anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ericsson alege România!

Lord_Paul
Junior entuziast
Prin intermediul celor de la Profit.ro aflăm astăzi vești neașteptate ce vizează dezvoltarea industrială în domeniul tehnologiei comunicațiilor din România, vizând gigantul Ericsson. Grupul suedez se pare că plănuiește ridicarea unei fabrici de dispozitive 5G în România, o unitate de mari dimensiuni și prima dezvoltată de la zero pe piața locală.Dimensiunea ar fi de rangul celor două fabrici de antene cumpărate de la Kathrein din Timișoara, fabrici care în 2019 au fost achizițioante de Ericsson și în care lucrau la momentul tranzacției peste 2200 de angajați. Din informațiile primite astăzi, Ericsson se află în căutarea unui spațiu de aproximativ 30 000 de metri pătrați destinați construcției unei noi fabrici de sisteme radiante pe tehnologie 5G, fiind deja demarată o licitație care a atras multe oferte de la dezvoltatori imobiliari.Deși locația nu este bătută în cuie, se vehiculează faptul că aceasta ar putea fi amplasată în jurul Bucureștiului. Până când lucrurile se vor stabili, Profit.ro ne amintește de faptul că la începutul acestui an grupul suedez a alocat 30 de milioane de euro pentru capitalizarea celor două subsidiare din țara nostră și anume Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România.
7 Răspunsuri 7

Pololică
#StarMember
Pe de-o parte (cea mai mare parte) ma bucur ca se investeste spre 5G (mi se par pasii cam tarzii (ca timp), dar se fac). Macar antenele vor fi scutite de "vamuire" (transport extern si timp suplimentar). Ultima data cand am pus mana pe un (telefon) [Sony] Ericsson a fost acum vreo... 10 ani (model lansat in urma cu vreo 15... cred) si era un W205. Am fost multumit de el si presupun ca antenele Ericsson vor fi de aceeasi calitate. Pe de alta parte (mai mica) ma intreb: care va fi diferenta de pret dintre Ericsson si Huawei? Inteleg natura politica a alegerii (pana nu ne lamurim exact, as prefera sa nu intru prea tare in subiect), dar macar sa avem si o baza economica.

Vio73
#StarMember
Eu cred că este bine, mai ales că este de departe cel mai important vendor european în domeniul telecomunicațiilor și că înființarea unei astfel de fabrici va însemna, pe lângă prețuri mai mici pentru operatorii de telecomunicații de la noi, o multitudine de locuri de muncă și investiții și legătura cu alte fabrici de la noi. În definitiv, prezența acestui gigant pe piața de la noi, cred eu că reprezintă un mare pas înainte. Mulțumim pentru știre!

Pololică
#StarMember
Beneficii cu siguranta vor fi (eu am enumerat ... unul, tu ai venit cu altele). Dar ma cam bate la cap Jucu (Nokia). Tin minte ca la fosta firma aveam un Nokia pe care scria Made in Romania (cred ca au fost cumparate anul urmator sosirii Nokia in Romania). Au fost 4-5 ani in care s-au investit niste banuti (pentru Romania suma a fost maricica, pentru Nokia era o cheltuiala de reamplasare) si apoi s-a plecat. Sper ca proiectul sa fie pe, macar, 10-15 ani. Nu de alta, dar sa intelegem si noi ceva din el. PS: stiu ce inseamna sa lucrezi INTR-O multinationala, dar si CU mai multe multinationale. Nu intotdeauna departamentele de PR/Marketing ofera informatii, chiar si subliminale, la intrarea la o adresa noua (a se intelege deschiderea unei fabrici noi in alta tara). Pana la urma, productia in Romania va fi un cost pentru operatori (care se intampla sa fie 4 la numar), ceea ce inseamna ca va fi transferat catre noi, consumatorii. De cate ori au fost crescute tarifele (si nu vorbesc doar de Orange, ci si de Vodafone si Telekom)?

Vio73
#StarMember
Nu știu ce să zic, dar dacă nu se mai acceptă echipamente de la Huawei și s-a ales această varintă, e bine că măcar se fac echipamentele la noi, pentru a se putea profita de tot ceea ce înseamnă nu numai echipamentele în sine, ci și tot lanțul logistic, angajarea românilor în fabrica respectivă, eventuale firme românești care să le livreze anumite componente, etc. Ce se va întâmpla în timp, dacă europenii si americanii vor adopta din nou echipamentele gigantului chinez, e un mare semn de întrebare!

Pololică
#StarMember
Pentru Huawei, implementarea 5G in Europa (UE si non UE) si SUA este un capitol inchis. Este clar ca sansele lor de a monta tehnica (sau macar antene) sunt aproape 0 (ca sa fim eleganti). Beneficiile (cu taxele si impozitele) pentru amplasarea fabricii ajung la Statul Roman (respectiv Primaria localitatii unde va fi infiintata fabrica). Va trebui sa vedem beneficiile noastre (clientii operatorilor) care vor fi (semnal mai bun, calitate mai buna, densificare, perioada de proba, modul in care vor fi montate, etc) si in ce perioada de timp vor fi puse. Evident, vor fi de urmarit si serviciile post vanzare (revizii fizice, actualizari de soft, etc) si ce impact vor avea.

Noah
Explorator entuziast
Tehnic Huawei nu are concurenta, și cu atât mai puțin în Ericsson. Puțină lume știe că Volvo și Scania astăzi sunt chinezești . Dar dacă licuriciul zice...

Vio73
#StarMember
Așa este, Huawei nu are concurență, nici pe partea de tehnologie radio, nici la telefoane, dar astea sunt timpurile și indicațiile sunt bine trasate.