anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei Mate 40 Pro și Huawei P50 Pro ar putea avea cameră sub ecran

FaraUnID
Campion certificat

Huawei va adopta tehnologia de cameră sub ecran. Design-ul telefoanelor Huawei a evoluat foarte rapid în ultimii ani. De la dispozitive greu de remarcat pe piață în urmă cu câțiva ani, modelele de top de la Huawei sunt acum unele dintre cele mai „arătoase” și mai bine construite.

 

Compania a investit mult în acest domeniu și a încercat cumva să adapteze tehnologiile de top cu design-ul atrăgător. Anumite aspecte au rămas totuși în urmă. Seriile Mate 20 și Mate 30 au fost livrate cu „breton”, pentru a integra un sistem de autentificare avansat. De altfel, modelul P40 Pro vine cu un decupaj destul de mare în colțul din stânga al ecranului. Conform unui nou brevet, Modelele Mate 40 și P50 ar putea renunța complet la decupaje.

 

Cum ar arata un telefon Huawei cu cameră sub ecran?

 

Imaginile, descoperite de publicația olandeză LetsGoDigital, prezintă evoluțiile celor două serii de telefoane high-end ale Huawei. Ambele par a fi o evoluție a design-ului de pe Huawei Mate 30 Pro, cu margini extrem de curbate și cu linii foarte drepte sus și jos. De altfel, singurele diferențe notabile între cele două dispozitive prezente ar fi modulele de cameră. În rest, acestea s-ar putea conforma unui design unitar, ceva ce Huawei nu a mai încercat până acum.

 

Secretul ecranelor fără decupaje este însă unul la fel de intrigant. Nu este vorba despre un smartphone cu cameră frontală retractabilă, ci despre unul cu o cameră ascunsă în ecranului. Având în vedere că Huawei a încercat în ultima perioadă să împingă înainte inovații tehnologice, o astfel de mișcare nu ar fi ieșită din comun. Companii precum Xiaomi sau Oppo au prezentat încă de anul trecut prototipuri cu cameră în spatele ecranului. Totuși Huawei ar putea fi compania care aduce în premieră acest concept pe piață.

 

Modelul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi primul telefon livrat cu o cameră foto „ascunsă” sub ecran. În imaginile din brevetul înregistrat de Huawei, acest model folosește un ecran „orizont”, fără butoane fizice pe laterale. Acesta ar depinde exclusiv de butoane virtuale pentru controlul volumului, de exemplu, la fel ca Mate 30 Pro. Știm însă că este vorba despre un model Mate datorită camerei foto rotunde de pe partea din spate.

 

Modelul P50 Pro, care ar putea fi lansat în primăvara lui 2021, ar folosi un design similar, fără butoane de volum și cu un ecran extrem de curbat, dar cu o cameră ceva mai „tradițională”. Aceasta ar folosi un modul dreptunghiular, camera de jos fiind una cu obiectiv periscopic.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

 

Numai la simpla citire a Huawei Mate 40 Pro sau Huawei P50 Pro si parca incepi sa ai un vis ...

 

11 Răspunsuri 11

Jay
Campion certificat
Cred ca ar fi mai accesibila privirii, asa cum si senzorul de amprenta, mie imi este mai accesibil pe partea din fata a telefonului, nu pe lateral.. :))

Razvan
#StarMember
Nu prea agreez lipsa butoanelor fizice. Când ți se va bloca telefonul, sa vezi cum apeși pe touch pentru a-l putea restarta 😄

Ascary
Campion certificat
Mate 40 Pro cred ca va fi cel mai revolutionar telefon,de la care si Samsung si Apple vor avea ceva de învățat (furat).

FaraUnID
Campion certificat

Conform contului de Weibo „Digital Chat Station”, Huawei pregătește un Mate 40 Pro cu o cameră mult îmbunătățită. Această sursă a oferit în trecut informații reale despre telefoane nelansate. În general, modelele Mate oferă o performanță similară cu cea de pe modelele P din primăvară. Anul acesta însă, compania ar putea investi mai mult în aceste funcții. Senzorul foto de pe Mate 40 Pro ar putea fi upgradat de la 50 la 108 megapixeli. Această rezoluție ar fi de patru ori mai mare. De asemenea, obiectivul foto ar fi adaptat la rezoluția înaltă.

