anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

China interzice fermele Bitcoin

FaraUnID
Campion certificat

Consumul de energie electrică atribuit activității de „minare” Bitcoin este atât de mare în unele regiuni ale lumii, încât amenință să lase orașe întregi în întuneric.

 

Un exemplu recent este Iran, țară luată cu asalt de minerii Bitcoin izgoniți de autoritățile din China. Iar dacă ultimele zvonuri se adeveresc, problemele vor escalada și pentru alte țări „binecuvântate” cu acces la energie electrică pe bani puțini.

 

Rețeaua Bitcoin a „prosperat” în ultima decadă pe baza fermelor de criptomonede alimentate cu electricitate ieftină, generată în termocentrale pe cărbune din zonele rurale din China. Mai nimeni nu s-a preocupat de faptul că acestea folosesc tehnologii de mult învechite și funcționează în afara oricăror reglementări pentru protejarea mediului înconjurător, atât timp cât facturile au fost plătite la timp iar consumatorii uzuali nu au fost afectați.

 

Între timp, afacerea Bitcoin a luat asemenea amploare încât fermele de criptomonede au început să sugrume rețeaua de electricitate, penele de curent tot mai frecvente intrând în atenția Partidului Comunist Chinez.

 

Un alt aspect imposibil de ignorat este cel al poluării aerului, termocentralele suprasolicitate transformând unele regiuni din China în veritabile camere de gazare, unde cerul albastru și apariția soarelui reprezintă subiect de știri și motiv de sărbătoare pentru locuitori.

 

Cu o amprentă energetică similară Argentinei, țară cu 45 milioane locuitori, activitățile din jurul generării și procesării tranzacțiilor Bitcoin ar putea fi chiar mai poluante decât atât, din moment ce majoritatea electricității consumate este selectată pe criteriul prețului cel mai mic și nu al impactului de mediu.

 

Conform estimărilor cercetătorilor, rețelei Bitcoin îi este atribuit aproximativ 0,5% din consumul total de energie electrică globală.

 

Aproape jumătate din activitatea de minare Bitcoin la nivel global are loc în China. Întrucât tarifele pentru electricitate practicate în Mongolia Interioară sunt deosebit de mici, mulți antreprenori și-au relocat activitățile acolo. Deloc îmbucurător este este și faptul că regiunea este al treilea cel mai mare site minier din China, întreaga infrastructură de generare fiind proiectată în jurul cărbunelui, ca și combustibil primar.

 

Asta contravine însă promisiunilor președintelui Xi Jinping, de a face China să plafoneze emisiile de carbon până cel târziu în 2030, urmând ca țara să devină o regiune neutră din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră, înainte de 2060.

 

Răspunzând directivei primite, numeroase guverne locale se grăbesc să-și reducă consumul de energie electrică, implementând tot felul de restricții, printre care și cea referitoare la afacerile cu Bitcoin.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/confruntata-cu-pers...

 

Cred ca acesta va fi inceputul sfarstului pentru criptomonede.

Am mai spus acest lucru: In momentul in care tara va interzice criptomonedele, acestea se vor prabusi. Daca acel stat se intampla sa fie din SEE, lucrurile vor fi si mai abrupte.

2 Răspunsuri 2

Jay
Campion certificat
Nu ma mira ca vine din China asta, dar, mi se pare foarte exagerata situatia.. Sa creeze minarea un asa grad de poluare, din cauza tehnologiei vechi?!.. I didn't see that coming.. adica un consum asa mare incat sa necesite interzicerea.. :))

FaraUnID
Campion certificat
Pai da, ca un - hai sa-i spunem calculator - configurat special pentru minerit criptomoneda are sursa de 2400 W - 2500 W. Mai multe astfel de calculatoare sunt legate intre ele pentru a crea un tot, un super-calculator. Ceva in genul serverelor dintr-un Data Center veritabil. Evident ca o asemena ferma de calculatoare nu poate functiona pe o singura priza de 220 V si au nevoie de circuite dedicate de electricitate. In momentul in are acea electricitate provine de la centrale alimentate pe baza de carbune, rezultatul nu poate fi decat unul.