anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google impune anumite conditii producatorilor care doresc Android 11

FaraUnID
Campion certificat

Producătorii de telefoane vor trebui să depună ceva mai mult efort când vine vorba de implementarea lui Android 11. Acesta nu va mai putea fi pur și simplu trântit peste Android 10, Google impunând termeni pe care producătorul trebuie să îi întrunească pentru a se putea folosi de sistemul de operare și de serviciile sale.

 

Și ce presupun acești termeni? Implementarea unui sistem de partiționare în care să fie stocată o copie a părții esențiale a sistemului de operare. Această copie ar urma să fie cea care primește update-uri, telefonul necesitând apoi un restart pentru a intra în uz noua partiție. Astfel, atunci când ceva crapă, se poate reveni la partiția anterioară, dinaintea update-ului, fără nici un fel de efort. Conceptul nu este tocmai străin pentru producătorii de telefoane, fiind deja implementat prin unele locuri, așa că nu ar trebui să fie o problemă pentru toți. Poate doar pentru câțiva. Nu de alta, dar telefoanele cu puțină memorie de stocare vor avea astfel și mai puțină memorie de stocare.

 

Astfel, viața utilizatorului de rând ar trebui să fie ceva mai simplă când vine vorba de update-uri. Nu tocmai grozavă pentru cei care își permit doar dispozitive cu puțină stocare și fără suport pentru un card de memorie.

 

Android 11 ar trebui să fie disponibil de prin această toamnă, iar telefoane non-Google ce se folosesc de el probabil vor sosi la sfârșitul anului, dar cu siguranță prin 2021.

 

Sursa 1 - https://zonait.ro/google-impune-termeni-pentru-android-11/

Sursa 2 - https://www.gsmarena.com/google_will_require_all_new_android_11_devices_to_support_seamless_updates-news-42522.php

8 Răspunsuri 8

MihaelaC
Community Manager
Community Manager
Mulțumim mult pentru informații! Mi se pare o veste bună pentru utilizatori să poți reveni fără probleme la versiunea anterioară, în cazul în care ceva nu merge ok pe update-ul nou. Dar da, treaba cu memoria o să fie puțin mai complicată.

teacher_
#StarMember
Ok, deci sa înțeleg că instalezi, apoi revii daca e cazul, apoi mergi înapoi la 11 și revii înapoi la varianta 10 după cum ai chef? E bine, ce pot zice, cred că au vrut să mulțumească pe toată lumea cei de la Google.

Vio73
#StarMember
Mai este destul timp până la toamnă și poate lucrurile se mai schimbă. Vom vedea atunci cum stau de fapt treburile. Mulțumim!

FaraUnID
Campion certificat
@teacher_ Acea partitie are rolul de backup & recovery. Daca in cazul unui update lucrurile nu decurg conform planului sa poti reveni foarte usor la versiunea initiala de dinaintea update-ului. Este o masura buna in special pentru cei mai putin tehnici si care trebuiau sa trimita telefonul in service sau sa apeleze la o cunostinta ceva mai bine ancorata in tehnologie in momentul in care telefonul crapa ca urmare a unui update ratat. Ideea este ca multi producatori au implementet ceva de genul faca a fi o obligativitate.

mihai_13
Maestru
un lucru foarte bun .. ceva de genu "TWRP: TeamWin" incepe sa fie un lucru normal si pentru google/android nu numai pentru dezvoltatorii de pe xda. eu unu sunt familiarizat cu "asa ceva" , nu mi-a scapat nici un telefon ce am folosit fara root si recovery 😉

teacher_
#StarMember
Da, până la urmă este o măsură în sprijinul tuturor, va elimina probabil problemele post instalare. Bine ar fi daca s-ar putea culege și feed-back de la utilizatorii care au probleme.

Razvan
#StarMember
Va fi probabil ceva asemănător cu Windows, când după un update sau vreun driver instalat greșit, te duci în safemode și dai revenire la ultimul punct salvat sau pe o perioadă anterioară mai mare.

Vio73
#StarMember
Ar fi bine să ai posibilitatea de a reveni!