anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Honor Magic 4 Ultimate debutează oficial! Camera-phone puternic, cu ISP custom, specificații de top și senzor foto uriaș

delfinas
#StarMember
În luna februarie debuta seria Honor Magic 4 (https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/mwc-2022-seria-honor-magic4-debuteaza-oficial ) în Europa, în cadrul târgului tehnologic MWC 2022. Au fost dezvăluite atunci modelele Honor Magic 4 și Magic 4 Pro, însă compania a lansat și modelul Honor Magic 4 Ultimate în China, care se vrea a fi un camera-phone de top. Vine cu un setup complex în partea din spate ce include un senzor foto uriaș, iar după cum era de așteptat, aduce și specificatii next-gen. Detalii despre cel mai nou flagship al celor de la Honor avem în rândurile de mai jos.

Design și Display
Honor Magic 4 Ultimate Edition, pe numele său complet, este un smartphone masiv, având o greutate de 242 de grame și măsurând 163.6 x 74.7 x 11.4 mm. El are parte de o carcasă din ceramică în partea din spate, sticlă în față bine protejată și margini fabricate din aluminiu. Este rezistent la apă în regim IP68, iar în spate găsim un modul circular de dimensiuni generoase. Senzorul pentru amprente este optic, iar el are butoane laterale power / unlock și volum.

Vine cu ecran LTPO OLED de 6.81 inch în diagonală, cu rezoluție de 1312 x 2848 pixeli și refresh rate de 120Hz. Este un panou ce poate reda până la 1 miliard de culori și are certificare HDR10+, dar și o densitate a pixelilor de 460 ppi. El poate coborî până la 1 Hz în cazul imaginilor statice, iar după ce a fost supus la testele DXOMark, ecranul a obținut 95 de puncte, aflându-se pe locul 3 în topul all-time, fix după iPhone 13 Pro și 13 Pro Max.

Hardware
Trecând la hardware, descoperim sub capota lui Honor Magic 4 Ultimate un procesor Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. Avem și 12 GB de memorie RAM LPDDR5 aici, dar și stocare UFS 3.1, mai exact până la 512 GB.

Specificații Honor Magic 4 Ultimate Edition:
- Display: 6.81 inch, 1312 x 2848 pixeli, OLED, 120Hz, HDR10+
- Procesor: Snapdragon 8 Gen 1
- RAM: 12 GB
- Stocare: 512 GB
- Baterie: 4600 mAh cu încărcare la 100W pe fir, wireless 50W, încărcare inversă 5W
- Cameră selfie: 12 MP + ToF
- Cameră spate: 50 MP wide + 64 MP ultrawide + 64 MP periscop + 50 MP wide (PDAF) + 3D ToF
- Conectivitate: 5G, WiFi 6, USB-C, NFC, Bluetooth 5.2
- Securitate: scanner de amprente optic sub display
- Altele: certificare IP68
- OS: Android 12, Magic UI 6.0


Cameră
Ajungem la cel mai important capitol în cazul acestui smartphone și anume camera. Începând din partea frontală, aici descoperim un senzor selfie de 12 MP cu lentilă wide (cu unghi de 100 de grade), lângă acesta existând și un senzor 3D ToF folosit atât pentru autentificarea biometrică, cât și în cazul efectului de adâncime la captura selfie.
În partea din spate descoperim un setup complex ce include un senzor principal de 1/1.12 inch, cu rezoluție de 50 MP. El vine cu pixeli mari, de 1.4 microni (2.8 prin binning) și are lentilă 8P. Deschiderea este F/1.6. Se alătură aici și un senzor ultrawide de 1/2 inch, cu deschidere F/2.2 și unghi de vizualizare de 126 de grade. Vine cu lentilă 7P și are 64 MP. Se alătură și o cameră de 50 MP wide, aceeași regăsită și în cazul modelului Honor Magic V.
Camera telephoto are 64 MP, fiind vorba despre un senzor de 1/2 inch cu OIS care oferă zoom optic 3.5X. Tot în spate găsim și un senzor dToF pentru adâncime. Acest ISP aduce și suport pentru așa-zisul „Magic-Log2” - un format video ce oferă cu 15% mai mult dynamic range și care suportă 3D LUTS. Astfel, telefonul poate filma la calitate 4K@60FPS în format 10-bit. Telefonul a fost deja testat de către cei de la DxOMark și a reușit să obțină un scor respectabil de 146 de puncte, ajungând pe locul 1 în topul camera-phone-urilor testate de către aceștia. A surclasat astfel noul model Huawei P50 Pro care se situează acum pe locul 2.

