anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

DXOMARK Top 10 Camere Smartphone

FaraUnID
Campion certificat

Pentru cine nu este foarte ancorat in domeniu, DXOMARK este definita ca o comunitate opensource independenta* (retineti steluta) si care se vrea a fi „un reper independent care evaluează științific smartphone-urile pe partea de lentile și camere foto - vide”. Compania a fost fondată în 2008, este deținută de DXOMARK Image Labs cu sediul în Boulogne-Billancourt, Paris, Franța.

 

Pe scurt DXOMARK testeaza performatele camerelor foto / video care echipeaza telefonale mobile luand in calcul factori precum: Expunere, Contrast, Culoare, Autofocus, Textura, Zgomot, Artefacte, Zoom, Stabilitate, Bokeh, modul Wide, fotografia pe timp de Noapte.

 

In urma acesor teste s-a conturat si un clasament al celor mai performate camere care echipeaza telefoanele inteligente aflate la momentul actual pe piata, cu mentiunea ca nu au fost testate chiar toate modele de smartphone din piata, lucru care de altfel ar extrem de greu de realizat. In principul in teste au intra varfurile de gama si modele care se apropiau dpv hardware de ceea ce numim la ora catuala flagship.

 

1. Top 10 DXOMARK Smartphoone Camera Principala, Marca / Mode - Scor Obtinut:

- Huawei P40 Pro 128

- Honor 30 Pro+ 125

- Oppo Find X2 Pro 124

- Xiaomi Mi 10 Pro 124

- Huawei Mate 30 Pro 5G 123

- Honor V30 Pro 122

- Huawei Mate 30 Pro 121

- Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition 121

- Apple iPhone 11 Pro Max 117

- Samsung Galaxy Note 10+ 5G 117

 

2. To 10 DXOMARK Smartphone Camera Selfie, Marca / Mode - Scor Obtinut:

- Huawei P40 Pro 103

- Huawei nova 6 5G 100

- Samsung Galaxy Note 10+ 5G 99

- Asus ZenFone 6 98

- Samsung Galaxy S10 5G 97

- Samsung Galaxy S10+ 96

- Huawei Mate 30 Pro 93

- Apple iPhone 11 Pro Max 92

- Google Pixel 3 92

- Google Pixel 4 92

 

3. Top 10 Smartphone Partea Audio Marca / Mode - Scor Obtinut:

- Xiaomi Mi 10 Pro 76

- Huawei Mate 20 X 75

- Apple iPhone XS Max 74

- Apple iPhone 11 Pro Max 71

- Asus ROG Phone II 69

- Samsung Galaxy S20 Ultra 69

- Google Pixel 4 68

- Samsung Galaxy Note 10+ 5G 66

- Samsung Galaxy Note 10+ 66

- OnePlus 7 Pro 65

 

Clasamentul complet si detaliat pentru fiecare categorie si telefon in parte in parte poate fi consultat aici https://www.dxomark.com/category/smartphone-reviews/

 

Cum am mentionat la inceputul articolului DXOMARK se vrea a fi un reper independent* - Ei bine, inDEPENDENTA de acea *steluta este data de faptul ca DXOMARK solicita finantare din partea producatorilor ale caror telefoane urmeaza a fi testate. Sunt producatori care ofera finantare si producatori care refuza sa finateze aceste teste. De aici fiecare trage o concluzie cu privire la rezultatele obtinute de smartphone-urile testate.

 

In alta ordine de idei @Apple, la voi totul in regula? Nu de alta dar la capitolul camere, mai aveati putin si cadeati de pe foaie, in momentul in care a fost intocmit acest clasament!

8 Răspunsuri 8

teacher_
#StarMember
Huawei și Xiaomi ocupa topul, era ceva de așteptat. Cred că se obțin niste super poze cu acele telefoane.

FaraUnID
Campion certificat
Nu am vut ocazia sa butonez telefoane Xiaomi din simplu fapt ca nu sunt fan, dar in cazul Huawei tind sa cred ca acel clasament este cat se poate de corect, cel putin pe partea de camera foto principala. Cred ca topicul acesta ar trebui sa fie in stransa legatura cu ce s-a discutat pe acest topic https://comunitate.orange.ro/questions/2215752-camera-tripla-avantaje-bune-telefoane in materie de camere foto.

