anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Gama Xiaomi Redmi Note 9

FaraUnID
Campion certificat

1. XIAOMI REDMI NOTE 9 PRO

Modelul Redmi Note 9 Pro adoptă un design modern, cu două panouri de sticlă cu o ramă metalică între ele, sistem cu patru camere foto și un display perforat pe partea din față. De altfel, acest display măsoară 6,67” în diagonală, iar camera este poziționată central, asemeni modelelor Galaxy S20 de la Samsung. Acesta este echipat cu un chipset Snapdragon 720G cu conectivitate 4G, și este livrat în variante cu 6 GB RAM și 64 sau 128 GB stocare internă.

 

Este interesant însă faptul că Xiaomi a reușit să aducă pe un telefon mid-range încărcare la 30 W pentru acumulatorul de 5.020 mAh, care se încarcă astfel la 57% în doar 30 de minute. De asemenea, acest model este echipat și cu alte componente interesante precum port infraroșu, jack pentru căști, Bluetooth 5.0 și beneficiază de o tăviță pentru cartele 2+1, pentru două nano-SIM și un slot microSD.

 

Camera foto este însă aspectul pe care Xiaomi se bazează, aceasta fiind echipată cu patru senzori cu lentile diferite. Avem un senzor principal de 64 megapixeli cu lentilă wide f/1.9, o cameră ultra-wide f/2.2 de 8 megapixeli și o cameră macro de 5 megapixeli. Cea de-a patra cameră, de 2 megapixeli este pentru calcularea distanței față de subiect pentru modul portret, iar camera frontală de 16 megapixeli f/2.4 permite deblocare facială asistată de „AI”, conform specificațiilor oficiale.

 

Curios este faptul că acest model ar putea fi primul smartphone de buget cu un sistem de vibrații avansat, similar cu Taptic Engine de pe iPhone, care se mișcă liniar pe axa Z și oferă răspuns haptic.

 

Specificații:

- Display: 6,67”, FHD+ (2.400 x 1.080 pixeli)

- Procesor: Snapdragon 720G @ 2,3 GHz (octa-core, 8nm)

- RAM: 6 GB

- Stocare: 64/128 GB

- Cameră: 64 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP macro + 2 MP adâncime

- Cameră frontală: 16 MP f/2.4

- Card: da, microSD până la 512 GB

- Baterie: 5.020 mAh, încărcare rapidă la 30 W

- Dimensiuni: 165,75 x 76,88 x 8,8 mm

- Greutate: 209 g

- Altele: dual-SIM, amprentă în butonul Power, jack 3,5 mm, port IR

 

2. XIAOMI REDMI NOTE 9

Modelul standard, „non-Pro”, vine cu un ecran de 6,53” cu perforare pe colțul din stânga, cu rezoluție FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli), procesor MediaTek Helio G85 la 2 GHz (octa-core, 12nm) și în configurații 3 + 64 GB și 4 + 128 GB. Încărcarea rapidă este limitată la 18 W, însă acumulatorul are aceeași capacitate: 5.020 mAh.

 

Camerele foto sunt acum de 48 MP f/1.8 wide, 8 MP f/2.2 ultra-wide și 2 MP macro, plus aceeași cameră de adâncime. Pe partea din față este amplasat un senzor de 13 megapixeli f/2.25 care are deblocare facială „fără AI”. Alte aspecte precum conectivitatea 4G, senzorul infraroșu și jack-ul de căști se păstrează și pe acest model, însă senzorul de amprentă este acum pe spate, nu integrat în butonul power.

 

Specificații:

- Display: 6,53”, FHD+ (2.340 x 1.080 pixeli)

- Procesor: MediaTek Helio G85 @ 2,0 GHz (octa-core, 12nm)

- RAM: 3/4 GB

- Stocare: 64/128 GB

- Cameră: 48 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 2 MP macro + 2 MP adâncime

- Cameră frontală: 13 MP f/2.25

- Card: da, microSD până la 512 GB

- Baterie: 5.020 mAh, încărcare rapidă la 18 W

- Dimensiuni: 162,3 x 77,2 x 8,9 mm

- Greutate: 199 g

- Altele: dual-SIM, amprentă pe spate, jack 3,5 mm, port IR

 

Prețuri Redmi Note 9 Pro , Note 9

Modelele Redmi Note 9 Pro și Redmi Note 9 vor fi disponibile începând cu luna mai. Xiaomi România nu a oferit încă prețuri în lei, comunicând doar prețurile în dolari pentru aceste modele, momentan:

 

- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6 GB + 64 GB – 269 dolari

- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 6 GB + 128 GB – 299 dolari

- Xiaomi Redmi Note 9 3 GB + 64 GB – 199 dolari

- Xiaomi Redmi Note 9 4 GB + 128 GB – 249 dolari

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-anunta-redmi-note-9-si-9-pro-alaturi-de-mi-note...

 

Pe hartie lucrurile stau bine, chiar foarte bine. 200 USD pentru un telefon cu 6GB RAM si 128GB spatiu de stocare, Snapdragon 720G, acumulator de 5000 mAh si 64 MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.2 ultra-wide + 5 MP macro + 2 MP adâncime, display de 6,67” si incarcare rapida.

 

Ca si reper pentru preturile de retail care vor fi la noi: Pretul in dolari se va transforma in pert in euro la care, cel mai probabil, se va adauga si un 20% "taxa pe smecherie" pentru ca traim in Romania si ne permitem.