Baterie și altele
Telefonul aduce o baterie de 4.600 mAh, iar el suportă și alimentare rapidă la 100W pe fir. Avem însă și posibilitatea de a-l încărca wireless la 50W și primește suport și pentru alimentare wireless inversă, la 5W. Primim difuzoare stereo, WiFi 6 pe partea de conectivitate, 5G, Bluetooth 5.2, dar și un port USB-C 3.1.
Terminalul rulează Android 12 din fabrică și vine cu noua interfață Magic UI 6.0 aplicată peste. Nu știm încă dacă va ajunge și în Europa însă, fiind lansat momentan doar în China. Dacă va debuta la nivel global, el va sosi cu servicii Google la pachet.

Preț și disponibilitate
Honor Magic 4 Ultimate se comercializează momentan doar în China pe alb sau negru, cu spate fabricat din ceramică, la suma de aproximativ 1140 de euro. Vine într-o singură configurație ce implică 12 GB RAM și 512 GB de stocare.

SURSA: https://www.mobilissimo.ro/stiri-telefoane/honor-magic-4-ultimate-debuteaza-oficial

Era previzibil ca tehnologia Huawei va "aluneca" spre fratiorul Honor, care, din fericire, nu e blocat. Fiind fana Huawei, asteptam miscarea asta de mult timp.
Abia astept sa vina si in Romania acest model si sa il comercializeze si Orange. Cred ca multi fani Huawei (si nu doar ei) si-ar dori un asemenea flagship. Da, pretul e piperat, dar, la ce are sub capota, merita.
11 Răspunsuri 11

Vio73
#StarMember
Dacă Huawei nu va mai folosi serviciile GMS nici pe viitor, Honor este o soluție de compromis destul de rezonabilă. Doar că trebuie să vină și pe piața europeană. Mulțumim, @ delfinas!

And04
Senior
Multumim pentru info, @delfinas!!

delfinas
#StarMember
Cu placere!!! @Vio, da, e o solutie de compromis si sa speram ca nu i se va pune talpa si lui Honor!

Razvan
#StarMember
Oficial divizia Honor a fost vândută de huawei către un conglomerat care are ca acționar 40 companii, tocmai ca să poate beneficia din nou de GMS. https://www.go4it.ro/content/business/huawei-a-vandut-brandul-de-telefoane-honor-pentru-suma-de-15-2-miliarde-dolari-19162514/

delfinas
#StarMember
Da, Răzvan, de aia mi-e teamă să nu pătească la fel ca Huawei, că motive închipuite și nedovedite se pot găsi, din păcate. Precedentul există deja...

BlackWolf
Senior certificat
E super telefonul. Imi face cu ochiul. Si da, a fost vandut brandul Honor doar de fatada pentru a putea rezolva problema GMS, pentru a scapa de sanctiuni si a putea fi vandut global in continuare fara probleme. In spatele Honor este tot Huawei. Honor este tot Huawei in continuare. Pacat ca s-a intamplat ce s-a intamplat cu Huawei. Erau si sunt printre cei mai buni. Si americanii stiu asta...

Viocat
Senior certificat
Sunt destui utilizatori de telefoane huawei cu servicii GSM care doresc achizitia de telefoane noi neblocate. Din pacate politicul interfereaza cu optiunile lor de achizitii. Niste caracteristici de actualitae, dar vreau sa vad si la ce pret vor ajunge(daca vor ajunge) si in Romania

BlackWolf
Senior certificat
Corect, la fel am si eu un Huawei Mate 20 Pro si un P Smart Z. As vrea sa le schimb anul asta deja si nu am ce alege. Nu imi iau alt Huawei pentru ca am nevoie de serviciile GMS si nu am chef sa imi bat capul cu instalari de GMS, ba merg, ba nu merg, ba dau erori...etc. Nu am decat variantele Samsung S22 Ultra, S22 Plus sau iPhone 13 Pro Max. Daca vine acest Honor la noi, devine si el o varianta. Nu ma intereseaza Oppo, Xiaomi, OnePlus si altele.....

Anonim
Neaplicabil
Eu nu regret trecerea de la Huawei la Xiaomi, deși aș fi vrut să continui cu un model de la Huawei. Modelul Honor prezentat mai sus e foarte tare dar și prețul este unul prohibitiv pentru mulți dintre potențialii clienți 🙂

CristianG
Începător
Il asteptam in oferta Orange

Eu Cred că, în maxim doi ani Huawei va deveni puternic cu, propriile aplicații și magazinul lor !