anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta.

FLo1
#StarMember

Pe principiul daca noi (Romania) nu suntem in stare, reusesc altii:

Péter Szijjártó (ministru de externe): Cooperarea dintre China şi Ungaria, mai bună ca niciodată.
Huawei construieşte un nou centru de cercetare şi dezvoltare la Budapesta, iar cooperarea între Ungaria şi China este mai bună ca niciodată, a declarat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, la manifestarea jubiliară a companiei Huawei. Ministrul a subliniat că unul dintre giganţii lumii telecomunicaţiilor, Huawei lansează deja a treia sa investiţie în Ungaria, poltrivit MTI.


În capitala ungară va fi înfiinţat un centru de cercetare şi dezvoltare care va angaja cel puţin 100 ingineri, a precizat ministrul de Externe, care a calificat această investiţie drept o piatră de hotar din perspectiva deschiderii şi a schimbării dimensiunii economiei ungare. Péter Szijjártó a relatat că activitatea noului centru va fi axată pe inteligenţa artificială, pe streaming, pe tehnologiile de prelucrare a imaginilor şi pe transmisia semnalelor, precum şi pe sistemele de distribuţie de dimensiuni excepţionale. El a evidenţiat faptul că Huawei a fost prima companie chineză cu care Ungaria a încheiat un acord strategic în urmă cu 7 ani, iar infrastructura Huawei, care a fost un investitor activ şi până acum, oferă un suport solid pentru actorii pieţei telecomunicaţiilor din Ungaria. Compania gigant a instalat în Ungaria şi cel mai mare centru logistic al său în afara Chinei, a precizat ministrul. El consideră important faptul că Huawei anunţă investiţii considerabile în Ungaria şi pe timpul pandemiei şi a mulţumit companiei pentru donaţiile cu care a contribuit la protecţia împotriva epidemiei. Cai Lingyu, directorul executiv al Huawei Technologies Ungaria, a reamintit cu ocazia aniversării de 15 ani de prezenţă a firmei în Ungaria şi de 20 ani de prezenţă europeană că Huawei, unul din liderii mondiali ai soluţiilor de infocomunicaţii, a investit începând din 2005 1,5 miliarde de dolari în Ungaria, fiind al doilea cel mai mare investitor chinez. Dispozitivele de telecomunicaţii ale firmei sunt folosite zilnic de 80% din populaţia Ungariei, relatează MTI. Directorul a adăugat că 2009 a fost primul an în care Huawei a construit linii de asamblare în Ungaria, după care în 2013 s-a deschis cel mai mare centru de aprovizionare Huawei din afara Chinei, sub denumirea Europe Supply Center. Acest centru produce în Ungaria şi distribuie în peste 50 de ţări instalaţii de telecomunicaţii, servere, dispozitive de stocare a datelor şi instrumente necesare reţelelor 5G, de ultimă generaţie în comunicaţia mobilă, care se construiesc în perioada actuală în Uniunea Europeană. Compania are aproape 2400 de angajaţi.


Sursa: ZIARUL ADEVARUL http://adev.ro/qijhtn

7 Răspunsuri 7

FaraUnID
Campion certificat
Cand s-a putut la noi ceva, orice ?!?!?!? Daimler AG a vrut sa constuiasca o uzina de asamblare Mercedes in Romania. Li s-a cerut spaga si au ales Ungaria! Cu toate ca in Romania exista foarte multe companii din zona automotive care produc subansamble si componente pentru masini din cadrul grupului german. Pe aceeasi tema: - Huawei va deschide un centru de securitate și transparență cibernetică și în Italia; - Huawei a inaugurat un nou centru de cercetare Lagrange pentru matematică și calcul în Paris; Poate au incercat si la noi ceva, dar s-au lovit de clasica spaga si au abandonat ideea.

Vio73
#StarMember
Păcat că nu s-a ales și țara noastră pentru o astfel de investiție. Mă gândesc, totuși, că stăm încă destul de prost și la partea de infrastructură rutieră și acesta este iarăși un criteriu care îndepărtează potențialii investitori mari destul de mult.

Ascary
Campion certificat
Nu de infrastuctura e vorba Vio ci de faptul ca Romania este prea orientata catre politica USA. Traditional ar fi fost sa deschida (si) in Romania intrucat Huawei este un partener de peste 20 de ani al tarii noastre,cum insa noi ne tot reorientam de cateva sute de ani cand cu unii cand cu altii,ne meritam soarta.

FaraUnID
Campion certificat
Lipsa infrastructurii, incertitudinile pe de scena politica, economia precara afecteaza absolut tot. Inclusiv pretul final al oricarui produs care se vinde in Romania. Spre exemplu, grupul Renault a spus destul de clar faptul ca lipsa infrastructurii rutiere din tara noastra face ca la pretul fiecarei masini Dacia asamblate la Pitesti sa se adauge cca 100 euro. Stiu ca la un moment dat Reanult chiar somase guvernul sa accelereze lucrarile la autostrada Pitesti altfel vor lua in calcul relocarea productie Dacia in alte state in care grupul detine unitati de productie. Cam asa stau lucrurile si in cazul Ford-urilor produse la Craiova. In anii trecuti, in Romania s-au asamblat atat telefoane Nokia cat si Blackberry. Ambii producatir au parasit tara noastra datorita lipsei infrastructurii, incertitudinilor de pe scena politica si a economieie precare. Si in acest caz, Nokia a spus clar si raspicat ca vor infrastructura la Juncu. Cum nu s-a intamplat nimic, au parasit Romania.

Vio73
#StarMember
Sunt mai mulți factori, exact! Din păcate, nu s-a schimbat nimic sub aspectele acestea și potențialii investitori găsesc oportunități pe alte meleaguri.

FLo1
#StarMember
Din cauza infrastructurii Dacia oricum isi muta mai bine de jumatate din linia de productie, aceasta insemnand majoritatea modelelor. Ramanem doar cu Loganul si cu Dusterul. Despre restul marcilor auto sau multitudinea de subansamble ale altor marci nu are rost povestit la acest topic. Cat priveste pe chinezi si pe cei de la Huawei, e clara pozitia Romaniei pupatoare de spinari americane, motiv pentru care China nu are aceiasi "trecere" in Romania pe parte de tehnologie, asa cum de exemplu o avem cu chinezii in alte domenii (chiar infrastructura). Iar aceasta nu datorita lor, ci din cauza noastra, intrucat avem limbile colorate de ciocolata americana.

FaraUnID
Campion certificat
Fix restul marcilor auto sau multitudinea de subansamble produse in Romania au contribuit anul trecut cu 14% din PIB-ul Romaniei. Doar ca alesii poporului au alte treburi. Un alt exemplu: Fabrica Leoni din Bistrita a devenit lead plant pe proiectele de electro-mobility în cadrul diviziei WSD la nivel mondial. Pe romaneste, la Bistrița vor fi definite și implementate structuri și procese de producție specifice EMO (adica masini 100% electrice) care vor fi replicate și care ulterior vor susține dezvoltarea altor echipe din rețeaua de fabrici WSD. Cu toate acestea, compania mama Leoni a ales Ucraina pentru construirea celei mai mari unitati de productie, din cadrul grupului, unitate axata pe EMO. Repet Ucraina, care este mai apropare de rusi decat de americani. Daca va inrebati "De Ce?" , raspunsul este simplu: In Ucraina au gasit un mediu de afaceri care se preteaza pe modelul lor de businees + suportul neconditionat al legislativului din tara respectiva.