anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Eco Rating - eticheta ecologica pentru telefoanele vandute de Orange, Vodafone si Telekom

RafaHelper
#StarMember
Începând cu aceasta luna Orange, Vodafone si Telekom vor lansa un sistem propriu de etichetare ecologică a telefoanelor mobile, numit Eco Rating in tara noastră si in alte 23 de tari.
‏‏‎ ‎
Sistemul de evaluare va clasifica telefoanele mobile în funcție de factori precum durabilitatea, posibilitatea de reparare/înlocuire a pieselor, eficienta climatica, eficienta resurselor si posibilitatea de reciclare a acestora.
Am atașat si un exemplu de eticheta sa vedeți cum va arata.
‏‏‎ ‎
Pentru analiza telefoanelor sunt luate in calcul 19 criterii, iar punctajul final va fi cuprins între 0 şi 100 de puncte (cu cât punctajul va fi mai mare, cu atât terminalul va fi mai prietenos cu mediul).
‏‏‎ ‎
In acest program momentan exista următori producători de telefoane: Cat, Huawei, Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Samsung, TCL, Xiaomi, ZTE.
‏‏‎ ‎
Pentru mine va fi important sa vad informații despre durabilitate, cat de ușor poate fi reparat produsul si cat de ușor se poate recicla, iar producători se pot axa mai mult pe eficienta climatica si eficienta resurselor pentru a oferi telefoane mai prietenoase cu mediul.
‏‏‎ ‎
Cum vi se pare noul sistem de rating ecologic pentru telefoane?
Cat de mult vor conta informațiile de pe eticheta atunci când vei alege un telefon nou?
‏‏‎ ‎
Mai multe informații despre inițiativa puteți găsi aici: https://www.ecoratingdevices.com/
7 Răspunsuri 7

Vio73
#StarMember
Mi se pare o soluție bună pentru cei care doresc să se informeze în prealabil despre un anumit tip de telefon, ca să știe mai apoi ce aleg în cunoștință de cauză! Am citit și eu știrea zilele trecute, dar e binevenită și aici! Ideea este că, cu cât știu mai multe despre un produs, cu atât sunt mai în ceață despre ce urmează să aleg. Mulțumim !

Razvan
#StarMember
O Inițiativă foarte bună, în felul acesta o să vedem exact costurile de întreținere ale telefoanelor după ce garanția lor va fi expirat. Practic, data viitoare vom alege un telefon, funcție de specificațiile sale, costuri piese, durabilitate, fiabilitate și manopera service-ului. Din 2004, de la achiziția primului telefon, cu Huawei și Samsung premergător celor smart au fost cele mai fiabile telefoane.

svetalex
Senior certificat
Mie mi-ar fi utilă informația legată de durabilitatea telefoanelor. Mi-aș dori telefoane care să funcționeze în condiții optime aproximativ mai mulți ani. Mereu mi-a displăcut faptul că după aproximativ 2 ani telefoanele începeau să își piardă din performanțe (se restartau singure, bateria dura puțin, se blocau în timpul utilizării, etc.)

delfinas
#StarMember
Daca criteriile vor fi obiective si corecte, e o idee foarte buna, dar cum traim in plin consumerism si se incurajeaza innoirea frecventa a dispozitivelor electronice. ma indoiesc ca vor fi niste date corecte. Mi-e ca o sa fie ca in cazul noxelor de la masini, vezi scandalul Volkswagen. Daca ar fi, totusi, sa aleg niste criterii, as merge pe durabilitate si posibilitatea de reparare/inlocuire a pieselor.

Miha_Z
#StarMember
Nu stiu cati clienti se vor uita la acele etichete. Pentru majoritatea importante vor fi in continuare configuratia mobilului si pretul lui. La noi e greu si cu trierea gunoiului si crezi ca se va uita cineva la cat de "prietenos" va fi noul telefon cu mediul?

teacher_
#StarMember
Foarte interesant. Se aplică și la telefoanele cumpărate deja, sau doar la cele care urmează să fie cumpărate?

RafaHelper
#StarMember
@teacher_, nu stiu ce sa zic. Daca telefonul cumparat in trecut mai este in oferta operatorului si se dorește publicarea etichetei atunci da.