anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Avertisment CERT-RO - Campanie phishing are ca țintă utilizatorii Facebook

FaraUnID
Campion certificat
O nouă campanie de phishing, care are ca ţintă utilizatorii Facebook, se propagă pe Facebook, avertizează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).
"Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conţinutului maliţios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă. Mai mult, fără o analiză atentă a provenienţei mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Aşa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conţinut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informaţii false sau fraudă", arată CERT-RO într-o postare pe Facebook.
Pentru a-și „reactiva” contul, utilizatorii sunt îndrumați cu un link către un site de phishing, unde li se colectează datele de autentificare ale contului de Facebook: https://urlscan.io/result/b9a19870-5fc4-4c41-9e4b-3193e24ec87c
CERT-RO recomandă, în primul rând, „să nu acţionăm impulsiv în mediul online şi să citim cu atenţie textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primim. Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau ataşamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluţie de securitate. Dacă aţi căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieţi la alerts@cert.ro sau să ne trimiteţi un mesaj pe conturile noastre de social media!”, subliniază instituţia.
1 Răspuns 1

Jay
Campion certificat
Din ce in ce mai dese, campaniile astea.. si lumea, naiva, sau prea mare doritoare de gratuitati, cadouri scumpe.. Daca nu esti atent, treci peste notificare cu viteza luminii.. chiar pare a notificare Facebook..