anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google acuzat că a inclus in Android o aplicație pentru spionarea utilizatorilor

FaraUnID
Campion certificat
Potrivit unui raport apărut în publicația The Information, Google folosește de ani buni un program numit Android Lockbox, prin care angajații companiei pot monitoriza interacțiunile utilizatorilor cu alte aplicații de Android. Scopul nu este spionarea directă a utilizatorilor, ci a dezvoltatorilor rivali de aplicații, aflând care dintre produsele acestora ar putea concura cu aplicațiile/serviciile oferite deja de Google.
Serviciul este inclus ca parte integrantă a pachetului Google Mobile Services, ceea ce înseamnă că rulează pe orice dispozitiv care a fost certificat să utilizeze serviciile Google. Aceste date la care angajații companiei au acces pot arăta cât de des este folosită o aplicație și cât timp a fost utilizată.
Spre exemplu, Google poate afla astfel dacă un dezvoltator rival a creat un rival de succes pentru clientul Gmail, intervenind dacă se impune cu o ofertă pentru preluarea business-ului respectiv. Același serviciu de monitorizare poate arăta cât timp petrec oamenii pe Facebook sau Instagram, demonstrând în urmă cu ceva timp că efortul pentru impunerea rețelei de socializare rivală, Google Plus, a eșuat definitiv.
Totuși, pentru a avea acces la acest program, angajații trebuie să solicite permisiunea, iar în unele cazuri, cererile au fost respinse. Deci, nu orice specialist din Mountain View poate vedea aceste date, probabilitatea ca acestea să fie vândute pe ascuns altor companii rivale fiind redusă.
Același raport arată că Google primește cele mai multe și utile informații prin intermediul Android Lockbox atunci când utilizatorii acceptă în mod expres permită colectarea de informații pentru îmbunătățirea serviciilor Google, la configurarea inițială a telefonului cu Android proaspăt achiziționat sau resetat la setările de fabrică.
Având în vedere faptul că Google nu explică în cel mai mic detaliu exact ce informații urmează a fi colectate, poate că ar trebui să te gândești de două ori înainte de da accept tuturor propunerilor afișate în procesul de configurare.
Coincidență sau nu, acest raport apare în cel mai rău moment cu putință pentru pentru companie, întrucât CEO-ul Sundar Pichai urmează să depună mărturie în fața Congresului American, într-un o audiere care vizează tocmai acuzații pentru practici anticoncurențiale, care dacă sunt probate ar putea atrage amenzi usturătoare pentru dezvoltatorul Android.
Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/google-acuzat-ca-a-inclus-pe-fiecare-telefon-cu-android-o-aplicatie-dedicata-pentru-spionarea-utilizatorilor-19151574/
2 Răspunsuri 2

Jay
Campion certificat
Interesanta intorsatura de situatie.. Pe sistemul unora le este frica de altii ca ei..

Vio73
#StarMember
Toată lumea spionează pe toată lumea. Cu cât dispozitivele inteligente au evoluat, riscul de a exista această vulnerabilitate a crescut foarte mult.