anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google cumpără Fitbit

Razvan
#StarMember

Google cumpără producătorul american de brățări sport și ceasuri inteligente Fitbit, care are un centru de dezvoltare la București, au anunțat oficial, vineri, cele două companii americane, fiind dezvăluită și suma tranzacției.


Tranzacția, care se va ridica la suma de aproximativ 2,1 miliarde de dolari, este așteptată să se finalizeze în anul 2020, în funcție de anumite condiții, inclusiv aprobarea acționarilor Fitbit și avizele reglementatorilor, a precizat producătorul de brățări sport și ceasuri inteligente.

 

„Cu resursele și platforma globală Google, Fitbit va fi capabil să accelereze inovația din domeniul dispozitivelor inteligente de purtat (wearables), să crească mai rapid și să facă sănătatea și mai accesibilă pentru toată lumea. Sunt foarte încântat de ceea ce va urma”, a declarat James Park, CEO și cofondator al Fitbit.


La rândul său, Google a dat asigurări că datele Fitbit privind utilizatorii de dispozitive health și wellness „nu vor fi folosite pentru reclame Google”. „Și vom da utliztatorilor Fitbit opțiunea de a revizui, muta sau șterge datele lor”, a menționat gigantul IT.


„De-a lungul anilor, Google a înregistrat progrese cu partenerii din domneiul wearables, cu Wear OS și Google Fit, dar vedem o oportunitate de a investi și mai mult în Wear OS, precum și de a scoate pe piață dispozitivele purtabile Made by Google”, a spus Rick Osterloh Senior Vice President, Devices & Services al Google, pe blogul companiei.


Reamintim că la începutul săptămânii agenția Reuters a dezvăluit intențiile Google de a cumpără Fitbit.


Fitbit a fost înființat în anul 2007, în SUA, de antreprenorii Eric Friedman, James Park și Aatu Nieminen. Compania este una dintre cele mai puternice de pe piața brățărilor electronice pentru fitness și în general în domeniul wearables - produsele purtabile digitale. În 2018, compania a avut vânzări de 1,5 miliarde de dolari.


În ianuarie 2017, Fitbit a cumpărat startup-ul românesc de ceasuri inteligente Vector Watch, pentru care americanii au scos din buzunar 15 milioane de dolari.

 

https://www.google.com/amp/s/www.startupcafe.ro/afaceri/g...

 

Încet, încet, Google cumpără din ce în mai multe companii digitale. Oare care va fi următoarea tranzacție?

2 Răspunsuri 2

teacher_
#StarMember
Fitbit mi se pare un brand cam scump pentru piata de Romania, puțin de fiță. Sper că odată cu această achiziție sa se mai uniformizeze preturile. Sincer îmi doresc un smartwatch Fitbit, dar momentan nu e de bugetul meu.

Vio73
#StarMember
Poate că este o mișcare bună pentru piață și cei de la Fitbit vor mai scădea un pic din prețurile cam exagerate pe care le au. Asta măcar pe piata de la noi!