Vio73
#StarMember
Da, e destul de tare ! Și Xiaomi sunt destul de bune, mai ales în raportul calitate-preț! Mulțumim de prezentare!

RecenziiPeBune
Explorator entuziast
Dxomark este o companie de consultanta, practic le dai bani si ei iti spun cum sa obtii poze mai bune pentru topul lor. E ca si cum te-ai duce la examen cu subiectele stiute. M-am uitat la comparatii online si, cel putin in cazul Xiaomi, realitatea este departe de ce scrie pe foaie. Personal am testat Mi Note 10 cand era nr. 1 in Dxomark si nu m-a dat pe spate, era in urma lui Galaxy Note 10. L-a fel s-a intamplat cu OnePlus 7 Pro la lansare, era pe locul 2 sau 3 in Dxomark, dar s-a dovedit a fi departe de realitate. Ar mai fi si povestea cu Google Pixel, cei care practic au introdus Dxo in lumea smartphone-urilor, iar cat au colaborat telefoanele lor erau pe primul loc mereu. Imi pare sincer rau ca multe persoane isi bazeaza in totalitate decizia de cumparare pe topuri de genul.

FaraUnID
Campion certificat

Galaxy S20 Ultra, cel mai performant smartphone de la Samsung și unul dintre puținele modele de pe piață cu o cameră de 108 megapixeli, a fost în sfârșit testat de către DxOMark.

 

La capitolul fotografie, acest dispozitiv pare să fie la un nivel apropiat chiar și de Huawei P40 Pro, noul „rege” al camerelor de pe telefoane. Senzorul de 108 megapixeli se laudă cu culori foarte bune, plajă dinamică mare, zgomot de imagine scăzut, datorat în special tehnologiei pixel binning și expunere foarte bună chiar și în fotografii cu blitz. Ba chiar are și o cameră ultra-wide performantă, conform testelor.

 

Din păcate, toată această tehnologie vine și cu dezavantaje, care pot fi considerate majore pentru unii. De exemplu, în luminozitate scăzută telefonul focalizează foarte greu, în timp ce în interior, balansul de alb este greșit calculat. Fotografiile cu zoom au „impurități”, în timp ce modul nocturn pierde din culorile naturale ale fotografiilor standard.

 

Pe partea video însă, Samsung stă destul de bine pe timp de zi, mai ales atunci când vine vorba despre stabilizare. Totuși, în lumină slabă, filmările sunt sub așteptări, cu detalii slabe, schimbări de tentă de culoare și efecte de mișcare la filmarea în interior. Alte dispozitive precum P40 Pro se prezintă mai bine, în timp ce iPhone 11 Pro este cam la fel din acest punct de vedere.

 

Cu un punctaj de 132 pentru componenta foto și 102 pentru video, DxOMark oferă un scor agregat de 122 puncte pentru Samsung Galaxy S20 Ultra. Acest scor este cu 6 puncte mai mic decât în cazul P40 Pro și poziționează telefonul deasupra performanței Huawei Mate 30 Pro și sub modelul Honor V30 Pro.

 

După testarea Galaxy S20 Ultra, topul DxOMark pentru cele mai performante zece smartphone-uri arată în acest moment așa:

1. Huawei P40 Pro – 128
2. Honor 30 Pro+ – 125
3. Oppo Find X2 Pro – 124
4. Xiaomi Mi 10 Pro – 124
5. Huawei Mate 30 Pro 5G – 123
6. Honor V30 Pro – 122
7. Samsung Galaxy S20 Ultra – 122
8. Huawei Mate 30 Pro – 121
9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium – 121
10. Apple iPhone 11 Pro – 117

 

Tot cu 117 puncte, cu punctaj egal cu iPhone 11 Pro se află și modelele Galaxy Note 10+ și Galaxy Note10+ 5G.

 

Sursa 1 - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/dxomark-gal...

Sursa 2 - https://www.dxomark.com/samsung-galaxy-s20-ultra-camera-r...

 

FaraUnID
Campion certificat

DxOMark a dat publicitatii un nou top al celor mai performante camere care echipeaza telefoanele mobile si surpriza placuta vine de la Oppo, modelul OnePlus 8 Pro, prinzand top 10 cu un scor general mai bun decat iPhone 11 Pro și Galaxy S20+.

