anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Photos nu mai oferă spațiu nelimitat de la 1 iunie

FaraUnID
Campion certificat

Google fac schimbări în modul în care backup-ul fotografiilor funcționează, atât pe dispozitivele cu Android, cât și pe cele cu iOS și chiar și modelele sale din gama Pixel vor avea de suferit în urma acestor decizii. Practic, fotografiile urcate de la 1 iunie pe Google Photos vor fi contorizate la spațiul total pe care îl ai în Google Drive.

 

Ce se întâmplă cu fotografiile pe care le-ai urcat deja în Google Photos?

 

Toate fotografiile urcate deja pe serviciul Photos înainte de 1 iunie 2021 vor rămâne pe serverele Google și nu vor fi contorizate la spațiul pe care îl ai pe Google Drive. Astfel, dacă ai de urcat multe fotografii în cloud la calitate „înaltă”, ar trebui să o faci acum, înainte ca Google să înceapă contorizarea.

 

Toate fotografiile pe care le vei urca însă după data de 1 iunie, indiferent că sunt la calitate „express”, „înaltă” sau „originală”, vor ocupa spațiu în contul tău de Google Drive.

 

Toate conturile Google primesc automat 15 GB de stocare gratuită, deci va exista destul de mult spațiu pentru cei care nu folosesc deja Drive pentru a stoca alte tipuri de fișiere în cloud. Atenție însă, spațiul contului Google este comun între servicii, deci Photos, Drive și chiar Gmail ocupă același spațiu.

 

Ce schimbări apar de la 1 iunie?

 

Aplicația Google Photos va primi un update care va schimba câteva lucruri în interfață, dar și în materie de funcționalitate. De exemplu, spațiul de stocare va fi exprimat atât în GB disponibili, cât și în timpul mediu necesar pentru a-l umple, conform comportamentului tău din trecut.

 

Mai mult Google va folosi algoritmii săi pentru a analiza fotografiile pe care le-ai urcat deja în Photos și le va pune pe diverse categorii pe care s-ar putea să dorești să le ștergi. De exemplu, fotografiile neclare, sau realizate din greșeală vor fi toate puse într-un singur loc: „Blurry photos”. Vei putea șterge toate aceste fotografii dintr-o singură apăsare de buton, pentru a elibera spațiu. De asemenea, vei putea vedea separat screenshot-urile și filmările care ocupă mult spațiu.

 

Ce se întâmplă cu utilizatorii de Google Photos care folosesc telefoane Pixel?

 

Utilizatorii de dispozitive Pixel au avut întotdeauna un statut special în utilizarea Google Photos și vor continua pe o perioadă limitată să folosească serviciul fără restricțiile care se aplică celorlalți utilizatori.

 

Iată cum se aplică schimbările de la 1 iunie 2021:

  • Utilizatorii de telefoane non-Pixel: toate fotografiile urcate înainte de 1 iunie nu sunt contorizate. Tot ce urci după 1 iunie va consuma din cei 15 GB de pe cont.
  • Pixel 3A, Pixel 4, Pixel 4A, Pixel 5: beneficiază de spațiu nelimitat pentru fotografii la calitate „înaltă” (high) de acum înainte, dar nu la calitate „originală”.
  • Pixel 3: beneficiază de spațiu nelimitat pentru fotografii la calitate „originală” dar numai până la 1 ianuarie 2022. După aceea, beneficiază de spațiu nelimitat la calitate „storage saver” (înalt/high)
  • Pixel 2: beneficiază de spațiu nelimitat pentru fotografii la calitate „storage saver” (înalt/high)
  • Pixel 1: beneficiază de spațiu nelimitat pentru fotografii la calitate originală

 

Cei mai avantajați sunt cei care au prima generație de telefoane Pixel, din 2016. Noile schimbări nu sunt aplicate acestor dispozitive. Totuși, Pixel 1 nu mai primește actualizări software de câțiva ani, deja, în timp ce dispozitivele sunt acum destul de vechi încât probabil că vor începe să cedeze.

 

Următoarele telefoane Pixel nu vor mai beneficia de avantaje în cadrul serviciului Google Photos.

Cum extinzi spațiul în Google Photos?

 

Pentru a putea stoca mai mult decât cei 15 GB gratuiți de pe contul Google, compania vinde abonamente de stocare în cloud în cadrul programului Google One. Există trei abonamente diferite, de 100, 200 și 2 TB:

  • Abonamentul Google One 100 GB: 9,99 lei pe lună / 99,99 lei pe an
  • Abonamentul Google One 200 GB: 13,99 lei pe lună / 139,99 lei pe an
  • Abonamentul Google One 2 TB: 49,99 lei pe lună / 499,99 lei pe an

 

Toate aceste planuri pot fi folosite și într-un plan familial, deci spațiul poate fi folosit de până la cinci utilizatori pe baza unui singur abonament. Spațiul este contorizat pe toate serviciile Google folosite de utilizatori.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/aplicatii/google-photos-nu-m...

