anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google Maps se transformă în rețea de socializare

FaraUnID
Campion certificat
Eforturile Google în domeniul rețelelor de socializare din ultimii ani nu au avut succes în rândul utilizatorilor. Alternative precum Facebook, Instagram sau Twitter au dus la închiderea Google+, însă compania vedea acum o oportunitate de a transforma una dintre cele mai populare aplicații ale sale într-o rețea de socializare. Google Maps oferă acum utilizatorilor profiluri personale publice, care pot fi urmărite la fel ca în cazul altor servicii de socializare populare.
De acum, utilizatorii de Google Maps vor avea un profil care poate fi vizionat și de către alții. Aici apare un buton de follow, pentru a urmări ceea ce publică prietenii sau persoanele care oferă recomandări pe Maps. De asemenea, poți vedea tot conținutul pe care l-au publicat pe hărțile Google, de la fotografii din anumite locuri celebre sau de la diverse restaurante vizitate, până la recenzii pe care le-au publicat de-a lungul timpului.
Această mișcare are bazele în funcția de Ghiduri Locale, care permitea utilizatorilor să urmărească astfel de pagini. Acum, fiecare utilizator care are un cont Google poate avea un profil public pe Google Maps. Totuși, cei care doresc să aibă în continuare un profil privat, pot alege să restricționeze accesul altora la activitatea lor de pe Maps.
Cel mai probabil însă, majoritatea utilizatorilor, care folosesc Google Maps exclusiv pentru a găsi anumite adrese sau pentru navigație, nu vor interacționa cu această nouă componentă a hărților. Este însă interesant de urmărit cum va evolua această funcționalitate în următoarea perioadă, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Întrucât turismul este în continuare limitat la nivel global, iar multe locuri care ar putea fi recomandate prin noile funcții de socializare s-ar putea să nu fie deschise.
Funcționalitatea nouă din Google Maps ar trebui să apară în aplicația de mobil în urma unei actualizări din Google Play și App Store.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/social-media/google-maps-se-transforma-intr-o-retea-de-socializare-19152190/
Si pentru ca @DanielaH tine mortis la faptul ca este foarte important să aflăm în primul rând opinia inițiatorului topicului pentru ca nu ne dorim, aici în Comunitate, doar să dublăm un conținut existent pe alte pagini de Internet.
Parearea mea este una buna! Asteptam acum si parerea "expertilor" din comunitate!
9 Răspunsuri 9

Romeo_
Senior certificat
Parca ar suna ca o gluma cand stai sa te gandesti ce treaba au hartile cu socializarea...apoi daca toti care circula ar contribui cu mici detalii despre ceea ce se schimba in trafic (nume de strazi),trasee imi dau seama ca ar putea chiar sa ajute.

FaraUnID
Campion certificat
Spre deosebire de serviciile Google+ sau Google Duo sau ce au mai incercat ei si a s-a dovedit a fi un fiasco, Google mizeaza pe faptul ca foarte multa lume utilizeaza serviciul Maps. De aici piata si potentialul urias al serviciului. Ramane de vazut daca da sau nu cu virgula.

mihai_13
Maestru
fiasco clar - daca mai sunt oameni ca mine care nu-si salveaza agenda in accont google sau my orange etc , care lasa locatia deschisa doar cand pleaca in Africa (;)) , care nu-si scrie adevaratul nume pe "toti pereti" , care foloseste o poza tunata la profil, - chiar nu vreau sa stie google unde ma aflu sau unde locuiesc , si oricum nu folosesc mapa de la google , mi se pare mai saracaciosa in detalii decat alte aplicatii de harta , prefer MAPS.ME cu harti offline preincarcate/instalate - apropo google + chiar era dragutz - consider ca insta a furat mai mult sau mai putin de la ei(google) - nu am facebook(am avut 7 ani) dar l-am inchis datorita faptului ca a ajuns sa fie un instrument de propaganda politica(si spionat pe naivi (prosti) - am ramas cu insta ( pacat de google +) bla-bla 🙂

mihai_13
Maestru
pacat de google + google map - nu cred ca va face mare branza , chiar nu vreau sa stie google unde ma aflut sau unde locuiesc

Razvan
#StarMember
Nu prea mă interesează noua funcționalitate google, treaba lor ce fac, dacă vor să își încerce iar norocul pe această nișă. Succes Google, cât o fi, timpul ne va răspunde.

Laura_cio
Senior
Foarte interesant! Mi-ar plăcea sa fie o rețea de socializare de tip localizare.

Anonim
Neaplicabil
Cred că Google vrea să se folosească de cei care fac parte din Google Local Guides, cei care fac review-uri și pun poze din locațiile vizitate. Nu e o idee rea deloc, cred că va ajuta comunitatea să cunoască și să exploreze locuri noi.

Vio73
#StarMember
Nici eu nu cred că va fi ceva ieșit din comun, dar probabil că s-au mai gândit la ceva din care să scoată bani. Nu mă interesează încă o rețea de socializare în plus, Cel puțin nu la acest moment!

BR
Începător
Sigur e si o parte pozitiva in schimbarea asa. Pentru mine este cam invaziv, adevarat pot dezactiva anumite setari sa nu pot fi "spionat" dar directia in care se indreapta social media mi se pare cam fara perdea.