anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Awake Security - Unele Extensii Google Chrome Acceseaza Datele Utilizatorului

FaraUnID
Campion certificat

Dupa scandalul in care Google a fost dat în judecată în SUA, fiind acuzat ca monitorizeaza activitatea utilizatorilor chiar și când acestia se află în "modul privat" https://comunitate.orange.ro/questions/2358820-google-acuzat-urmareste-utilizatorii-proces-5-miliard... , un nou incident de securitate aduce in prim plan si pune intr-o lumina negativa gigantul Google. De data acesta este vorba de Chrome Web Store.

 

Cateva extensii Google Chrome care insumeaza peste 32 de milioane de descarcari se pare ca fura datele utilizatorilor. Google a primit notificarea luna trecuta de la o echipa de cercetatori. Acestia sustin ca peste 70 de extensii creeaza brese de securitate imense in browserul companiei.

 

Extensiile sunt de toate felurile. De la convertoare de fisiere la unele care culmea, alerteaza utilizatorii cand acceseaza o pagina periculoasa. Google s-a grabit sa ofere un raspuns pentru aceste brese de securitate din Chrome:

 

"Cand am fost alertati ca unele dintre extensiile din Web Store ne incalca politicile, am luat masurile necesare. In plus, ne folosim de aceasta intamplare nefericita pentru a ne imbunatati sistemele automate de analiza a aplicatiilor." - Scott Westover, purtator de cuvant pentru Google

Conform cercetatorilor de la Awake Security, aceasta este una dintre cele mai mari campanii de spyware care a lovit Chrome Web Store. Cercetatorii au descoperit ca urmele lasate de aceste extensii duc la un registru de domenii din Israel, numit GalComm.

"Profitand de increderea capatata ca registru de domenii, GalComm s-a folosit de metode malitioase pentru a intra in sute de retele, pe care noi am apucat sa le analizam. Mai mult de atat, activitatea acestora a trecut peste mai multe straturi de securitate, unele apartinand chiar unor companii care au investit sume importante in securitatea cibernetica."

 

Google nu a gasit nimic in neregula cu aceste extensii, chiar daca compania sustine ca efectueaza scanari de malware regulat pentru siguranta browser-ului Chrome. In luna februarie al acestui an, un alt atac similar a lovit compania si a furat datele a 1.7 milioane de utilizatori. Problemele extensiilor pentru Chrome nu sunt noi insa. In 2018, browser-ul a fost lovit de multiple atacuri. De atunci, Google a schimbat politica de verificare a extensiilor, insa pare ca nu a dat roade.

Doi ani mai tarziu, Google Chrome inca este pradat de extensii; un lucru inacceptabil in 2020. Cred ca este cazul ca gigantul internetului sa ia masuri inainte de a-si pierde publicul.

 

Sursa - https://zonait.ro/se-pare-ca-unele-dintre-cele-mai-popula...

 

Raportul integral Awake Security poate fi lecturat aici https://awakesecurity.com/blog/the-internets-new-arms-dea...

 

Personal nu folosesc Google Chrome nici pe PC si nici pe telefon. Google Chrome este destul de "flamand" cand vine vorba de resurse alocate. Nu bag mana in foc dar tind sa cred faptul ca este unul din cele mai "gurmande" browsere de internet cand vine vorba de resurse, iar in cazul unui PC ceva mai modest dpv hardware acest aspect se va resimti cu varf si indesat.

3 Răspunsuri 3

Jay
Campion certificat
Eu am preferat mereu Mozilla pe PC, nu-mi plăcea ca pe Chrome nu poti șterge datele, după ce te conectezi la un cont.. la un moment dat am folosit Chrome pentru candy crash.. celelalte nu-mi arătau bomboanele :)).. probabil trebuia sa "repar" ceva.. Pe telefon, este preinstalat si s-a întâmplat sa folosesc doar in cazuri rare, de exemplu cand nu s-a mai înțeles shortcut-ul de internet cu comunitatea. Altfel am avut mereu o reticență pentru chrome, deși nu sunt nici pe departe un cunoscător în ce spui tu.. Pe telefon merg pe browser-ul de Internet.. iar pe laptop folosesc edge.. Dar, la serviciu am un laptop cam agitat dacă rămâne chrome-ul deschis, probabil de la dieta.. :) E iritant ca nu poți sa stranuti fără sa știe tot globul, dar varianta e sa nu lasi urme digitale, sa n-ai niciun cont pe nicăieri.. mai greu e cu evitarea camerelor montate peste tot.. 🙂

teacher_
#StarMember
Eu utilizez Chrome, m-am obișnuit cu el de ceva vreme și sunt de părere că oricum suntem sub urmărire, fie că vorbim de Chrome, Mozilla, Opera, Internet Explorer sau care or mai fi.

Vio73
#StarMember
Sincer, nici eu nu prea folosesc Google Chrome, dar am văzut că apar tot felul de ciudățenii când îl folosesc (mai rar). Oricum, cei de la Google știu cam totul despre noi, atâta timp cât suntem prezenți în mediul virtual.