anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ericsson, Nokia si Samsung furnizorii de echipamente 5G pentru Europa

FaraUnID
Campion certificat

Orange va evita folosirea echipamentelor de la firme din China, când va dezvolta reţelele 5G în Europa, optând în schimb pentru furnizori ca Ericsson şi Nokia, a declarat, marţi, directorul general al celui mai mare operator francez de telecomunicaţii, Stéphane Richard, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 

Dar compania nu vede nicio problemă în a lucra cu Huawei în Africa, unde firma chineză este cel mai important furnizor de echipamente pentru mulţi operatori de telecomunicaţii.

“Lucrăm din ce în ce mai mult cu furnizorii chinezi în Africa, nu pentru că ne place China, ci pentru că avem relaţii de afaceri excelente cu Huawei. Ei au investit în Africa, în timp ce furnizorii europeni ezită”, a declarat Richard, pentru Reuters, la Barcelona, în marja Congresului Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor.

Unele ţări, cum ar fi Marea Britanie şi Suedia, au interzis furnizorii chinezi, în timp ce altele au încurajat operatorii de telecomunicaţii să opteze pentru furnizori din Europa.

“Nu este doar presiunea guvernamentală – suntem cetăţeni europeni şi împărtăşim temerile. Nu putem ignora faptul că marii jucători din China sunt apropiaţi de statul chinez”, a declarat şeful Orange.

 

Anul trecut, Ericsson şi Nokia au câştigat o parte din cota de piaţă deţinută de Huawei, iar divizia Orange din Belgia a decis să înlocuiască progresiv echipamentele Huawei cu cele de la Nokia.

 

De asemenea, şeful Orange şi-a arătat disponibilitatea de a folosi echipamente de la grupul sud-coreean Samsung, pe care l-a descris ca fiind o alternativă la “dezbaterea China versus Europa”.

 

Operatorul britanic de telecomunicaţii Vodafone a anunţat luna aceasta că a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reţeaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marchează debutul companiei sud-coreene pe piaţa de echipamente de telecomunicaţii din Europa.

 

Acordul dintre Vodafone şi Samsung, pentru care nu au fost dezvăluiţi termenii financiari, vine într-un moment în care operatorii europeni de telefonie mobilă sunt din ce în ce mai interesaţi de posibilitatea ca Samsung să înlocuiască grupul chinez Huawei în calitate de furnizor de echipamente.

 

Autorităţile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei să fie eliminate din reţeaua 5G până la finele lui 2027.

“Vom avea nevoie de timp şi de investiţii suplimentare pentru a construi noi reţele de sine stătătoare cu multipli furnizori”, a apreciat Richard.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/orange-va-folosi-echipam...

 

Dintre producatorii enumerati mai sus - Ericsson, Nokia si Samsung - singurul care are capacitatea logistica sa implementeze o retea 5G functionala de la A la Z, adica incepand din faza de proiect (aka pixul si foaia) si terminand cu predarea retele functionala "la cheie" , este Huawei.

4 Răspunsuri 4

Lucifer
Cunoscător
Este o problema de strategie pe termen lung. Nimeni nu vrea sa fie dependent de o companie chineza subventionata de stat in domeniul telecom.

Vio73
#StarMember
Asta este! Se adaptează și ei la ceea ce există pe piață și ce au voie. Vom vedea care vor fi și rezultatele și dacă aceste companii nu vor face alianțe tot cu Huawei!

queensoft
Explorator
Sint curios daca se gasesc cifre oficiale cu pretul Huawei si pretul celorlalte companii pentru tehnologia 5G ;) Va dati seama ca diferenta de pret (de oricare parte ar fi fost) se va regasi in buzunarul clientilor, nu al companiilor.

delfinas
#StarMember
Ipocrizie politica, care afecteaza o retea dpdv tehnic. In Africa se poate, in Europa nu. Mult succes!!! Pe mine oricum nu ma intereseaza 5G, dar cred ca aceia care-si doresc si vor plati niste abonamente scumpe pt a avea acces la semnal 5G, vor avea de suferit daca noile echipamente doar se prefac ca dau asa ceva sau vor avea doar niste 4G+ spoit.