anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Play Music va fi închis

FaraUnID
Campion certificat

Serviciul de streaming de muzică Google Play Music va fi închis în 2020, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să își mute ușor listele de melodii în YouTube Music.

 

Google a dezvoltat o unealtă care permite migrarea conținutului – liste, preferințe etc. – pe noua platformă. Compania a pariat, în 2018, pe YouTube Music, deoarece pe platforma de partajare video sute de milioane de oameni merg deja zilnic pentru a asculta muzică. Mai mult, studiile au arătat că utilizatorii sunt mai dispuși să plătească un abonament pentru muzică la un serviciu marca YouTube.

 

 

YouTube Music fără reclame costă 9,99 dolari pe lună. Pentru 11,99 dolari/lună, utilizatorii primesc și YouTube fără publicitate. Abonamentul la Spotify costă tot 9,99 dolari pe lună.

 

Utilizatorii de Google Play Music vor primi un link prin intermediul căruia vor transfera conținutul în noul serviciu de streaming. Utilizatorii își vor putea încărca în continuare propriile fișiere mp3 pe platformă, în limita a 100.000 de melodii. Mai mult, listele au fost mărite de la 1.000 la 5.000 de piese.

Podcasturile vor fi mutate într-o altă aplicație, numită Google Podcasts.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/muzica-si-filme/google-play-...

Link transfer continut din Google Play Music in Youtube Music https://music.youtube.com/transfer

Link support Gogle https://support.google.com/youtubemusic/answer/9698084

15 Răspunsuri 15

Vio73
#StarMember
E bine că există alternative. Mulțumim frumos pentru informații!

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

@FaraUnId mulțumim pentru informație.

Nu am folosit Google Play Music cand aveam Android, am preferat și încă prefer Spotify.

Din ce văd în video este super simplu de făcut transferul de la Google Play Music la YouTube Music și ăsta este un plus pentru utilizatori, iar ca preț este bine că au făcut și un package deal pentru YouTube Music și YouTube fără reclame.

 

@FaraUnId și @Vio73 voi folosiți aplicații pentru a asculta muzică? Dacă da, care sunt acestea?

FaraUnID
Campion certificat
Am un cont Deezer, dar ma folosesc de el destul de rar. Prefer sa ascult radio-uri online, in mod special cele din zona necomerciala.

Jay
Campion certificat
Eu n-am folosit niciodată aplicațiile de muzică.. Sunt mereu pe fugă și mereu atentă în jurul meu.. Am avut pentru puțin timp instalată o aplicație radio și, de obicei, dacă vreau să ascult muzică, seara târziu, când nu pot sa adorm, intru pe YouTube.. n-am liste de melodii preferate, iar, aplicația spotify nici măcar n-am accesat-o sa văd cum e.. Dar, având mai multe perechi de casti, ultima achiziționată cu gândul de a fi mai puțin atentă în jur, poate voi începe sa sccesez si eu aplicațiile.. să văd ce stiu.. sau poate voi reinstala radio.. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Nu voi fi afectata, fiindca nu am folosit Google Play Music. Ocazional am mai folosit Deezer. E bine ca au gasit o metoda prin care utilizatorii nu vor pierde listele de melodii.

Ascary
Campion certificat
Nu a avut vreun succes de rasunet Google play music si de aceea cred ca au renunțat la acest serviciu. Cea mai multi amatori au ales mereu Youtube,fiindca muzica este gratis. Nici Youtube music nu va da vreo lovitura atata timp cat Spotify si Dezeer exista 🙂 si fie vorba intre noi calitatea sunetului este net superioara pe ultimele două. Cunoscatorii stiu 🙂

Ciucuras
Cunoscător certificat
Nu am folosit Google Play, intodeauna ascult muzica de pe Youtube. Am mai folosit putin Deezer. Cu siguranta au vazut ca nu se merita sa tina google play si de aceea au hotarat sa il inchida.

Trixen_old
Cunoscător
Ma asteptam la miscarea asta. De cativa ani folosesc Google Play Music. De anul trecut am trecut la Youtube Premium (varianta family, cu 39 lei pentru sase conturi cu acces; eu, sotia, doi copii si televizorul si deja avem 5 utilizatori). Pe langa lipsa reclamelor, exista si alte beneficii: poti asculta muzica cu ecranul telefonului inchis, retine pozitia unei piese (deci poti pune pauza si te poti intoarce mai tarziu de unde ai ramas), poti descarca piesele pe telefon sa le asculti cand nu ai conexiune la retea (in avion, de exemplu), poti alege sa asculti sau sa descarci doar muzica fara videoclip, calitatea pieselor este net superioara - nu sunt inregistrari diverse, ci sunt furnizate direct de catre artisti... Sunt unele piese pe care nu le gasesti pe Youtube, insa exista pe Play Music; banuiesc ca tine de modul in care artistii au semnat contractele cu Google. Sunt curios cum vor aborda transferul acelora. In plus, sunt curios cum va fi cu uploadul a X piese din colectia personala; am destule CD-uri pe care le-am cumparat, le-am urcat in colectia personala din Play Music si pe care le ascult pe drum, din masina, etc. Ar fi o problema cu licentierea (s-ar numi piraterie 🙂 ) daca melodiile pe care le urc in colectia mea ar putea fi ascultate de oricine are acces la Youtube.