 

Acesta ar putea fi unul dintre primele smartphone-uri cu lentilă „9P”, cu un design numit „free-form”. Astfel, un obiectiv 9P ar putea să ofere o claritate mai bună și să elimine efectul de distorsiune. Aceste avantaje ar putea elimina nevoia de procesare digitală în anumite cazuri. Anterior, cel mai avansat obiectiv de pe un smartphone a fost o lentilă 8P de pe modelul Xiaomi CC9 Pro Premium. Și acesta folosea senzor principal tcu rezoluție de 108 megapixeli.

 

Alte informații care au apărut până acum despre Mate 40 Pro au făcut referire în special la design. Știm că un eventual procesor Kirin 1000 pe 5nm ar putea sta la baza lui. În funcție de când au fost date comenzile pentru producția acestor procesoare, Huawei ar putea avea sau nu acces la fabricile TSMC. Apoi, se zvonește că ecranul OLED al telefonului ar putea ascunde în spatele său o cameră foto. Având în vedere parteneriatul cu BOE din trecut, probabil că și acest producător de ecrane va avea până atunci acces la această tehnologie.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

FaraUnID
Campion certificat

Efectele restricțiilor SUA asupra Huawei încep abia acum să aibă efecte vizibile. Conform unui articol publicat de Nikkei, producătorul chinez va amâna producția dispozitivelor flagship Mate 40 din toamnă. Se pare că Huawei a oprit comenzile de componente dedicate acestor dispozitive. Acest lucru sugerează că noua serie Mate 40 va fi amânată pe piață față de data originală.

 

Motivul principal pentru amânarea Huawei Mate 40 ar putea fi lipsa accesului la fabricile TSMC https://comunitate.orange.ro/questions/2342161-america-blocheaza-huawei-piata-internationala-proceso...

 

Compania taiwaneză este principalul producător de procesoare pentru Huawei. Aceasta nu mai poate livra însă comenzi noi de cipuri către Huawei din cauza noilor restricții adoptate de Donald Trump, care interzice companiilor care folosesc tehnologii americane să colaboreze cu producătorul chinez. Întrucât aceasta este singura companie care va putea livra în 2020 cipuri pe litografie de 5nm, Huawei nu va putea dezvolta cipuri Kirin noi pentru noua generație de telefoane.

 

Conform informațiilor disponibile în acest moment, Huawei are stocuri de procesoare pentru următorii doi ani. Totuși, aceste procesoare sunt pentru servere și alte sisteme, nu pentru smartphone-uri. Compania ia acum în calcul colaborarea cu alți parteneri care să furnizeze componentele necesare noilor telefoane. Printre partenerii care sunt luați în calcul sunt MediaTek și Qualcomm.

 

Huawei a anunțat recent un parteneriat cu MediaTek https://comunitate.orange.ro/questions/2350297-huawei-inlocui-procesoare-kirin-mediatek , care furnizează deja anumite chipset-uri cu modem-uri 4G și 5G pentru oferta sa de telefoane din China. Qualcomm a fost un partener pentru Huawei și în trecut, iar anul trecut, compania a primit licență de la autoritățile americane pentru a colabora cu Huawei.

 

Se pare că seria Huawei Mate 40 ar putea fi în continuare anunțată la termen, cândva în toamnă. Totuși, aceasta ar putea fi livrată pe piață mai târziu, imediat ce Huawei rezolvă problemele cu stocurile de componente.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/seria-huawe...

