricțiilor SUA. Singurele alternative ar putea fi soluții de la Qualcomm și MediaTek, parteneri cu care Huawei lucrează în prezent.

 

Lansarea lui Huawei Mate V ar putea avea loc în această toamnă, alături de noua serie de dispozitive Huawei Mate 40.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/mate-v-cum-...

 

Interesant acest concept de la Huawei si cam atat. Pe mine nu ma pasioneaza telefoanele de tip fold, flip, slide deoarece sunt extrem de costisitoare.

 

5 Răspunsuri 5

svetalex
Senior certificat
Mie mi-ar plăcea un telefon pliabil. Nu îmi plac husele flip și am observat că la ultimile 2 telefoane pe care le-am avut, în timpul convorbirii se apelează alte numere/ îmi pune pe hold apelul. Am înțeles că o explicație ar fi senzorul de proximitate a fost integrat în camera foto frontală (nu știu cât este de adevărat sau nu).

mihai_13
Maestru
svetalex nu toate telefoanele suporta orice husa tip carte , de obicei telefoanele virf de gama au huse tip carte dedicate , daca folosesti una cumparata din "piata" o sa ai problemele enumerate .

svetalex
Senior certificat
@mihai_13 nu folosesc o husă carte și de cele mai multe ori când vorbesc la telefon fac și alte lucruri în acel timp și țin telefonul între umăr și ureche. Înainte ca telefoanele să aibă atât de multe funcții nu mi se întâmpla acest lucru 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Sunt extrem de sensibile aceste telefoane si extrem de costisitoare. Atat in cazul Motorola RAZR cat si in cazul Galaxy Flip, producatorul nu recomanda utilizarea foliilor de protectie pe ecran deoarece aceste pot strica ecranul fix in zona on care acesta se pliaza. In alta oride de idei, pe la inceputul anilor 2000 (cred ca prin 2005) o cunostinta a dat, la vremea respectiva, cca 2500 lei pe un Samsung D600 care a fost un telefon de tip slide. La scurt timp dupa ce a iesit din garantie, telefonul a inceput sa dea semne de oboseala. A fost trimis in service, unde s-a constatat un defect fix la acel slide (aka patina sau sina sau cum vrei sa-i spunem). Costul reparatie la vremea respectiva 500 lei + manopera! Repet, aceste preturi erau practicate in 2005 cand telefoanele de tip slide nu erau chiar o raritate.

Vio73
#StarMember
Nu știu cât succes o să aibă în piață așa ceva, mai ales că nici modelul de la Samsung nu prea are căutare. Dar cred că poate să existe o nișă de cumpărători și la așa ceva.