anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Pixel 4a alternativa Google pentru iPhone SE

FaraUnID
Campion certificat

Așteptat pentru lansare la începutul lunii iunie, Pixel 4a ar putea fi cel mai ieftin telefon Pixel de până acum, Google găsind motivația de a tăia drastic prețurile, în speranța de a atrage o pare dintre fanii Apple rămași indeciși în privința modelului iPhone SE.

 

Cu performanțele demonstrate deja, în mod neoficial, Pixel 4a primește acum și o listă de prețuri conform căreia modelul cu dotări „de bază” va putea fi obținu pentru doar 299 dolari.

 

Potrivit zvonurilor inițiale, Pixel 4a urma să aibă un preț cu pornire de la 399 dolari, exact ca rivalul iPhone SE. Această strategie de marketing era însă lipsită de logică, Google având toate motivele să submineze pretențiile Apple de a păstra eticheta de brand premium, chiar în timp ce lansează un iPhone încadrat la gama de buget.

 

În noua variantă, Pixel 4a va costa mai puțin decât cel mai ieftin iPhone, modelul cu 128 GB stocare internă pornind cu prețul de 349 dolari, în timp ce varianta cu 64GB ar putea să coste doar 299 dolari.

 

Configurația ar urma să fie centrată în jurul chipsetului Snapdrgon 730, ajutat cu 6GB memorie RAM. Pe lista dotărilor mai intră un ecran OLED de 5.8” cu rezoluție FHD+, cameră principală de 12.2MP și cameră frontală de 8MP.

 

Astfel, versiunea low-cost Pixel 4a ar putea fi soluția perfectă pentru resuscitarea vânzărilor în actualul context economic global.

 

Având în vedere potrivirea de date cu lansarea primei versiuni publice Android 11 Beta, programată pentru data de 3 iunie, este posibil ca Google să opteze pentru contopirea celor două evenimente. Astfel, am putea să aflăm mai multe detalii despre seria Pixel 4a chiar de la evenimentul de prezentare Android 11 Beta, așteptat să fie organizat în formă exclusiv online.

Cât despre performanțele oferite, Pixel 4a obține 2529 puncte în testul single-core și un scor multi-core de 6366 puncte. Chiar dacă procesorul octa-core cu 1.8GHz frecvență de bază nu este cel mai rapid cu putință, versiunea de Android optimizată de Google cu siguranță va străluci pe hardware-ul furnizat. Însă rămâne de văzut dacă și acumulatorul de 3080 mAh este o pereche potrivită.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/google-pixe...

Sursa 2 - https://browser.geekbench.com/v4/cpu/15450776

 

Desi, la nivel teoretic, telefoanele produse de Google ar trebui sa "rupa" din simplul fapt ca te astepti ca Google sa identifice problemele Android-ului, sa incerce sa le corecteze, sa identifice cel mai bun hardware posibil si astfel sa obtina acel mix perfect intre partea de hard si cea soft astfel incat sa existe o armonie perfecta in cazul Pixel.

 

In realitate lucrurile nu stau tocmai asa, telefonele din gama Pixel avand preturi destul de piperate iar performantele acestora, in mare parte, sunt undeva in zona mediocru raportat la ceea ce ofera concurenta in aceeasi bani.

 

Plus ca telefoanele Google Pixel nu prea se gasesc in magazinele de renume de la noi, sau cel putin nu aduse pe cai oficiale. In orice caz, eu unul nu ma vad nici cu Google Pixel 4a si nici cu iPhone SE.

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Eu am auzit, prima dată, în comunitate de aceste telefoane.. N-am avut curiozitatea să caut mai mult, dar, cei de la IPhone mi s-au părut mereu de neatins, la ce prețuri au.. așa că, nu le-ar strica și lor ceva concurenta..

Vio73
#StarMember
Există tot felul de telefoane care vin în avalanșă, doar că acum este criză și toată lumea este mult mai atentă la ce cheltuieli face. Din ce observ, modelul este mediocru la unele caracteristici, dar sunt convins că vor exista doritori, dacă prețurile vor fi aceleași după lansare. Sigur, vedem cum va fi la noi! Mulțumim!

Florin_D
Cunoscător certificat
Așa cum din pacate acest telefon nu se vinde pe cale oficială in Romania și cu atât mai puțin cunoscut de publicul larg, dar cel puțin la fel de bun ca un iPhone. Am deținut in trecut vreo 4 modele exclusive de la google (pe vremea când pixel se numea Nexus) de care am fost extrem de mulțumit de cum se mișcau și se comportau in raport cu orice alt telefon cu android echivalent de la vremea lor sau chiar mai puternice pe hârtie. Din pacate popularitatea și aspectul acestor modele in detrimentul funcționalității, nu sunt strălucite deși m-as întoarce la acele telefoane oricând dacă vor ajunge sa se comercializeze pe cai oficiale. Am ales totuși la ultima achiziție de telefon, sa merg pe o marca care se poate vinde sau mai bine spus revinde cu ușurintă și care sa nu-și piardă așa mult din valoare. Eu personal recomand telefoanele dezvoltate de google și pe care își pun androidul lor curat șir și pentru funcționalitatea lor ireproșabila!

