anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

CONCEPT iPhone Flip

FaraUnID
Campion certificat

Folosind ca bază design-ul unui iPhone 11 și cel al unui Samsung Galaxy Flip, canalul iOS beta news de pe YouTube a creat un clip în care ne arată cum ar putea arăta un eventual iPhone Flip. Acesta ar folosi o construcție exterioară din metal și sticlă, nu foarte diferită de modelul Galaxy Flip Z de la Samsung, cu o formă similară. Diferența ar fi că Apple probabil nu ar folosi un ecran atât de mic la exterior, ci ar adopta un model ceva mai similar cu Motorola Razr, care să ofere și ceva funcționalitate.

 

 

Din păcate, se vede că cei care au creat acest model de telefon nu sunt tocmai designeri de produse pentru consumatori. Aceștia au pus ecranul secundar în jumătatea de jos a telefonului, care ajunge pe masă, în timp ce camera foto a rămas singură în partea de sus. Astfel, nu vei putea folosi ecranul secundar pentru realizarea unui selfie, de exemplu.

 

La interior vedem alte lucruri ciudate. De exemplu, Apple nu ar renunța prea curând la Face ID. iPhone Flip apare însă cu un ecran complet, de sus până jos, care este perforat central, similar cu modelele Galaxy S20 de la Samsung. În locul acestui mod de autentificare, butonul Power pare să aibă integrat un senzor de amprentă Touch ID.

 

Totuși, sunt mai multe motive pentru care Apple nu ar produce acest dispozitiv. Primul este faptul că probabil că nu ar trece de testele de rezistență ale companiei. Apple produce dispozitive pe care să le poată folosi oricine, iar cu seria iPhone 11 compania s-a lăudat că include cea mai rezistentă sticlă de pe piață. Ba chiar Steve Jobs a insistat ca primul iPhone din 2007 să înlocuiască panoul din plastic cu unul de sticlă la doar câteva luni înainte de lansarea oficială, întrucât acela se zgâria ușor și nu se simțea bine în utilizare. Un iPhone cu ecran pliabil acoperit cu plastic ar fi o decizie ciudată.

 

Apoi vine întrebarea utilității practice. În afară de faptul că iPhone Flip ar putea fi pliat pe jumătate pentru a ocupa mai puțin spațiu pe verticală, dar de două ori mai mult spațiu în grosime, forma pliabilă nu ar aduce beneficii în utilizare. Piesele în mișcare ar adăuga de asemenea noi puncte care ar putea ceda, lucru care ar scădea din profitabilitatea dispozitivelor, dacă utilizatorii ar veni cu ele în service mai des.

 

Apple încearcă de câțiva ani să elimine cât mai multe componente care pot expune componentele telefoanelor la exterior. Jack-ul de căști a fost sacrificat pentru o mai bună rezistență la apă, iar port-ul Lightning este următorul pe listă. O balama care poate să lase praful să intre în carcasă nu pare să se împace cu ideea Apple a unui dispozitiv complet sigilat.

 

Având în vedere că cel mai scump iPhone, modelul 11 Pro Max pornește de la 1.099 dolari, un model pliabil, care s-ar produce într-un număr de unități mai mic ar putea costa chiar dublu. În timp ce probabil că vor fi destui clienți care vor cumpăra stocurile disponibile, probabil că ar fi în continuare prea puțini pentru a justifica costurile de cercetare și dezvoltare.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/iphone-flip...

 

12 Răspunsuri 12

Vio73
#StarMember
Interesant că se adoptă acest concept și la Iphone! Mulțumim!

Razvan
#StarMember
Dacă Samsung a dat tonul, trebuie să-l urmeze și ceilalți, altfel pierd startul si o parte din cota de piață. Mulțumesc de informație 🙂

Jay
Campion certificat
Nu cred xa am mai auzit de astfel de modele la IPhone.. Incearca marea cu degetul.. 🙂

Miha_Z
#StarMember
Au inceput toti sa faca Flip acum? Le e frica ca nu cumva firma concurenta sa vanda prea mult si intervin sa ofere concurenta pe piata? Pentru clienti este bine ca asa au de unde alege.

Jay
Campion certificat
Si prețul pe măsură.. mai bine sa-l testeze alții înainte.. ca si S20 cam da emoții.. cand e nou și scump mai bine sa ne povestească alții cum e..

FaraUnID
Campion certificat
Momentan este doar un concept. Cel mai probabil vor sa testeze piata pentru a vedea reactia consumatorului final.

Miha_Z
#StarMember
In jur de 2000 de dolari ??? Mi se pare foarte multi bani pentru un mobil, indiferent de ce stie sa faca. Cu acei bani poti cumpara masini SH, poti merge in vacante...sunt alte variante mult mai bune decat achizitia unui telefon.

FaraUnID
Campion certificat
Din moment ce un Huawei Mate XS se vinde cu 10.000 lei, la snobismul dovedit al celor de Apple, nu ar fi suprinzator ca acest Flip (daca va intra in productia de serie) sa ajunga in Romania pe la 2500 euro.

Miha_Z
#StarMember
Se exagereaza cu aceste preturi. Inteleg ca si componentele costa, dar e prea mult pentru piata noastra si salariile pe care le luam.

FaraUnID
Campion certificat
Si cu toate acestea foarte multi compatrioti utilizeaza produse si servicii Apple. Bine un procent extrem de mare al compatriotilor care detin iPhone este dat de acei posesori de iPhone care stau pe prepay si reincarca cate 4 euro lunar si stau pe WiFi-urile gratuite din Mall-uri sau parcurile publice.

FaraUnID
Campion certificat
Din cate se pare acest concept de iPhone Flip pare sa devina realitate. Jon Prosser, „leaker” de profesie, care are legături cu furnizorii companiei, susține că Apple lucrează acum activ la acest dispozitiv. Jon Prosser a dezvăluit pe Twitter că are informații despre dezvoltarea unui iPhone pliabil. Acesta nu a oferit detalii concrete, însă. Cel mai probabil, informațiile despre un astfel de dispozitiv sunt puține, întrucât Apple nu va lansa un astfel de model în 2020. Este posibil ca abia în toamna lui 2021 să existe hardware-ul necesar dezvoltării iPhone-ului pliabil de la Apple. https://www.youtube.com/watch?v=x-dKwdunM3U Anterior, Corning a anunțat că o soluție de sticlă pliabilă pentru astfel de dispozitive ar putea fi gata la sfârșitul anului 2020. Odată cu sticla pliabilă am putea primi dispozitive pliabile semnificativ mai rezistente la zgârieturi și la șocuri mecanice. De asemenea, costurile de producție ar putea scădea semnificativ odată ce aceste paneluri de ecrane protejate cu sticlă vor intra în producție în masă. Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/iphone-pliabil-19147852/

FaraUnID
Campion certificat
Ideea unui iPhone pliabil pare sa prinda tot mai mult contur, deoarece, conform Ice Universe, un cunoscut leaker din industrie, Samsung Display va livra o cantitate mare de ecrane pliabile către Apple, iar înțelegerea dintre companii ar fi ca acestea să fie disponibile în exclusivitate pentru Apple timp de un an. Astfel, Apple ar putea fi prima companie parteneră Samsung care folosește tehnologia companiei de ecran pliabil. Articol complet - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/apple-comanda-ecrane-pliabile-de-la-samsung-pentru-un-iphone-pliabil-19156476/