FaraUnID
Campion certificat
Noile informații vin din mai multe surse precum The Elec și câțiva leakeri de pe Twitter. Elec spune că tehnologia BOE se apropie cu pași repezi de cea pe care o dezvoltă LG și Samsung, doi veterani pe piața OLED. Se pare că Huawei a ales pentru modelul standard de Mate 40 să integreze exclusiv paneluri de la producătorul chinez. Pentru Huawei Mate 40 Pro, care va beneficia de un ecran mai performant, compania va opta atât pentru paneluri BOE, cât și LG și Samsung. Probabil că specificațiile sunt atât de înalte, încât fiecare companie va putea livra la timp un număr limitat de unități. Cert este că BOE a avansat foarte mult în ultimii câțiva ani. Chiar și Apple ia în considerare să cumpere paneluri OLED de la această companie. Se pare însă că pentru seria iPhone 12, BOE nu a reușit să se ridice la standardele impuse de Apple sau nu poate să asigure cantitatea necesară de paneluri. Noile informații despre seria Mate 40 însă spun că Huawei renunță la „notch”. Modelele Mate 20 Pro și Mate 30 Pro aveau decupaje în ecran similare cu cele de pe iPhone pentru că foloseau sisteme de autentificare facială comparabile. Pentru Mate 40 și Mate 40 Pro, Huawei va apela la ecran perforate, așa cum fac majoritatea companiilor în 2020. Mate 40 urmează să ofere un ecran ușor curbat la margini, cu decupaj pentru o singură cameră foto frontală. Mate 40 Pro ar putea însă să continue în direcția Mate 30 Pro, cu un ecran de tip „cascadă”, prelungit pe ambele laterale, cu un decupaj în formă de „pastilă”, pentru a găzdui două camere frontale. Informațiile recente spun că Huawei ia în considerare lansarea mai multor revizii hardware pentru seria Mate 40. Pentru că TSMC nu va putea livra destule procesoare Kirin 1020 pentru aceste modele, Huawei ar putea echipa toate dispozitivele Mate 40 care se vând în afara Chinei cu alternative de la MediaTek. Telefoanele Huawei din 2021 ar putea să folosească și chipset-uri Snapdragon de la Qualcomm. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate-40-si-mate-40-pro-vor-folosi-ecrane-oled-de-la-boe-vor-renunta-la-notch-19151243/

FaraUnID
Campion certificat
Primele imagini cu Huawei Mate 40 Pro Principala diferență între modelul standard Mate 40 și modelul Pro este curbura mult mai dramatică a ecranului, care aproape că învăluie lateralul carcasei. Totuși, pentru un plus de eleganță și ceva protecție în cazul loviturilor primite din lateral, designul ales de Huawei prevede și o ramă metalică îngustă. Aceasta vine în continuarea ramei lăsată pe latura scurtă a carcasei și pare că va avea finisaj cu aspect cu aspect cromat, adaptat la nuanța de culoare a telefonului. https://www.youtube.com/watch?v=fIM7SE2r8Rw Ecranul va avea o diagonală de 6.7 inch, însă datorită marginilor foarte curbate telefonul va fi înalt și relativ îngust, comparat altor modele cu ecran de suprafață similară. La partea din spate, Huawei Mate 40 Pro încadrează sistemul quad-camera cu un ornament metalic de formă circulară, amintind puțin de stilul telefoanelor Motorola. Acesta adaugă destul de mult la grosimea telefonului, Huawei folosind spațiul suplimentar pentru acomodarea unei camere foto cu tehnologie în stilul Persicope (dotare absentă la modelul non-Pro), capabilă să ofere un nivel impresionant de zoom optic. La interiorul carcasei găsim chipsetul Kirin 1020, obținut de Huawei folosind procesul de fabricație pe 5nm. Din păcate, păstrarea interdicțiilor comerciale impuse de Statele Unite lasă Huawei într-o poziție dezavantajoasă față de restul producătorilor smartphone, producătorul chinez neputând include pachetul de servicii Google pe niciunul dintre produsele nou lansate, iar seria Mate 40 Pro nu este o excepție. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/imagini-cu-huawei-mate-40-pro-19152479/

FaraUnID
Campion certificat
In internet circula, de putin timp, un clip cu ceea ce pare a fi un mult asteptatul Huawei Mate 40 Pro surpins in mainile unui utilizator aflat in metroul din China. https://www.youtube.com/watch?v=rf1WXQqcquw

FaraUnID
Campion certificat
Pe 22 octombrie, Huawei va dezvălui probabil ultimul său smartphone high-end: Huawei Mate 40 Pro In www au aparut primele rezultate în benchmark-ul AnTuTu cu procesorul Kirin 9000, cel care stă la baza acestui model și care ar fi trebuit să fie de asemenea integrat în noile stații 5G ale companiei. Acesta este construit pe 5nm, și a obținut un scor de 693.605 puncte, semnificativ mai mult decât chipset-ul Kirin 990 de anul trecut, care nu depășea nici măcar 500.000 de puncte în același test. De asemenea, acesta întrece semnificativ și Snapdragon 865, care se situează undeva pe la 610.000 de puncte. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/cum-arata-camera-de-pe-huawei-mate-40-pro-kirin-9000-mai-puternic-decat-snapdragon-865-19159607/ Cred ca va fi batalie mare printre fanii Huawei care doresc sa detina un Huawei Mate 40 Pro, prin prisma faptului ca modelul se va lansa intr-o serie limitata. Acest fapt se datoreaza lipsei de componente ca urmare a interdictiilor inpuse de americani.