FaraUnID
Campion certificat
Google elimină funcția Active Edge de pe telefoanele Pixel 4a, zonul privind absența funcției Active Edge fiind confirmat din surse multiple. Veste bună este că Google a implementat o nouă comandă rapidă ce nu presupune adăugarea de hardware specializat. Luând forma unui gest doble-tap aplicat pe spatele telefonului, scurtătura detectată folosind accelerometrul și giroscopul telefonului ar putea folosi pentru activarea Google Assistant sau a aplicației de captură. https://www.youtube.com/watch?v=lB2vilahuVA Este posibil ca noua comandă doble-tap să apară pe telefoanele Pixel de generație mai veche, dacă Google decide să o includă în actualizarea la Android 11. Potrivit zvonurilor, GOOGLE VA LIVRA SERIA PIXEL 4a INCLUSIV INTR-O VERSIUNE 5G, adresată celor care doresc să beneficieze de viteze crescute la folosirea conexiunilor de internet mobil fără sacrifica o sumă prea mare de bani. Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/active-edge-19145705/ Sursa 2 - https://www.androidauthority.com/google-pixel-4a-active-edge-1120531/

FaraUnID
Campion certificat
Lansarea Pixel 4a ar putea fi amânată, în ciuda faptului că lansarea inițială era programată pentru luna mai. Se pare că Google ar putea să împingă acest dispozitiv și mai mult, iar anumite versiuni ale acestuia ar fi fost anulate. Noile informații spun însă că varianta de culoare albastră a fost anulată complet. Mai interesant este însă faptul că lansarea ar putea întârzia până în toamnă. Chiar dacă telefonul trebuia să ajungă în magazine din luna mai, anunțul a fost mutat pentru luna iulie. Momentan, zvonurile spun că Google va dezvălui oficial Pixel 4a pe 13 iulie. Se pare însă că telefonul ar putea ajunge în magazine abia câteva luni mai târziu. Jon Prosser, realizatorul canalului de YouTube Front Page Tech, spune că lansarea Pixel 4a a fost mutată pe data de 22 octombrie. Anterior, tot Prosser spunea că lansarea ar trebui să aibă loc pe 6 august pentru varianta de culoare neagră. Varianta albastră ar fi putut fi amânată atunci până pe 1 octombrie. Aceste informații sugerează și faptul că modelul Pixel 5 ar putea de asemenea să fie amânat. Telefonul de top al companiei, care se zvonește că va folosi chipset-ul Snapdragon 765, nu modelul high-end 865, ar putea fi împins până în 2021. Există acum posibilitatea ca modelul Pixel 4a să nici nu mai fie numit așa la lansare. Unele voci spun că Google ar putea trece direct la numele de Pixel 5a. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/lansarea-pixel-4a-amanata-19147826/

FaraUnID
Campion certificat
Dupa luni de informatii scurse si speculatii, Google Pixel 4a a fost prezentat publicului si se vrea a fi un smartphone de buget care taie cateva dintre caracteristicile modelului premium, incercand insa sa pastreze o experienta cat mai bogata. Spre exemplu, sasiul format dintr-un sandwich de sticla si metal a fost inlocuit cu o carcasa din policarbonat. Senzorul de amprente ramane insa tot pe spatele dispozitivului. Ce specificatii hardware are Google Pixel 4a si la ce bani va fi disponibil? - chip Qualcomm Snapdragon 730G; - 6GB de memorie RAM; - stocarea interna 128GB; - camera principala cu senzor dual-pixel de 12.2MP f/1.7 - camera frontala punch-hole cu senzor 8MP; - ecran OLED; - diagonala ecran 5.81″; - rezolutie ecran 1080 x 2340 pixeli; - jack de casti; - protectie date prin Titan M; - Android 10 Cat despre variantele in care vei putea pune mana pe un Google Pixel 4a… ei bine, ai o singura configuratie mare si lata. Este vorba despre fix cei 6GB RAM si 128GB de stocare. Pe partea de culori, singura varianta de personalizare va fi prin huse sau folii, deoarece telefonul vine intr-o singura culoare numita simplu, Just Black. Pretul noului terminal de buget de la Google va fi de 349$, sau aproximativ 1750 de lei cu TVA. Cat despre ceea ce primesti alaturi de telefon pentru 350 de coco; ei bine Google s-a zgarcit putin. Insa este ok pentru categoria de pret despre care vorbim. Se pare ca in cutie vei gasi un incarcator USB Type-C, un ghid al utilizatorului, un adaptor de migrare a datelor si o cheie pentru a deschide slotul SIM. Sursa - https://zonait.ro/google-pixel-4a-a-fost-prezentat-oficial-si-avem-specificatiile-si-pretul/