FaraUnID
Campion certificat
Cel mai probabil va fi implementata o optiune "unlisted" sau "private" sau ceva de genul, astfel incat colectia personala sa nu fie listata in mod public, asa cum exista deja in cazul clipurilor personale de pe Youtube.

FaraUnID
Campion certificat

Google a lansat unealta prin intermediul căreia poate fi transferată muzica din platforma Google Play Music în noul serviciu YouTube Music.

 

Utilizatorii pot face migrarea la adresa https://music.youtube.com/transfer. Procesul este foarte simplu. Cei care sunt autentificați trebuie doar să apese pe un buton, iar transferul începe. În funcție de dimensiunea colecției de muzică din Play Music, transferul poate ajunge să dureze de la câteva minute, la câteva ore.

Utilizatorii nu trebuie să țină tab-ul deschis în browser după ce începe operațiunea. Când totul a fost mutat, aceștia primesc un mesaj.

 

Compania ar fi putut muta automat muzica, dar a ales varianta aceasta pentru a nu avea probleme legale.

Într-un video publicat pe YouTube, Google explică cum se face transferul:

 

 

În YouTube Music, utilizatorii își vor putea încărca în continuare propriile fișiere MP3, în limita a 100.000 de melodii. Mai mult, listele de piese au fost mărite de la 1.000 la 5.000 de titluri.

 

YouTube Music fără reclame costă 9,99 dolari pe lună. Pentru 11,99 dolari/lună, utilizatorii primesc și YouTube fără publicitate. Abonamentul la Spotify costă tot 9,99 dolari pe lună.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/google-a-lansat-un...

Trixen_old
Cunoscător
Confirm, am trecut prin proces si a fost foarte simplu. Mi-am mutat atat muzica din biblioteca personala cat si preferintele - pur si simplu a functionat :) In ceea ce priveste costurile, eu platesc prin abonamentul Orange 39 lei pentru Youtube Premium Family si am conectate 6 conturi Google in familia mea, ceea ce mi se pare mai mult decat decent. Nu mai am reclame nicaieri (nici pe televizor, nici pe calculator sau telefon), pot inchide ecranul telefonului, pot descarca muzica pentru a o asculta atunci cand nu am conexinue la date si mi se pare o afacere mult mai buna decat 24 de lei pentru un utilizator de Play Music.

FaraUnID
Campion certificat
Google îmbunătățește constant serviciul YouTube Music, ultima adiție fiind un sistem de playlist-uri auto-generate pe baza celor create de tine manual, algoritmi de inteligență artificială selectând melodii care ar putea să-ți placă, folosind istoricul tău de ascultare și conținutul playlist-urilor existente. Tot pentru descoperirea de noi melodii, YouTube Music oferă și opțiunea pentru playlisturi colaborative, care îți permit să creezi și să modifici playlist-uri împreună cu alți utilizatori YouTube Music. Apoi, există și opțiunea pentru liste de redare pe care să le atașezi direct paginilor de profil. Vizibile public, acestea îți permit să-ți arăți preferințele muzicale altor utilizatori, în schimb, folosind listele de redare ale cunoscuților pentru a-ți extinde orizonturile muzicale. O altă opțiune interesantă este secțiunea „Mixed for You” din feedul principal YouTube Music. Aici, utilizatorii pot încerca playlisturi create de Google, cum ar fi Mix Discover, mix-uri cu melodii nou apărute, Your Mix și un playlist cu melodii la care ai dat Like. Articol Complet - https://www.go4it.ro/content/internet/youtube-music-primeste-playlist-uri-ajutatoare-cu-melodii-auto-selectate-pe-baza-preferintelor-tale-19156452/ Practic vor salva si analiza tot istoricul tau de navigare pe Youtube si in functie de preferintele tale muzicale, sistemul va genera automat un playlist bazat pe activitatea ta in cadrul platformei.

FaraUnID
Campion certificat
Google oferă o funcție „premium” și utilizatorilor care folosesc YouTube Music in varianta gratuita, si anume descărcarea de playlist-uri. Pe YouTube Music poți să urci propria ta muzică în cloud, muzică pe care o poți descărca apoi, dacă îți dorești asta. Înainte trebuia să îți descarci fiecare melodie în parte pe conturi gratuite, chiar dacă muzica era încărcată de tine. Acum, vei putea să descarci întregi liste de redare, fără limite. Funcția de download este disponibilă acum în aplicațiile de iOS și Android. Desigur, există posibilitatea ca aplicația să necesite un update de pe App Store sau Google Play Store înainte să poată oferi noua capabilitate. Sursa - https://www.go4it.ro/content/muzica-si-filme/youtube-music-permite-descarcarea-de-playlist-uri-in-varianta-free-19159736/

dangherghi
Începător
Imi pot asculta muzica cumparata de pe google music in youtube fara a-mi face un abonament? Ce magazine online imi recomandati pentru a-mi cumpara muzica in format digital?