 

Asadar clasamentul actual arata asa:

1. Huawei P40 Pro – 128
2. Honor 30 Pro+ – 125
3. Oppo Find X2 Pro – 124
4. Xiaomi Mi 10 Pro – 124
5. Huawei Mate 30 Pro 5G – 123
6. Honor V30 Pro – 122
7. Samsung Galaxy S20 Ultra – 122
8. Huawei Mate 30 Pro – 121
9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium – 121
10. OnePlus 8 Pro – 119

 

Conform DxOMark OnePlus 8 Pro teren este la capitolul video, unde a întrecut și Galaxy S20+. Se pare că acest model captează multe detalii, oferă o stabilizare eficientă și afișează culori foarte bune. Focalizarea este inconsistentă uneori, în timp ce anumite artefacte de imagine pot apărea în anumite situație.

 

OnePlus 8 Pro a reușit să depășească în performanță atât Galaxy S20+ (118 puncte), cât și iPhone 11 Pro Max (117 puncte). Acesta a obținut un scor de 126 pentru componenta foto și 103 pentru componenta video. Scorul agregat final este de 119 puncte. Acestea sunt astfel eliminate din „Top 10”. Modelul OnePlus intră în clasament pe locul al zecelea, în spatele modelelor Xiaomi Mi CC9 Pro Premium, Huawei Mate 30 Pro și Galaxy S20 Ultra.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/oneplus-8-p...

 

Pagina DxOMark dedicata OnePlus 8 Pro - https://www.dxomark.com/oneplus-8-pro-camera-review/

 

FaraUnID
Campion certificat

Modelul Redmi K30 Zoom Edition, care a reușit în testele DxOMark să depășească dispozitive de top de două ori mai scumpe precum Galaxy S20+, iPhone 11 Pro Max și OnePlus 8 Pro.

 

Noul Redmi K30 Pro Zoom Edition a intrat în clasamentul celor mai bune camere de smartphone de pe DxOMark direct între primele zece cele mai performante modele. Acesta a devansat modelul OnePlus 8 Pro, care ocupa acest loc în clasament, și este cu două poziții mai sus decât Galaxy S20+ de la Samsung și cu trei locuri mai sus decât iPhone 11 Pro Max de la Apple. Deasupra sa în clasament se află tot un dispozitiv Xiaomi, modelul Mi CC9 Pro Premium, care pentru o scurtă perioadă de timp a fost chiar cel mai performant model din lume.

 

Se pare că cei de la Xiaomi au reușit să creeze o cameră foarte bună și foarte versatilă. Camera principală oferă rezultate de top cu focalizare rapidă, în timp ce noua cameră cu zoom este foarte performantă. Desigur, performanța în lumină naturală este mult mai bună decât cea în interior, unde telefonul întâmpină câteva dificultăți. Și filmarea pare să fie la un nivel înalt, cu stabilizare eficientă și culori naturale. Totuși, telefonul nu ia cele mai mare note la niciun capitol.

 

În testele DxOMark, Redmi K30 Pro Zoom Edition primește 129 puncte pentru componenta foto și 101 pentru video. Ambele valori sunt foarte bune, rezultând un scor agregat de 120 de puncte.

 

Cu acest model Redmi K30 Pro în Top 10, iată cum arată acum clasamentul telefoanelor cu cele mai performante camere foto, conform DxOMark:

1. Huawei P40 Pro – 128
2. Honor 30 Pro+ – 125
3. Oppo Find X2 Pro – 124
4. Xiaomi Mi 10 Pro – 124
5. Huawei Mate 30 Pro 5G – 123
6. Honor V30 Pro – 122
7. Samsung Galaxy S20 Ultra – 122
8. Huawei Mate 30 Pro – 121
9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium – 121
10. Xiaomi Redmi K30 Pro Zoom Edition – 120

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/dxomark-red...

 

tase
Începător
eu nu prea cred in topul asta nu am testat firmele astea care au aparut ca ciupercile dupa ploaie gen xiomi oppo si alte chinezarii , am testat are un coleg un mult laudat huawei p30 pro , nu ma dat pe spate , zoomul e degeaba pozele nu au calitate la acel zoom care fara un trepied nu poate fi folosit mie nu mi s-a parut peste iphonul meu xs