anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Huawei brevetează o nouă întrebuinţare pentru ornamentul camerei foto de pe spatele telefonului

FaraUnID
Campion certificat

Devenit tot mai voluminos pe măsură ce producătorii smartphone adaugă camere foto sofisticate, cu 3-4 lentile şi senzori auxiliari, ornamentul folosit pentru delimitarea grupului optic pe spatele telefonului va avea şi o utilitate practică pe telefoanele Huawei.

 

Descrisă într-un brevet recent acordat producătorului chinez, inovaţia constă în folosirea unui ornament pentru cameră foto uşor diferenţiat şi urmărit cu degetul în timp ce manevrăm telefonul mobil, forma ideală părând să fie una circulară. Mai mult decât un simplu inel metalic, acesta devine interfaţă touch multifuncţională, complet cu efecte vizuale la atingere. Iluminarea mai poate fi folosită şi ca mijloc de alertare pentru mesajele primite pe telefon.

 

Noul inel interactiv va putea interpreta apăsări (click-uri), atingeri şi comenzi prin alunecare. Spre exemplu, utilizatorii vor putea ajusta volumul sonor, funcţia zoom în timpul folosirii aplicaţiei de captură, derula paginile web, răspunde la apeluri şi activa diverse funcţii ale telefonului fără să atingă efectiv ecranul principal.

 

Brevetul trimis autorităţilor locale din China la jumătatea anului trecut a fost validat în data de 20 martie 2020. Apărând deja în arhiva Global Design Database a biroului WIPO (World Intellectual Property Office). Acesta include nu mai puţin de 15 schiţe redând diverse scenarii de utilizare ale noii suprafeţe de control.

 

Huawei vrea ca utilizatorii să controleze noul inel touch cu degetul arătător, uşurând folosirea telefonului cu o singură mână şi ajustarea setărilor camerei foto.

 

Pe de altă parte, noul inel touch ar putea fi mai predispus la zgârieturi în timpul folosirii de zi cu zi a telefonului. În plus, un astfel de telefon va avea nevoie de huse speciale care să permită folosirea inelului tactil prezent la partea din spate, lăsând lentilele camerei foto şi mai expuse la zgârieturi.

 

Având în vedere vechimea aplicaţiei pentru brevet, este posibil ca noua funcţionalitate să apară pe seria Mate 40, pregătită pentru lansare în perioada septembrie-octombrie.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/huawei-breveteaza-o-noua-intrebuintare-pentru-ornamentul-camerei-foto-de-pe-spatele-telefonului-19018595/

Sursa 2 - https://www.androidauthority.com/huawei-camera-touch-display-1097042/

 

Eat Your Hat Apple si Samsung!

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember
Foarte bine că inovează! Chinezii sunt foarte activi în ultima vreme, cu toate probelemele avute. Mulțumim!

Jay
Campion certificat
Pai, daca si-au revenit. se pun pe reinventat acum..

Razvan
#StarMember
Nu degeaba o să ajungă China nr 1, la nivel economic. Sunt din ce în ce mai inovativi. Întâi au copiat de la ații și acum produc și ei la o scară mai mare.

FaraUnID
Campion certificat
Brevetul trimis autorităţilor locale din China la jumătatea anului trecut a fost validat în data de 20 martie 2020. Practic, in momentul in care Apple sa gandea sa adauge un night mode pe camera si ca implementarea acestuia urma sa devina inovatie (in viziunea lor), baietii astia de la Huawei depuneau dosarul pentru a breveta asa ceva!

Jay
Campion certificat
Nu e de mirare ca ii supara pe multi... nu se dau batuti si nu au o problema in a lua de la altii ce e bun.. ma refer ca inainte sa ajunga in varf, au inceput copiind de la altii... 🙂

Romeo_
Senior certificat
Multumim pt informatie!Sincer eu nu vad atat de utila aceasta functie dar na...orice lucru nou aparut imi capteaza atentia ;)))

Vio73
#StarMember
Hai că fac multe lucruri interesante, trebuie să recunoaștem!

Ascary
Campion certificat
Asa inovatie mai zic si eu. Stam cu ditamai tabloul pe spatele telefonului fara sa foloseasca la nimic. Samsung pe Note9 permite pe senzorul de amprenta din chenarul camerei foto sa glisezi sus-jos pentru accesarea notificarilor.