 

Nu am fost mare consumator de Google Photos. Fotografiile mele fiind stocate in cloud-ul celor de Box.com si pCloud.com, doua servicii care au trecut proba timpului.

13 Răspunsuri 13

Vio73
#StarMember
O veste extrem de proastă, dar ne adaptăm. Sincer, îmi plăcea cum stătea treaba și vedem ce facem pe mai departe! Bine că ne rămân cele de până acum. Oricum le am salvate și în altă parte! Mulțumim de informație!

delfinas
#StarMember
Si acum se contorizeaza pozele din Google Photos in totalul de 15 GB. Eu am ocupat tot spatiul demult, am mai sters, atat din mailuri, cat si din poze, dar degeaba, va trebui sa platesc taxa pt extraspatiu, deja de ieri nu mai primesc nici un email.

Miha_Z
#StarMember
Eu sunt deja la limita de 15 Gb si mereu primesc atentionare ca memoria e plina si-mi ofera varianta de a mai cumpara spatiu suplimentar. Am mai sters din pozele care nu-mi mai foloseau si incerc sa ma mentin in limita oferita gratuit. :))

Miha_Z
#StarMember
Eu cred ca am mai bine de un an de cand tot primesc mesajele de atentionare de la Google si am tot sters si e-mail-uri si poze. Ei de ce vin abia acum cu informarea ca se va aplica de la 1 Iunie???

teacher_
#StarMember
Asta cu spatiile de memorie e relativă. Mereu se va găsi o metodă să îl depășești, sa fii nevoit să cumperi. Sunt tentat sa îmi cumpăr memorie extra in cloud la Huawei... Legat de Google Foto, nu am probleme (încă)

FaraUnID
Campion certificat
@delfinas Se contorizeaza daca le urci la calitatea si rezolutia originala. Daca lasi aplicatia sa le optimizeze dupa algoritmii Google, spatiul de stocare este (sau, ma rog, era) nelimitat. @Miha Z Au mai fost ceva voci care anticipau misarea asta si era greu de crezut faptul ca Google - cat este el Google - poate sustine la nesfarsit oferta cu spatiu de stocare necontorizat in aplicatia Google Photos. Asta daca este sa ne raportam la alte servicii similare (fara sa dam nume) care tot flutura drapelul cu spatiu de stocare nelimitat in cloud.

FLo1
#StarMember
Un server virtual sau un FTP si se rezolvă problema spatiului, chiar de ordinul TB. Aaaaa, nu aveti asa ceva si vreti sa depindeti de altii? Fiecare e limitat la ce i se ofera in acest caz.

Razvan
#StarMember
Nu l-am folosit și nici nu am de gând să-l utilizez vreodată.

Cathy
Explorator entuziast
Si-au ales un moment "foarte bun" sa pretinda niste bani. Cand aproape toata lumea a intampinat probleme financiare, vine la fix o marire de genul asta in contextul actual. Nu stiu cati se vor inghesui sa plateasca mai ales ca de multe ori faci aceeasi poza pana iti iese asa cum it doresti. Probabil vei sorta mai mult si pastrezi strict ce-ti place decat sa platesti.

FaraUnID
Campion certificat
Cam toti au procedat asa. In perioda Lokdown-ului toti erau empatici, orientati pro consumator si au oferit acces gratuit la produse si servicii premium, doar ca in spatele usilor inchise discutiie din cadrul board-ului erau ceva de genul " Rupeti-i, ca acum e momentul! ". Mizeria a inceput sa iasa la suprafata, dupa ca planeta a reintrat intr-o oarecare normalitate.

RafaHelper
#StarMember
@Miha Z, informatia a fost publicata prima data in noiembrie 2020. De altfel Google a semnalizat tot de atunci atat in Google Play cat si in Google Photos aceasta informație. ‏‏‎ ‎ Trist ca astfel de articole sunt preluare de pe site-uri de 2 bani (go4it). E mai mult o reclama in acest articol pentru diverse produse oferite de Google (seria Pixel, Google One etc.). Spor la cumparaturi! 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Telefoanele din seria Pixel nu au fost destinate niciodata, in mod oficial, pietei din Romania. Tot ceea ce se gaseste la noi sub brand Pixel este adus pe si vandut pe canale neoficiale.

Adriana-Rus
Începător

Si cum pot sa fac ca pozele sa nu se mai salveze în acest cont Google , și sa pot primi în continuare mailuri?