anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Dailymotion Alternativa Huawei La YouTube

FaraUnID
Campion certificat

Se pare că în căutarea unei alternative la YouTube, Huawei a ales să facă un parteneriat cu DailyMotion.

 

Platforma Dailymotion există de aproape la fel de mult timp precum YouTube. Ambele companii au fost fondate în 2005, însă doar una s-a bucurat de succes la nivel mondial. În timp ce YouTube a fost cumpărat la scurt timp după lansare de Google, DailyMotion a ajuns în portofoliul Vivendi. Aceasta a rămas doar o platformă europeană „secundară”, folosită de câteva instituții media și câțiva creatori de conținut.

 

Motivul pentru care Huawei a ales însă Dailymotion și nu o altă platformă video este însă simplu. Dailymotion este cea de-a doua platformă video din lumea vestică și cea mai mare din Europa. Întrucât Huawei nu activează în Statele Unite pe piața de smartphone-uri, sunt șanse mari ca utilizatorii din Europa să găsească conținut relevant pe Dailymotion.

 

Cum va funcționa integrarea Dailymotion în EMUI 10.1?

 

Aplicația Huawei Video, care oferă acces la un serviciu de distribuție digital folosit în principal în China, va integra acum și Dailymotion. Astfel, utilizatorii vor putea descoperi sau căuta conținut de pe această platformă direct în aplicația Video de pe telefoanele Huawei. De altfel, Dailymtion se laudă și cu posibilitatea de a găzdui creatori conținut care își pot monetiza clipurile de pe platformă.

 

Practic, Dailymotion este o alternativă completă la YouTube, oferind multe dintre funcțiile serviciului american. Ba chiar include și conținut exclusiv de la publicații internaționale precum BBC, Vice, Bloomberg și altele. Platforma oferă inclusiv posibilitatea de a face livestream-uri, ceva ce devine din ce în ce mai popular și pe YouTube între creatorii de conținut.

 

Cât de mult va ajuta acest parteneriat Huawei?

 

Este de lăudat faptul că Huawei încearcă să ofere utilizatorilor alternative la tot felul de aplicații și servicii americane. Totuși efectul nu va fi probabil cel dorit. YouTube nu este doar un simplu serviciu care găzduiește clipuri la întâmplare. Platforma de la Google este populară în special datorită creatorilor de conținut care aleg să își publice clipurile acolo.

 

Fără o bază de creatori puternică și cu o infrastructură la fel de robustă precum cea de la YouTube, va fi greu pentru oricare altă companie să concureze în acest spațiu. Da, Dailymotion este cel de-al doilea serviciu de streaming video după YouTube, dar distanța dintre ele este imensă. Dailymotion are 300 de milioane de utilizatori activi lunar, în timp ce YouTube servește 2 miliarde de utilizatori.

 

Dailymotion pare momentan doar încă un item pe o listă de servicii pe care Huawei le oferă pentru a susține paritate în funcții cu dispozitivele Android cu servicii Google. Acum că există hărțile Here WeGo ca alternativă la Google Maps și servicii precum Deezer ca alternativă la YouTube Music sau Spotify, cel puțin pe hârtie, Huawei poate să spună că nu este cu mult în urmă.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/huawei-dailymotion-emui-youtube-19146460/

4 Răspunsuri 4

Jay
Campion certificat
Probabil vor gasi solutii pentru toate inconvenientele pe care le au acum cu Huawei.. Din ce am vazut pana acum, piedicile ii fac pe unii mai creativi.. 🙂

FaraUnID
Campion certificat
Imi place ca in cuida tuturor piedicilor Huawei nu s-au plafonat, nu au capitulat, continua sa lupte si cam tot ce au anuntat ca vor face au facut: - Huawei Mobile Services ca alternativa Google Mobile Service; - Huawei AppGallery ca alternativa la Google Play; - Parteneriat TomTom ca alternativa Google Maps; - Here WeGo ca alternativa Google Maps; - Dailymotion ca alternativa YouTube; - Browser-ul proprietar ca alternativa la Chrome; Usurel, treptat, medotic si iata ca au reusit sa ofere alternative la pachetul Google. Plus ca sunt printre putinii de pe piata care pot oferi solutii complete 5G incepand inca din faza de proiect (aka pix si foaie) si pana la predarea la cheie a serviciului. Probabil si din aceste motive, China este principala super-economie mondiala.

Vio73
#StarMember
Este bine că Huawei nu se dă bătut și caută tot timpul să găsească soluții la piedicile puse de alții. Și în cele mai multe cazuri și reușește să le găsească. Nu știu însă cu ce efect pentru potențialii cumpărători, mai ales că nu prea mai apar modelele lor în vreun top de vânzări.

RstdWoo
Cunoscător
Este de laudat faptul ca nu s-au dat batuti. Bravo lor. Dar sa revenim la realism. Nu poti compara Dailymotion cu youtube. Tomtom are hartile cam slabe pt Europa Centrala si de Est. Google maps nu este doar o aplicatie de harti si navigare si atat. Deezer este fix pistol cu apa pe langa spotify si apple music (cum de altfel este si youtube music pistol cu apa pe langa spotify). Pentru cine foloseste serviciile Google mai mult decat ca are un mail, si intra pe youtube, alternativa HMS este inutila si aici ma refer la: GPay, Syncronizare date etc...sunt multe La treaba cu browserul iti cam dau dreptate, dar aici ai alternativa net superioara: Edge fata de amandoua. Realism inseamna ca nu ne batem cu palma in piept ca hop gata lumea va renunta la GMS..pt ca nu o va face nimeni in proportie de 90%, si care au facut-o partial, au facut-o pt serviciile de la Microsoft, prezente pe Android, evident in playstore.