anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Google abandonează complet versiunile vechi de Android

FaraUnID
Campion certificat

Autentificarea în contul Google și prin extensie, accesarea majorității serviciilor Google, nu va mai fi posibilă de pe dispozitive care rulează versiunea Android 2.3 ”Gingerbread”, sau mai vechi.

 

Lansată anul 2010, Android Gingerbread (cea de-a șaptea versiune majoră de Android), a fost prezentă pe un număr uriaș de dispozitive, la vremea respectivă fiind apreciată pentru funcționarea relativ fără cusur.

 

Potrivit unei notificări oficiale, începând cu 27 septembrie dispozitivele care folosesc Android 2.3.7 sau versiunile anterioare nu vor mai putea să se conecteze la conturile Google.

 

Google pune această decizie în seama nevoii de a securiza în mod suplimentar accesul la conturile Google, dezactivând modalitățile arhaice și potențial vulnerabile de autentificare. Asta presupune ca anumite versiuni mai vechi de Android, care nu au mai fost actualizate cu noi tehnologii de securitate, să rămână pur și simplu pe dinafară.

 

Astfel, pentru a beneficia măcar de serviciile de bază oferite de Google pe telefoane cu Android vechi, acestea trebuie să ruleze cel puțin versiunea 4.3 Jelly Bean, aceasta pierzând deocamdată doar accesul la serviciile Google Play.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/google-aban...

Comunicatul Google - https://support.google.com/android/thread/118703101/sign-...

5 Răspunsuri 5

svetalex
Senior certificat
Nu cred că mai sunt telefoane/tablete, sau sunt foarte puntine, care utilizeaza versiuni atât de vechi ale Androidului. Astfel că impactul asupra utilizatorilot este destul de mic. Probabil că din acest motiv au luat această decizie.

FaraUnID
Campion certificat
O sa ramai surprinsa cate chinezarii no name au ramas la versiunea initiala de Android, si asta nu din vina consumatorului final. Produsele "romanesti" precum Vonino, Eboda, Myria, Utok nu au primit nici macar o singura data un update. In aceeasi categorie intra si produsele rebrand-uite de diversi provideri. Chiar in zilele noastre avem exemplul Orange Neva Jet, adica un telefon de cca 1000 euro si pentru care operatorul francez cu sigla portocalie nu mai ofera suport.

Anonim
Neaplicabil
Important este să achiziționezi smartphone-uri/ tablete de la brand-uri recunoscute pentru calitate și suport. "No name"-urile nu vor primi niciodată un suport adecvat. 😉

Vio73
#StarMember
Cât timp poate să țină și un telefon? Cred că mai mult de 4-5 ani, nu prea are cum, decât dacă-l ții în dulap și vrei să-l scoți după mai mulți ani de la naftalină!

blackgothic90
Junior
Era si momentul, sunt versiuni care oricum sunt pe dispozitive foarte vechi, nu stiu cine mai are printre primele telefoane cu Android gen Samsung Galaxy s sau SII