anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce ne așteaptă în 2022 în materie de tehnologie

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

La mulți ani 2022!

Digitalul face deja parte din viețile noastre și sperăm ca și în acest an să avem multe schimbări bune în această zonă. Pentru că aici în Comunitate ne interesează pe toți ultimele inovații în materie de tehnologie (și nu numai), vă propunem o dezbatere despre cele mai așteptate momente ale acestui an.

Iată câteva dintre ele:

 

Google Pixel Watch

„Rohan” este numele de cod pentru Pixel Watch de la Google, un ceas care vrea să concureze cu Apple Watch și la care Google lucrează de când a cumpărat Wear OS de la Fitbit. Primul smartwatch al companiei ar putea fi completarea noilor telefoane mobile Pixel 6. 

 

Apple iPhone 14

Deși iPhone 13 a fost lansat abia în urmă cu câteva luni, deja se vorbește despre cum va arăta noul iPhone 14 în 2022. Sunt încă multe zvonuri, dar informațiile sugerează că ar include un design mai integrat, Touch ID sub ecran, cameră frontală perforată și un cadru din titan mai rezistent.

 

OnePlus 10 Pro

Un alt smartphone despre care se va vorbi mult în 2022 este noul vârf de gamă de la OnePlus, OnePlus 10 Pro. Multe dintre caracteristicile sale au fost deja intuite, cum ar fi că va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 888 și cinci camere, trei pe spate (64, 48 și 8 megapixeli) și două în față.

 

Samsung Galaxy Tab S8

Noul dispozitiv Samsung ridică atât de multe așteptări încât unii spun că ar putea deveni cea mai bună tabletă Android de pe piață. Potrivit zvonurilor, ar exista trei modele, cea mai mare dintre ele, cu un ecran de 14,6 inchi și o rezoluție de 2960 x 1848 pixeli. 

 

Neuralink

Elon Musk ne-a obișnuit deja cu inovația. Nu numai că 2022 ar putea fi anul primului zbor orbital al Starship, dar poate fi și momentul în care Neuralink începe să testeze cipul la oameni, a explicat însuși Musk la summitul Consiliului CEO. Primele teste vor fi efectuate cu persoane cu leziuni ale măduvei spinării pentru a le oferi instrumente noi care să le îmbunătățească calitatea vieții. Fără îndoială, poate marca un mare pas înainte și în lumea medicinei.

 

Jocuri

Cele mai așteptate jocuri sunt: Horizon Forbidden West, Elder Ring, Gran Turismo 7, God of War.

 

Iar în materie de cinematografie, așteptăm cu nerăbdare cea de-a doua parte a filmului Avatar (spre finalul anului), Scream 5 și chiar The Batman. Nu putem uita nici de Pixar care ne poate aduce primul film Disney din 2022, Turning Red. Lansarea lui este preconizată pentru luna martie.

 

Voi ce așteptări aveți pentru 2022 în materie de tehnologie?

11 Răspunsuri 11

Vrajitoarea
Cunoscător
La multi ani! Eu sper sa reuseasca sa realizeze produsele lansate deja, dar pentru care nu exista stocuri pe nicaieri sau apar din cand in cand la preturi exagerate 🙂

teacher_
#StarMember
@Mihaela, ai uitat de gama P50 de la Huawei, care va fi lansata peste câteva zile 🙂

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Sunt curios dacă Apple vor renunța la acel notch deja super enervant și ce alte features vor mai adăuga.

Viocat
Senior certificat
Astept sa reinceapa productia la placi video desktop, ca au ajuns la niste preturi....

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Păi au crescut fiindcă multă lume se apucă să mineze Bitcoin și Ethereum. Prețurile nu o scadă prea mult, maxim 10-15%.

Vio73
#StarMember
Să sperăm că noutățile din domeniul tehnologiei vor eclipsa celelalte probleme cotidiene și lucrurile se vor așeza oarecum pe un făgaș normal. Mulțumim!

Haptic
Explorator entuziast
Metavers, Telemedicina, Haptic Technology

Pololică
#StarMember
Mi-as dori ca serviciile fie mai bine implementate cu partea smart. Asa cum ecosistemul Apple este un punct de reper, sunt curios cum va fi Google Watch in ecosistemul Android (poate vor veni produsele Pixel si la Orange, ca tot vorbim de ei si implementarea serviciilor in ele asa cum sunt pe IPhone).

MKD99
Junior
Ma asteptam sa primesc update-ul la Android 12 odata cu toata lumea, dar avand telefon de la Orange, acest lucru nu este posibil. Merci Orange, apreciez. 😕

FLo1
#StarMember
@MKD99: Am telefon Samsung, NU este de la Orange și NU am primit un update pentru Android 12. De ce ar fi Orange vinovat? PS: Topicul este despre altceva.

MKD99
Junior
@FLo1 Topicul este despre asteptarile noastre in materie de tehnologie pentru anul 2022. In 2022, la inceputul lunii a fost lansat Android 12, de care eu nu pot sa ma bucur acum pentru ca Orange intarzie update-urile pe motiv ca le 'testeaza'. Sa stii ca in momentul in care iti cumperi un telefon de la un operator (e.g. Orange, Vodafone etc.) software-ul este controlat de acel operator si anume: operatorul poate modifica software-ul pentru a instala anumite aplicatii (e.g. Orange Manual Selector sau mai stiu eu ce minuni) pe care nu le poti dezinstala, la fel cum nu poti sa dezinstalezi aplicatia de galerie sau calendar (poti doar sa le dezactivezi, dar ele raman in sistem si ocupa memorie), sau pentru a modifica aspectul sau functionalitatea (e.g. iti modifica aspectul iconitelor, iti pun anumite wallpapere etc). Ei pot modifica versiunea de Android in anumite conditii. Cu alte cuvinte Android este open source. Cand apare o versiune noua de Android, producatorii de telefoane o preiau si daca vor, pot si ei sa o modifice (e.g. Samsung preia versiunea de Android si ii adauga OneUI si alte functionalitati si aplicatii - galaxy store, aplicatie de camera personalizata etc). Mai departe, operatorii pot si ei sa modifice versiunea de Android (doar pentru telefoanele din magazinul lor). Eu am telefon cumparat de la Orange, iar daca intru in setari - about phone - software information - la service provider software version apare ORO (ORO vinde de la Orange Romania, ROM vinde de la Samsung Romania etc). Ei bine, cei de la Orange pot decide cand si cum sa lanseze versiunea de Android pentru telefoanele pe care le vand ei. Samsung a lansat deja Android 12 in Romania pentru anumite telefoane (printre care si modelul meu - ai spus ca si tu ai telefon de la Samsung, trebuie sa ai in considerare si modelul). Asta inseamna ca daca imi luam modelul respectiv direct de la Samsung (sau orice alt magazin, Altex de exemplu) puteam sa fac update-ul. Ca fapt divers, toti ceilalti operatori au lansat update-ul pentru modelul meu, mai putin Orange. Din pacate nu stiam ca Orange obisnuieste sa intarzie update-urile (luni de zile), altfel nu mai cumparam de la ei. Ei pot sa faca acest lucru si din motiv de marketing, sa faca telefoanele noi mai atractive, sa iti cumperi altul daca vrei sa fii la zi cu toate cele. Nu mi se pare normal cand se intampla asa cu un telefon nou si e un lucru important pe care trebuie sa il ai in vedere cand cumperi de la ei.