anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce este și ce face Alexa?

svetalex
Senior certificat
A primit fetița mea anul trecut la aniversarea ei un dispozitiv pe cutia căruia scrie Alexa Amazon. Nu am avut curiozitatea să mă documentez ce este. L-am pus într-un sertar și acolo zace de aproape un an până acum câteva zile când am căutat ceva în acel sertar și am dat peste el. Presupun că este mai mult decât o boxă portabilă, dacă are și nume 🙂 Deci, ce este Alexa și ce știe să facă?
6 Răspunsuri 6

FLo1
#StarMember
Pe scurt: boxa portabila. Daca dai detalii mai multe, afli si caracteristici.

FaraUnID
Campion certificat
Este vorba de boxa care include un asistent personal virtual bazat pe inteligenta artificiala si care utilizeaza sistemul Alexa by Amazon. Ceva in genul Google Home. Ca orice asistent personal, Alexa poate fi utilizat pentru a asculta muzica, sau pentru furniza informatii, cum ar fi stiri, prognoza meteo, etc. Alexa este compatibil cu diverse gadget-uri si le poate controla functionarea, adica poate ajuta in procesul de automatizare si control dispozitivelor de tip smart home. Poti sa controlezi lumina sau termostatul de ambient prin intermediul comenzilor vocale. Pentru instalare, trebuie sa conectezi boxa la priza si sa o configurezi pe site-ul oficial alexa.amazon.com (este necasar deschiderea unui cont). Pentru a activa comenzile vocale trebuie sa pronunti cuvantul "Alexa". Aceasta va raspunde la toate intrebarile tale, tot ce trebuie sa faci este sa intrebi. Boxa are microfoane si utilizeaza o tehnologie care-i permite sa auda comenzile tale din orice colt al camerei, chiar si in timpul redarii muzicii. Daca doresti un volum mult mai ridicat, boxa se poate conecta la alte boxe prin Bluetooth sau prin conector de 3.5mm. Interesant, nu !?!?!? Partea proasta este ca aceste jucarele asculta tot timpul ce se intampla in proximitatea lor, iar tot ce aud este inregistrat si trimis catre serverele Amazon "pentru imbunatatirea serviciilor oferite si pentru o experienta de utilizare personalizata".

svetalex
Senior certificat
@FLo_1 🙂 inițial așa am crezut, dar... mi-am luat smart TV (mă plictiseam în pandemie și nu imi mai plăcea să văd filme pe laptop). Pe telecomanda televizorului am observat un buton pe care scrie Alexa Amazon. Oare dacă le „împerechez” se aude sunetul prin boxa portabilă? mă gândeam că poate este mai mult de atât. Mă documentez în week-end 🙂

FLo1
#StarMember
@svetalex: cu siguranta. Poti urma descrierile date de FaraUnID, dar daca oferi detalii despre model ne lamurim ce stie face boxa.

FaraUnID
Campion certificat
1. In primele zile de utilizare. Utilizator: “Alexa, I’m feeling sad lonely.” Amazon Alexa: “Sorry to hear that. Talking to a friend, listening to music or taking a walk might help. I hope you feel better soon.” 2. Dupa cateva luni de utilizare, in care Alexa te-a urmarit si a invatat comportamentul tau Utilizator: “Alexa, I’m feeling sad and lonely.” Amazon Alexa: “Sorry to hear that.” [pauza de efect in care Alexa cauta solutii in baza de date] Dupa care iti serveste some good quality porn, urmat de clasicul “I hope you feel better soon.”

svetalex
Senior certificat
M-a distrat tare gluma ta :) Mulțumesc pentru toate informațiile