FaraUnID
Campion certificat

Apar noi informatii si imagini despre seria Mate 40 de la Huawei. Din informatiile prezentate pana in momentul de fata seria Mate 40 va include urmatarele modele: Huawei Mate 40, Huawei Mate 40 Pro, Huawei Mate 40 Pro+ și Huawei Mate 40 RS Porsche Design

 

Din informatiile anterioare, seria Mate 40 va beneficia si de un telefon din gama ultra-premuim, pe numele sau de scena Huawei Mate 40 RS Porsche Design.

 

Printre specificatiile Huawei Mate 40 RS scapate pe net:

 • un decupaj pentru camere în formă octogonală
 • 5 x CAMERE FOTO
 • 50MP camera principala
 • 20MP Ultra Wide
 • 8MP 3x optical
 • 8MP 10x optical
 • ToF
 • LED flash

 

Specificații Huawei Mate 40 PRO:

 • ecran de 6,76” cu rezoluție non-standard de 2.772 x 1.344 pixeli;
 • cameră selfie de 13 megapixeli și un senzor 3D pentru recunoaștere facială;
 • procesorul Kirin 9000 pe 5nm;
 • 3,13 GHz + 2,54 GHz + 2,54 GHz;
 • 8 GB RAM;
 • 256 GB stocare internă pe format UFS 3;
 • acumulator la 4.400 mAh;
 • încărcare rapida la 65W;
 • 4 x camere: 50 MP + 20 MP + 12 MP + senzor 3D TOF;
 • camera video capabila sa filmaze 8K;

 

Diferențele majore între Huawei Mate 40 Pro și Mate 40 RS Porsche Design vor fi camerele cu zoom. În loc de 12 megapixeli pentru un singur zoom 5X, Mate 40 RS va folosi doi senzori de 8 megapixeli, unul pentru zoom 3X și unul pentru zoom 10x optic. Camera ultra-wide va avea lentilă „free form”, teoretic mult mai performantă decât una standard. Modelul Mate 40 Pro+ va avea aceleași camere ca modelul RS, dar fără un senzor 3D TOF. În locul lui, va primi un sistem de focalizare laser.

 

La capitolul preturi, gama Mate 40 nu va prețuri accesibile. Conform analistilor pretul de pornire pentru:

 • Huawei Mate 40 Pro este preconizat in jurul sumei de 1.099 euro;
 • Huawei Mate 40 Pro+ pret 1.399 euro;
 • Huawei Mate 40 RS Porsche Design pret de 2.500 euro;

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/primele-ima...

 

Deja incep sa o dea de gard cei de la Huawei. Inteleg faptul ca, cel mai probabil, seria Mate 40 va fi ultima echipata cu procesoare Kirin iar numarul de bucati este extrem de limitat ceea ce implicit duce la o cerere destul de mare in piata, dar sa vii cu sume care depasesc 1000 euro in speranta ca ai ultima vaca de muls si aia in moarte clinica..... este cam mult!

 

FaraUnID
Campion certificat

Huawei a anuntat in mod oficial seria Mate 40, care include nu mai puțin de patru modele diferite. Vorbim despre modelele Mate 40 standard, Mate 40 Pro, și Mate 40 Pro+.