13 Răspunsuri 13

Jay
Campion certificat
Bună asta.. trăim în România și ne permitem.. :) Si destul de reala.. la nivel salarial suntem spre coada, la preturi suntem mai spre vârf.. De cand folosesc un singur telefon pentru ambele sim-uri, am devenit și mai atenta la puterea bateriei.. îl încarc zilnic.. vad ca sta bine ia capitolul asta..

FaraUnID
Campion certificat
Ca sa nu editez articolul initial.... Observ faptul ca, spre deosebire de Xiaomi Redmi Note 9 Pro, modelul simplu Redmi Note 9 este motorizat de un MediaTek Helio G85 si care Mediatek a fost prinsa si ea cu matza in sac https://comunitate.orange.ro/questions/2297375-mediatek-triseaza-benchmark-uri Prin urmare, sunt sanse destul de mari, ca performantele lui Xiaomi Redmi Note 9 in testele de specialitate sa nu fie reale. Aviz amatorilor!

Ascary
Campion certificat
Portul infraroșu este un good point. Nu stiu de ce majoritatea producatorilor au renuntat la el ,lipsa de spatiu probabil dar vad ca Xiaomi a gasit o solutie.

Miha_Z
#StarMember
Ai dreptate cu taxa de smecherie. Si ce de n-ar aplica-o daca e cerere mare pe ultimele aparitii. Nu conteaza daca au unde sta, un ban in plus in buzunar, sunt persoane care pentru a da bine si a denota avutie isi cumpara mobile de top. Dupa cum vezi din tot articolul, nu s-a comentat despre mobil, caracteristicile lui. .. ultima fraza a fost cea dezbatuta. :))

Vio73
#StarMember
Link-ul acela nu este funcțional, dar cred că taxa de șmecherie va funcționa din plin la noi. Altfel, cei de la Xioami văd că fac telefoane bune, care pot concura cu succes alte mărci mai consacrate.

FaraUnID
Campion certificat
Primul mesaj din topic a fost "cosmetizat" si nu de catre mine, pentru ca dpv estetic, pentru ochiul uman sa para mai elegant si sa ajute la indexarea in motoarele de cautare, cu ajutorul HTML TAGS. Doar ca persoana care l-a cosmetizat - cel mai probabil un moderator a prins gresit link-ul intre TAG-ul si din acest motiv, la accesarea lui se primeste acea eroare 404. Acum arata asa: https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-anunta-redmi-note-9-si-9-pro-alaturi-de-mi-note... si ar trebui sa arate asa https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-anunta-redmi-note-9-si-9-pro-alaturi-de-mi-note...

Miha_Z
#StarMember
@FaraUnId nu-i acelasi link? Oricum nu merg, da eroare 404. 😞

FaraUnID
Campion certificat
Nu intru prea mult in detalii, cred ca este o problema tehnica in materia de publicare link activ care nu tine de noi utilizatorii de rand. Ideaa este ca am observat aceasta problema si pe alte topicuri unde a fost inserat link activ. Asteptam o reactie din partea Orange! Codul pentru un link activ trebuie sa fie de forma linkultau In cazul nostru link-ul activ vine sub forma linkultau care este incorecta dpv al limbajului de programare si al TAG-urile utilizate si din acest motiv primim eroare 404 la acesarea lui. Sesizezi diferenta dintre cele doua?

Jay
Campion certificat
Cele care nu se pot deschide sunt blocate de Orange.. trebuie deschise în browser, nu merg direct din pagina..

Miha_Z
#StarMember
Acum se sesizeaza diferenta. Ai dreptate sunt multe link-uri care nu se deschid. Cred ca tine de modul in care se pune in pagina.

DanielaH
Moderator

@FaraUnID, da, am "cosmetizat" postarea inițială în sensul că am spațiat un pic textul pentru a putea fi mai ușor de citit și de urmărit. Probabil că la trecerea din format text în html s-a "stricat" link-ul. Am corectat acum. 

 

Mulțumim pentru avertizare. Vom verifica și alte postări și vom corecta unde va fi cazul.

FaraUnID
Campion certificat
Redmi Note 9 intră în oferta magazinelor din România al un preț recomandat de: - 899 lei pentru varianta de bază cu 3GB RAM și 64 GB stocare; - 999 lei pentru varianta cu 4GB RAM + 128 GB stocare; În perioada 27 mai – 2 iunie, cei care cumpără acest model primesc și brățara inteligentă Mi Band 4 gratuit. Redmi Note 9 Pro va intra în oferta magazinelor din România începând cu data de 3 iunie. Telefonul pornește de la un preț de - 1.299 lei pentru varianta de bază, cu 6 GB RAM și 64 GB stocare; - 1.399 lei pentru varianta cu 6 GB RAM și 128 GB stocare; Si acesta va beneficia de oferta de lansare cu brățară Mi Band gratuită în perioada 3-9 iunie. Xiaomi Redmi Note 9 este disponobil pe site-ul Altex https://altex.ro/telefoane-xiaomi/cpl/filtru/model-8071/redmi-note-9/in-stoc-5182/in-stoc/

Sarah_Amina
Junior entuziast
ajută-mă și pe mine, am achiziționat un redmi 9 A green 32 gb , online, in specificații ar fi trebuit să aibă flash led activ sau senzor led pt notificări , nu il pot gasi nicicum și nici in setări. nu are marca sau care e treaba? am incercat să iau legătura și cu orange si cu cei de la xiaomi dar nu am primit un răspuns concret, cei de la orange nu mă pot ajuta.