anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Comisia Europeană doreşte să oblige producătorii de dispozitive mobile să asigure utilizatorilor „dreptul la reparaţii”

Vio73
#StarMember

După ce a convenit la un standard unitar pentru încărcătoarele telefoanelor mobile, decizie care va fi publicată sub formă de lege abia în vară, Comisia Europeană îşi îndreaptă privirea către un alt aspect controversat din domeniul tehnologiei: dreptul la reparaţii. Astfel, până în 2021 este aşteptată o lege care să asigure accesul la piese de schimb pentru dispozitive mobile precum smartphone-uri, tablete şi laptop-uri, pentru a putea să îl repari acasă.

Sursa:

https://www.go4it.ro/telefoane-mobile/comisia-europeana-doreste-sa-oblige-producatorii-de-dispozitive-mobile-sa-asigure-utilizatorilor-dreptul-la-reparatii-18974516/

Voi ce credeți? Eu cred că e foarte bine!

1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Încă o veste bună de UE, altfel am fi rămas agățați de service-uri. Sperăm că o să fie bine primită această lege și nu se va lăsa cu preturi mai mari de lansare la telefoane. Mulțumesc frumos!

Vizualizare soluţie în postul original

8 Răspunsuri 8

Razvan
#StarMember
Încă o veste bună de UE, altfel am fi rămas agățați de service-uri. Sperăm că o să fie bine primită această lege și nu se va lăsa cu preturi mai mari de lansare la telefoane. Mulțumesc frumos!

Jay
Campion certificat
Pentru cei care pot si stiu sa faca asta, ar fi ok, presupun,, dar, nu cred ca sunt foarte multi.. Plus ca, probabil s-ar pierde dreptul la garantie.. Fiecare isi asuma, ce varianta ii convine.. isi repara singur dispozitivul si ramane fara garantie sau il repara cineva care, daca nu este ok, il si inlocuieste.. Nu cred ca li se poate cere sa asigure garantia in orice conditii.. ca nu stii care si cum umbla cu dispozitivul care trebuie reparat..

Ascary
Campion certificat
Sigur ca este buna, nu ca nu as fi facut si inainte asta cu telefoanele mai vechi insa cu astea noi, daca nu ai scule si rabdarea necesara, risti sa strici bunătate de telefon.

Miha_Z
#StarMember
Nu cred ca se va bucura de prea multa atentie, fiindca ar trebui sa fii si priceput si sa-ti placa repararea dispozitivelor. Daca mi s-ar strica mobilul eu as prefera sa-l trimit la reparat la o firma specializata care mi-ar oferi si garantie la lucrare.

Ascary
Campion certificat
Si eu la fel,dar macar bateria as putea-o schimba acasa.

RafaHelper
#StarMember
Salut @Vio73, ‎ Pe mine nu ma incanta aceasta veste, va implica costuri noi pentru producatori care se vor vedea in pretul produselor. Conform internetului cea mai frecventa raparatie intalnita la telefoane este inlocuirea ecranului spart, eu unul nu as face asta acasa. De altfel in articol se mentioneaza: ‎ "Deja există un precedent în UE pentru dreptul la reparaţii. De curând, Comisia Europeană a adoptat o lege similară pentru electrocasnice precum televizoare, frigidere sau maşini de spălat. În timp ce componentele pentru astfel de dispozitive sunt uşor de dezasamblat şi schimbat, este greu de intuit cum va funcţiona o lege similară pentru dispozitivele mobile, care de obicei sunt sigilate şi nu sunt construite pentru acces facil la componentele interne." ‎ Mai mult de o resoftare nu as face acasa pentru ca iti trebuie unelte si cunostinte, iar daca gresesti ceva, probabil se pierde garantia. Nu putem compara telefonul cu marile electrocasnice. Deci mai bine nu din punctul meu de vedere.

Razvan
#StarMember
Un ecran de telefon, nu cred că l-aș putea înlocui, sau alte piese de finețe, dar bateria și resoftare cu siguranță.

Vio73
#StarMember
Sigur că nu se pot face multe lucruri, dar măcar ai acest drept!