anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google lansează în România un hub dedicat învăţării la distanţă

FaraUnID
Campion certificat

Google pune la dispoziţia profesorilor din România o platformă dedicată învăţării la distanţă, un hub de informaţii şi unelte menit să asiste activităţile şcolare pe durata perioadei de carantină împotriva COVID-19.

 

Noul hub pune la dispoziţie resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute.

 

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţii educaţionale esenţiale (crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituţiilor de învăţământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia gratuit de pachetul G Suite for Education vizitând site-ul https://www.clasaviitorului.ro/

 

De asemenea, Google pune la dispoziţie şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor. Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizare spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri.

 

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum folosirea resurselor disponibile pentru educaţia la distanţă.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/internet/google-lanseaza-in-romania-un-hub-dedicat-invatarii-la-distanta-19032673/

 

Link G Suite for Education - http://events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/

 

Ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor - http://services.google.com/fh/files/misc/predarea_de_acasa_ghid_pentru_profesori.pdf

 

4 Răspunsuri 4

Ascary
Campion certificat
Felicitari Google. Merci de info FaraUnId. Profesorii nostri de pe comunitate poate ne vor spune mai multe dupa ce vor testa platforma.

Miha_Z
#StarMember
Interesant, multumim de informatii. Poate asa tinerii vor mai face si lectii de acasa si nu vor sta doar pe PC la jocuri.

svetalex
Senior certificat
Asteptam cu interes. O alternativa pentru platformele pe care se tin orele in prezent

balanradu
Începător

Mai lucreaza acest program?

Am găsit recent site-ul https://goit.global/ro/blog/khto-taki-testuvalnyky-ta-navishcho-vony-potribni/ și nu pot să nu vă recomand să-l vizitați. Acest site mi-a oferit o experiență de vizionare incredibilă. Găsesc rapid filmele preferate și articole interesante legate de industria cinematografică. E ca un prieten de încredere în lumea filmelor online, oferind informații utile și distracție nelimitată.