 

1. SPECIFICATII HUAWEI MATE 40

 • ecran OLED de 6,5”;
 • rezoluție Full HD+;
 • refresh rate de 90 Hz;
 • chipset-ul Kirin 9000 cu 8 nuclee pentru CPU și 24 nuclee pentru GPU;
 • acumulatorul 4.200 mAh;
 • 8 GB memorie RAM;
 • 128 GB stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un modul Nano Memory;
 • camera principală 50 megapixeli f/1.9 (Super Sensing Wide);
 • camera ultra-wide folosește un senzor de 16 megapixeli f/2.2;
 • zoom 3X de 8 megapixeli, f/2.4 cu stabilizare optică;

 

2. SPECIFICATII HUAWEI MATE 40 PRO si HUAWEI MATE 40 PRO+

 • display de 6,76”;
 • rezoluție 2.772 x 1334 pixeli;
 • refresh rate 90 Hz și digitizor touch la 240 Hz;
 • chipset Kirin 9000;
 • acumulator de 4.400 mAh (încărcare rapidă la 66W și wireless la 50W);
 • ecranul integrează și un senzor de amprentă optic;
 • Huawei Mate 40 Pro 8 GB RAM și 256 GB stocare;
 • Huawei Mate 40 Pro+ 12 GB RAM si 256 GB stocare;
 • camerea frontala 13 MPx + senzor 3D;
 • camere principale 50 MPx f/1.9 (Super Sensing Wide) + 20 MPx f/1.8 cu lentilă ultra-wide (Ultra Wide Cine) + 12 MPx cu obiectiv periscopic pentru zoom 5x cu diafragmă f/3.4;
 • Modelul Pro+ beneficiază și de un senzor de 20 MPx f/2.4 ultra-wide pentru (cu lentilă free-form), camera folosită pentru filmări. Apoi, beneficiază de o cameră cu zoom 3X de 12 megapixeli f/2.4 (OIS), dar și de încă o cameră periscopică cu zoom 10X f/4.4 de 8 megapixeli. În cele din urmă, acest model are și un senzor 3D TOF. Lentila free-form de pe camera ultra-wide nu deformează imaginea. Camerele permit și filmare în format HDR în rezoluție 4K;

 

3. SPECIFICATII HUAWEI MATE 40 RS
Modelul Mate 40 RS beneficiază de un modul de cameră similar în dotări și performanță cu Mate 40 Pro+, dar cu un design diferit. Acesta este încadrat într-un octogon.

Din punct de vedere hardware, Mate 40 RS este identic cu ceea ce oferă Mate 40 Pro+, singurele diferențe fiind senzorul termal de pe spate și cei 512 GB de stocare internă.

 

4. SOFTWARE – EMUI
Din punct de vedere software, Huawei a implementat câteva funcții noi în interfața EMUI. De exemplu, avem de a face cu „Eyes on Display”. Este un soi de always on display, dar care se activează doar atunci când te uiți la ecran, pentru a nu consuma baterie tot timpul. De asemenea, gesturile cu mâinile în fața telefonului se întorc. Poți folosi astfel telefonul fără să îl atingi atunci când ești murdar pe mâini, de exemplu.

Și funcțiile Multi Window sunt acum îmbunătățite, fiind accesibile prin gesturi mai simple de la marginea ecranului. Iar capabilitatea Multi-Screen Collaboration, care permite afișarea conținutului de pe telefon pe PC are acum capabilitatea de a rula până la trei ferestre de pe telefon pe ecran simultan.

Aplicația de e-mail de la Huawei permite acum afișarea într-un mod „conversație”, care seamănă mai mult cu o aplicație de chat, decât cu un client de e-mail. Această funcție este accesibilă de obicei în aplicații 3rd party, dar Huawei o integrează direct în cea implicită de pe telefon.

 

5. PRETURI SERIA HUAWEI MATE 40
Prețurile pentru modelele Huawei Mate 40 pornesc de la 899 euro pentru modelul standard și ajung la 2.295 euro pentru varianta Mate 40 RS.

 • Mate 40 in varianta 8 GB + 128 GB – 899 euro
 • Mate 40 Pro in varianta 8 GB + 256 GB – 1199 euro
 • Mate 40 Pro+ 12 GB + 256 GB – 1399 euro
 • Porsche Design Mate 40 RS 12 GB + 512 GB – 2.295 euro

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-mate...

 

Preturile sunt oarecum identice cu preturile pe care le-a avut seria P40 la momentul lansarii acesteia, iar daca luam ca exemplu tot seria P40, cel mai probabil modelul Huawei Mate 40 Pro+ nu va ajunge in Romania. Cel putin nu pe canale oficiale.

Cat despre modelul Porsche Design Mate 40 RS, acesta iese din discutie pentru ca targetul este extrem de rastrans si nici nu-si merita banii.